tiistai 20. huhtikuuta 2021

Rakennekuvia, upeita kärrejä ja hataria muistiinpanoja

Postaus sisältää:
Sponsoriyhteistyö Kymen Metallituote Ky.

Maanantaina 14.9.2020 kävin töiden jälkeen hakemassa tatuointiliikkeestä vielä kaksi oranssia spray-maalia ja suuntasin tallille innoissani maalaamaan oransseja koppiksia. Saara olikin tallilla vastassa ja teimme limittäin niin, että minä tuunailin kärrejä ja Saara haki, vei ja harjaili poneja. Mikä juttu? Saara oli ehdottanut, että hän voisi ottaa koko laumasta rakennekuvat. Ihan mahtavaa! Saara oli reipas ja hoiti homman upeasti ja minä kävin kärrien laittelun välissä esittämässä ponit rakennekuviin. Oranssien kärrien kanssa aloitin huonon oranssin maalin pinnan rikkomisesta hiomapaperilla ja sitten maalasin uudella. Kuivuttua käänsin ja maalasin myös alapuolen. Lisäksi teippailin mm. vihreiden kärrien aisoihin väri- ja heijastinteippejä. Ponien rakennekuviin esittäminen oli hankalaa, en ole treenannut sitä taas piiiitkään aikaan. Se sujui kuitenkin ihan ok ja Saara otti aivan ihania kuvia! Loppupäässä minua alkoi jo ärsyttää, kun polttiaisia oli niin mielettömästi, mutta onneksi viimeisenä olevat Braamer ja Ulfur olivat suhteellisen helpot esittää.
     Braamerilta purkasimme ennen kuvia letit ja harjasimme jouhet läpi. Kauheat kasat lähti taas irtojouhia, mutta kyllä tukkaa onneksi vielä jäikin. Laitoin jouhiin harjauksen yhteydessä kokonaisista pellavansiemenistä tehtyä pellavalimaa, käytän sitä myös omiin hiuksiini. Se tekee hiuksistani silkkiset ja nyt päätin testata sitä myös Braamerille. Kuvausten jälkeen letitimme harjan uudelleen.
     Lisäksi asensimme tänään Saaran kanssa traileriimme uuden sponsoritarran. Uusi sponsoritarra pääsi arvoiselleen paikalle trailerin etuosaan, sillä en viitsinyt enää laittaa sitä takaluukkuun. Traikun takaosa on vähän rumassa kunnossa ja sen uusiminen on edessä jossain kohtaa. Tarra on siis Kymen Metallituote Ky:n, joka sponsoroi traileriremonttiamme toissavuonna. Remontissa vaihhettiin traikun pohjalevyt sekä etuosa ja sivut. Sponsoritarra tuli tällä kertaa ehkä aavistuksen vinoon, mutta toivon ettei sitä huomaa. Hieno se on joka tapauksessa. Pitää jossain kohtaa suunnitella ja hankkia myös jotkut "Pieniä Kavioita" -tarrat traikkuun!

MAANANTAI:

RAKENNEKUVAT © SAARA SALONEN / KUISKEEN.NET:
Ossi.
Ulfur.
Braamer.
Jermu.
Ville.
Pena.
Ilmari.
Tuhto.
Evästaukoilijat Ilmari ja Ossi.
"Ruoho on aina vihreämpää ojan toisella puolella" t. Ossi.
Höpö Tuhto, ihana!
Ja sit höpösöpö Ville.
Saara vihjailee kollaasillaan jotain... heh! Ehkäpä vielä joskus! Tai noh, toihan on Elmerin paikka. Hän on aina sydämessäni.

Tiistaina 15.9.2020 kävimme maastoilemassa ladolle ja takaisin. Suunnitelmanani oli ollut kiertää myös autiotalo, mutta jostain syystä info ei ollut tavoittanut jonon kärjessä kulkevia sennuja. Kiersimme kuitenkin lenkin loppuun vielä viiskymppisen. Joukko johti ilman satulaa Ulfurilla ratsastava Siiri, jota seurasivat ajaen Noora ja Ilmari sekä Axel ja Pena. Heidän perässään ratsasti Mette Ossilla karvasatulalla, hänen perässään ajoi Sofia2 Tuhtolla hiittareilla ja jonon viimeisenä tulimme kärrytellen minä, ajoponi Ville ja peräponi Braamer. Etenimme käynnissä ja ravissa, jonka lisäksi osa myös hieman laukkasi. Kaikilla otuksilla oli vain etutossut ja Ulfurkin kulki hienosti takatossuitta. Tossut ovat ihanat, mutta kiva jos ponit pystyvät välillä kulkemaan myös ilman niitä. Tossujen ja ajan säästöä, sekä ponin kavioiden vahvistamista ja totuttamista erilaisiin alustoihin. Toki koskaan ei mennä niin, että joutuisivat väkisin arkomaan. Ajossa meillä oli uusia upeita tuunattuja kärrejämme ja voi että ne ovatkin upeat!! En pääse yli siitä, miten hienot ne ovat! Samalla pelkään kovasti, että niihin tulee naarmuja, mutta sellaista se elämä on. Myöhemmin harkitsemme lakkausta/vahausta. Lenkki meni söpösesti, mutta Ville oli käyntiosuuksilla jotenkin vaisu. Ravissa ja laukassa se kulki reippaasti, mutta alkoi loppua kohti jätättää käynnissä. Se myös hikosi jonkin verran josta alkuun huolestuin, mutta muutkin ponit olivat hikisiä. Ei siis hätää sen puoleen. Voihan Villellä olla jossain vaikka joku jumi tai lievä puru- tai potkuvamma, lauma on alkanut saada taas heinää ja se aiheuttaa kränää näin alkuun. Tarkkailemme tilannetta. Braamerilla oli lenkillä ihottumaloimi päällään, sillä polttiaisia oli aivan hulluna. Ilma oli suloisen aurinkoinen.

Keskiviikkona 16.9.2020 maastoilimme sateenharmaassa, mutta ihan kivassa ja sateettomassa, säässä. Minun ratsunani oli tietysti Ulfur, Kristina ratsasti Ilmarilla, Sara Tuhtolla ja Sofia1 Penalla. Krissen oli ollut tarkoitus mennä Villellä, mutta koska tuli peruutuksia ja koska Ville oli eilen vähän vaisu, katsoimme parhaaksi ottaa Villen sijaan Ilmarin. Muut menivät ilman satuloita, mutta minulla oli Ulfurin kanssa penkki. Aloitimme lenkin menemällä viiskymppisen risteysten välisen metsäpolun, sitten kotitien kallion päältä ja kohti autiotalon lenkkiä. Laukkasimme lampaiden viereisen mäen ylös ja siinä Ulfurilta lähti toinen etutossu. Hyppäsin alas, kävin hakemassa tossun, asensin sen jalkaan ja etsin paikan josta nousta "korokkeelta" selkään. Käytin ennenkin minua auttanutta kiviaidan palaa. Sitten laukkasimme takaisin ponien luokse ja matka jatkui. Autiotalon tielle otimme myös laukkaa ja junnut pysyivät hienosti kyydissä. Ulfurin ehdotuksesta kuljimme seuraavaksi aiemmin hakkuiden alle jäänyttä, mutta nyt taas erottuvaa pientä polkua alas autiotalon mäen sijaan. Tultuamme sitä pitkin peltotielle kipsuttelimme kohti kotia, mutta kääntyen vielä uudelleen autiotalolle kiiveten ylös autiotalon mäkeä. Autiotaloa lähestyessämme maailma yht'äkkiä pimeni hujauksessa. Olimme varmoja, että tulisimme kastumaan kunnolla. Ei kuitenkaan alkanut sataa ja pian taas vähän kirkastui. Hetken fiilis oli vähän uhkaava ja kauhuleffamainen. Kotiin palasimme vielä viiskymppisen kautta. Oli oikein mukava lenkki ja kaikki sujui hyvin. Ulfur oli ihana ja nautin kovasti. Lenkin jälkeen ponit hoidettiin ja palautettiin pihatolle. Siellä jaoimme iltaheinät, sekä ruokimme kivennäisnappuloilla omat otuksemme. Se sujui oikein hyvin, eikä yksikään poni tullut kerjäämään tai nahistelemaan. Kaikki keskittyivät hyvin heiniinsä ja söivät kivennäisnamit vasta, kun toimme ne aina kullekkin ponille. Ihan super kätevä kivennäinen!

Torstaina 17.9.2020 Aila-myrsky pyyhkäisi Suomen yli aiheuttaen tuhoja erityisesti rannikolla. Odottelimme Kaakonkulmalla jännityksellä, tulisiko myrsky meillekkin vai säästyisimmekö siltä. Tarkkailimme säätä ja ennusteita koko päivän ja lopulta päätimme jättää tallipäivän väliin. Harmittelin kyllä ja mietin teinkö oikean päätöksen, mutta kuuden jälkeen tuuli jo niin kovaa, että olin onnellinen valinnastamme. Toivon vain, että poneilla on kaikki hyvin. Onhan niillä, ne ovat hyvin säänkestäviä ja asuvat sen verran avoimella paikalla, ettei niille pitäisi olla vaaraa kaatuvista puista tms. Lisäksi niillä on koska tahansa halutessaan pääsy pihattokoppiin.

Perjantaina 18.9.2020 poneilla oli vuolut, nyt kaviot ovat taas mintissä! Kaikki meni muuten hyvin, mutta tallin käytävällä oli hirveästi polttiaisia, hyh. Syöttelin poneille kivennäiset, Ossi, Braamer ja Tuhto jostain syystä nirsoilivat. Mua ahdistaa se, ettei päivältä ole muita muistiinpanoja, kuin että Kristina ja Nemi tulivat ratsastamaan. Listan mukaan meillä oli kenttätunti ja Krissellä oli Ilmari ja Nemillä Ossi. Löysin myös viestin jossa sanon, että heidän ratsunsa vuollaan ensin ja saavat sitten varustella rauhassa. Sanoin viestissä myös, että tulen pitämään tuntia jos ehdin ja jos en, tytöt ja ponit saavat mennä kesekenään. Ainoista olemassaolevista kuvista näen, että Kristinan kanssa olemme totuttaneet Jermua siihen, että Kristina nojailee mahallaan sen selkään. Ratsutotutuksen alkumetrejä, Kristina on ihan paras opettajakamu. 

TIISTAI:

KESKIVIIKKO & PERJANTAI:
Muut ke, Jere ja Krisse pe. Valot viimeviikolta.

Lauantaina 19.9.2020 hain ennen tallille menoa Puuilosta uuden renkaan uusiin koppiksiin, niihin Villen pinkkeihin. Yksi vakkari toi toisen. Samalla harhauduin ostamaan Villelle pinkin ja Ilmarille kultaisen raipan ajoon. Sää oli ihan mielettömän ihana, todella kaunis syksyinen aurinkopäivä! Kiersimme 11 km lenkin kaikissa askellajeissa. Saaralla oli ajossa Ville ja perässä Jermu. Jemina ratsasti Ulfurilla, minä ajoin Penalla ja peräponinani oli Tuhto. Nooralla oli ajossa B ja perässä Ossi ja Meri ajoi Ilmarilla. Muuta ei ole kirjattu. Lenkin jälkeen askartelimme laitumen portille aidoista "eteistä", jotta vakkareiden olisi entistä helpompi ottaa poneja laumasta ilman karkureita. Lisäksi siihen saisi heinäpaalin, josta olisi helppo viskellä heinää poneille niiden aitaukseen.

Sunnuntaina 20.9.2020 taisi olla talliton päivä, tai ainakaan sieltä ei löydy hatariakaan merkintöjä. Nämä ajat olivat mulle tosi vaikeita tallin ulkopuolisten asioiden takia, joita en voi avata somessa. Paljon jäi muistiinpanoja kirjaamatta kaiken stressin keskellä, tästäkin perjantai ja lauantai on kaivettu hyvin hatarin materiaalein. Alkuviikko oli onneksi kirjoitettu heti valmiiksi.

LAUANTAI:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)