maanantai 12. huhtikuuta 2021

Maalikaupoilla, pitkiä lenkkejä ja kurja flunssa

Maanantaina 24.8.2020 kävimme äitini kanssa ostamassa ponien kärrien tulevaa remonttia varten spraymaaleja. Iso kiitos äitille, ihan tosi kivat maalit löytyivät eräästä kotkalaisesta tatuointiliikkeestä. Kerron niistä teille lisää kärriremontin yhteydessä. Ostoreissun jälkeen kävimme yhdessä tallilla. Näytin äitille ponit ja niiden asuinpaikan, tervehdimme poneja ja otin Villen tallin pihaan haavanhoitoon. Haava on mennyt hyvin kiinni, se on enää vajaa sentin syvyinen. Laitoin siihen Abilaria, pian se varmaan on parantunut jo kokonaan. Tänään emme talleilleet sen enempää, olen ihan poikki. Seuraavat 11 päivää menevätkin sitten talleillessa, sitten taas ehkä niin sanottu tallivapaa. (Olin muuten herännyt viiden aikaan aamulla rankkaan sateeseen ja stressannut heti Tuhtoa. Turhaan, sillä oli kaikki varmasti varsin hyvin.)

Tiistaina 25.8.2020 tulin tallille myöhässä, hitsi kun loppuvat tunnit päivästä! Muut olivat jo hakemassa ponejaan ja minä kipitin perään. Vastassa oli ötököistä aivan tolaltaan oleva Braamer, joka oli pudottanut ötökkähuppunsa. Täytyy muistuttaa tiimiä, että aina jos Braamerin huppu on hukassa se pitää etsiä ja asentaa takaisin heti kun mahdollista. Tänään jatkuivat Hallamaan rakeet, jospa niistä olisi taas apua. Tänään kokoonpano oli seuraavanlainen: Siiri ratsasti Ulfurilla, Noora ajoi Ilmarilla, Sofia1 ratsasti Penalla, Axel oli ajamassa Villellä ja minulla oli ajossa Ossi ja perässä Braamer. Ilma oli kaunis, sateenjälkeisen aurinkoinen. Tiet olivat ihanan pehmeät rankkojen sateiden jälkeen ja pääsimme esimmiäistä kertaa moniin kuukausiin ravaamaan teitä pitkin ihan kunnolla! Kiersimme peruslenkki kolmosen (väärin päin) ravaillen paljon. Pariin kohtaan otimme myös laukkaa ja eritysesti keltaisen talon ja autiotalon välinen hiekkatie oli ihan loistava reippaalle laukalle, sillä sinne on ajettu uutta pehmeää hiekkaa. Ravailimme Pirelintietäkin ihan rekkaparkille asti, joten kiersimme loppuun loppukäynnit vielä viiskymppisen ympäri. Se oli virhe, sillä siellä tuli niin paljon säätöä, että jäimme aikataulusta jälkeen. Ponit pysähtyivät vuoroin pissalle, syömään, Braameria kiusasivat hirvikärpäset (joita oli muuten vanhalla Pirelintielläkin Axelilla 3, Nooralla 1 ja Brankulla 1) jne. Purkasimme ja jälkihoidimme ponit niin kiireellä, että unohdin kaikessa hässäkässä kokonaan hoitaa Villen jalkovälin haavan. Ärsyttää aivan vietävästi, niin hyvin ja tunnollisesti olen hoitanut ja nyt kävi näin. Noh, ei auta itku markkinoilla, huomenna sitten taas. Braamerille odottelin hetken loimitoimitusta sovitettavasta ihottumaloimesta, mutta lopulta B meni ulos vanhassa takissaan kun en ehtinyt odotella kauempaa. Nyt päällä oleva takki on (taas) rikki ja kaksi muuta on kotona korjausjonossa. Onneksi nyt pihatolta ilmeisesti otetaan vihdoin pois risa suolakiviteline, johon B takkinsa pääosin repii. Jospa sitten pysyisivät taas paremmin ehjinä.

Keskiviikkona 26.8.2020 maastoilimme Kristinan, Saran ja Annan kanssa. Minun ratsunani oli tietysti Ulfur, Kristinan Ilmari, Annan Ossi ja Sara ajoi Braamerilla. Myös Saara kävi poneilemassa, joskin hän saapui tallille noin tunnin myöhemmin kuin me ja maastoili erikseen poniseurassa. Hänellä oli ajossa Ville ja peräponina Pena. Me kävimme junnujen kanssa peruslenkki kolmosen väärin päin kaikissa askellajeissa. Pohjat olivat pehmeät, joten hölkkäilimme paljon ja sopiviin kohtiin otimme myös laukkaa. Niin sanotulla hiittisuoralla otimme käyntikisaa ja Kristina ja Ilmari tarjosivat oikeasti aika tiukan vastuksen minulle ja Ulfurille. Braamer ja Ossi jäivät jälkeen, mutta ottivat tiukasti omaa kisaansa. Ulfur oli ihan huippu! Se oli rento, kuunteli hyvin ja annoin sen liikkua mahdollisimman paljon pitkin ohjin. Se hidastaa jo hienosti äänellä ja istunnalla, voi että oli kivaa! Kolme tai neljä hirvikärpästä otin lenkin aikana pois hevosestani ja itsestäni, mutta onneksi onnistuin suhtautumaan niihin rauhallisesti. Saara kävi omien karvakamujensa kanssa myös peruslenkki kolmosen väärin päin (tai ehkä se on niin päin nykyään oikein päin, että aloittaa vanhaa Pirelintietä pitkin) ja kiersi myös lisälenkin. Heilläkin meni oikein hyvin, kaikissa askellajeissa, ja lenkin jälkeen Saara hoiti ja rasvasi Villen jalkovälin haavan.

Torstaina 27.8.2020 heräsin flunssassa, yskittyäni yöllä heräillen. Eiii, ei flunssaa! Normaalissa tilanteessa tämä ei olisi pysäyttänyt minua, mutta nyt korona-aikaan oli pakko lukkiutua kotiin. Huilasin, söin hunajaa ja lääkitsin itseäni, sekä katsoin enemmän leffoja kuin kehtaan myöntää. Onneksi oli ihana Saara, joka hoiti homman kotiin tallilla. Hän neuvoi junnuja, lääkitsi Braamerin, hoiti Villen jalkovälin, infosi minua Villen pienestä haavasta (puremajälki, ei paha), hoiti haavan ja johti lenkin. Saaralla oli ajossa Ossi, Lyylillä Braamer, Merillä Ilmari, Satulla Pena ja Riinalla Ville. Tuhton oli tarkoitus palata hommiin, mutta totesimme yhdessä Saaran kanssa, että koska en pääse paikalle on sen vielä ihan hyvä huilia. Onneksi otukset liikkuvat pihatolla ja laitumella vapaana aika paljon. Vakkarit kävivät ajelemassa peruslenkki kolmosen (väärin päin, tästä eteenpäin se on varmaan silleen oikein päin) kaikissa askellajeissa ja kaikki meni hyvin. Valtava kiitos Saaralle, olit ihan korvaamaton apu ja pelastus!

Perjantaina 28.8.2020 kaikilla poneilla oli vapaa, sillä minä murjotin kotona flunssassa eikä kukaan muu päässyt paikalle. Nyt ahdistaa se, että Villen jalkoväin haavan hoito loppui eiliseen, sillä en pääse paikalle eikä ole ketään muutakaan sitä enää viikonloppuna hoitamaan. Olisipa minulla oma paikka, silloin voisin hoitaa ponit myös kipeänä, vaikka olisi tällainen tilanne. Onneksi Villen haava on jo kasvanut pohjasta kiinni ja parantunut hienosti. Se on enää pinnalta vähän kesken, voikun se menisi itsekseen umpeen ilman hoitoakin, eikä kasvattaisi enää liikalihaa. Nythän meillä oli ollut tarkoitus aloittaa vakkarien kanssa viikonloppuleiri, jolla olisi kunnostettu meidän kärrejä ja maalailtu niitä meidän hienoilla uusilla spray-maaleilla. Noh, sekin tietysti peruuntui ja kärrien fiksaus siirtyy tulevaisuuteen.

Lauantaina 29.8.2020 ainoastaan Noora pääsi tallille. Hän kävi ajelemassa Braamerin kanssa peruslenkki kolmosen ja lisälenkin kaikissa askellajeissa. Braamer oli kuulemma super kiva ja energinen ja kaikki meni hienosti. Braamerissa oli pari kertaa hirvikärpänen, mutta Noora sai ne hyvin pois. Ennen lenkkiä Noora antoi Brankulle lääkkeen (Hallamaan rakeet) ja lenkin jälkeen hän ruokki, rasvasi ja myrkytteli Brankun. Tai no korjattakoon, että hän laittoi ponille ötökkäkarkoitetta eikä suinkaan myrkyttänyt ponia. Sunnuntaina 30.8.2020 poneilla oli myös vapaa, sillä minulla on yhä flunssaa eikä kukaan vakkareistakaan mennyt tallille. Kipeys on ahterista.

TI & TO:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)