maanantai 23. heinäkuuta 2018

Satulansovitusta, ravit, suru-uutinen ja uittoa

Maanantaina 9.7.2018 Annika ja Kiia kävivät ajamassa rauhallisen autiotalon lenkin käynnissä ja ravissa. Annikan ajokkina toimi Tuhto, Kiian Braamer ja lenkki meni ilmeisesti hyvin. Braamerin ihottumaloimeen kiinni ommeltu huppu oli hajonnut pihatolla, joten takki vaihtui nyt taas hetkellisesti valkeaan kärpästakkiin ja irtohuppuun. Ennen ajoa Kiia oli myös lääkinnyt Braamerin ihottumaseerumirakeilla, joiden viikon kestänyt kuuri loppuikin nyt.

Tiistaina 10.7.2018 suuntasimme tallille Ompun kanssa ja tapasimme perillä myös Nooran. Noora lähti hakemaan Braameria ja minä ja Olivia Penaa ja Tuhtoa. Pena meni laitumelta pihatolle, sillä ponit siirtyvät sinne asumaan. Laitumella ne vain ajavat Fannin Dali-ponia pois laumasta, joka on nuorelle uuteen paikkaan juuri muuttaneelle ponille tosi rankkaa. Penan mennessä pihatolle se ensin vähän mahtaili Ossin kanssa, jonka jälkeen Ossi jatkoi syömistä ja Pena alkoi huutaa. Sen tamma oli jäänyt laitumelle ilman vahtimista. Kuinka dramaattista.
     Braamerin ja Tuhton kanssa jatkettiin tallin pihaan harjaukseen. Tuhtolla olisi vuorossa satulan sovitus ja Braamer lähtisi ajoon. Satulansovittajan saavuttua siirryimme Tuhton kanssa tallin käytävälle. Olivia ja Noora jäivät ulos valjastamaan Brankkua, jonka jälkeen Noora lähti ajamaan. Hän kävi ajamassa Braamerin kanssa viiskymppisellä käynnissä ja ravissa. Valjakko kirmaili noin tunnin, ottaen pari pätkää myös kovempaa ravia. Braamer oli kuulemma kiva ja reipas.
     Tuhton uusi satula on ruskea 14" Wintec 500 PONY. Siihen vaihdettiin sovituksessa kaari ja sen istuvuutta tarkkailtiin ensin tallissa, sitten kentällä ilman ratsastajaa ja sitten käynnissä ja kevyessä ravissa ratsastajan (eli Olivian) kanssa. Kaarimittari oli näyttänyt valkoisen ja punaisen kaaren rajaa, joten ensin testattiin valkeaa kaarta. Se oli kuitenkin hieman liian leveä, joten satulaan päätyi punainen kaari. Satulan toppaukset ovat synteettistä villaa ja hiukan liian paksut. Toivomme nyt, että ne hiukan littaantuisivat käytössä. Muutoin satula on hyvä ja käyttökuntoinen. Iso kiitos Pegazoksen Linalle!


Ps. Illalla näin tallin fb-ryhmässä kuvia rauhassa lauman seassa hengaavasta Dalista. Ehdottomasti kannatti siis ottaa miun ponit laitumelta pois. Mahdollisestihan niitä voisi vaikka koittaa laittaa myöhemmin takaisin, kun uusi poni on laumautunut muiden kanssa. Itse pidän ne kyllä mieluiten silti tarhassa, niin ei tarvitse Penan ressata tammaa.

Keskiviikkona 11.7.2018 Annika ja Kiia kävivät jo hieman päivemmällä ajamassa Penan ja Ossin. Annikalla oli ajossa seuraavan päivän starttia silmälläpitäen Ossi ja Kiia ajoi Penaa. Valjakot ajelivat suht. rauhakseen viiskymppisellä, noin neljä kierrosta, ottaen hyvät alku- väli- ja loppukäynnit ja ravaillen välillä. Ajon jälkeen tytöt huuhtoivat ja ruokkivat ponit, sekä pakkailivat seuraavan päivän tavaroita. Penalla on muuten ruhje naamassa, luultavasti ne ovat Ossin tai B:n kanssa hieman selvitelleet välejä. Jälki ei kuitenkaan ole yhtään paha tai huolestuttava.
     Nooran ja Olivian kanssa kävimme maastossa. Nooralla oli ratsunaan Tuhto uudella satulalla ja Olivia ratsasti Brankulla ilman satulaa. Kävimme kiertämässä autiotalon lenkin ja kiipeämässä lisäksi mäkisen metsäosuuden. Sekä meno- että paluumatkalla pisteydyimme myös Pirelintien varrella pellolla. Menomatkalla ratsukot kävivät ravaamassa pellon ympäri ja takaisin tullessa tarkoitus oli sama. Paluumatkan peltoilulla B kuitenkin rupesi temppuilemaan (yritti vipata Oliviaa alas ja alkaa syömään), joten Ompun kanssa tyydyimme lähinnä kävelyyn. Noora ja Tuhto ravasivat ja laukkasivat. Muualla toki Olivia ja Brankkukin ravasivat oikein onnistuneesti ja mukavasti. Noora ja Tuhto ravailivat mukana, mutta ottivat muutamaan kohtaan myös hieman laukkaa. Satula on hyvä ja poni tykkäsi silmin nähden! Sen työskentely oli paljon rennompaa ja iloisempaa. Oikeasti: käyttäkää riittävästi rahaa ja vaivaa myös shettisten satuloihin jos poneilla ratsastetaan. Sovituttakaa penkit jotta ne ovat varmasti hyviä!

TIISTAI:
Sovitusta, kaarenvaihtoa, ponin mittausta ja pallerot pihatolla heinien kimpussa.
KESKIVIIKKO:Torstaina 12.7.2018 vuorossa olivat Loviisan poniravit! Varasimme Annikan ja Linnean kanssa vahingossa aivan turhan paljon aikaa ja olimme paikalla (yllätys yllätys) jälleen ensimmäiset. Noh, ei muuta kun ponit ulos kopista ja rentoa syöttelyä. Päivä oli kaunis ja kuuma. Pikkuhiljaa paikalle alkoi tulla myös muita. Penaa ja Ossia verkattiin kolme kierrosta ja ponit olivat verkassa hyviä. Meillä oli tällä kertaa tehty vaihto: Annika ajoikin Ossia ja Linnea Penaa. Linnea oli Penasta innoissaan: "Tää juoksee niin reippaasti, ei tarvii pyytää yhtään niin paljon kuin Ossia".
     Startti itsessään meni oikein hyvin. Ponit lähtivät sata metriä paalua taaempaa ja niiden takaa lähti vain yksi poni. Meidän valjakkomme kuitenkin kirivät hienosti, tullen maaliin kuudentena ja seitsämäntenä. Ossi meni oikein hyvää vauhtia ja Pena paransi ennätystään sekunnilla lukemiin 3.08,0! Hienoa tytöt ja ponit! Startin jälkeen Ossilta napattiin pikaisesti kärryt pois ja Annika kävelytti sen taluttaen, sillä meiltä meni yksi rengas ystävälle lainaan. Heidän omastaan oli hajonnut pinnasuoja, mutta onneksi raveissa on ainakin minun kokemusteni mukaan hyvä henki ja muita autetaan ongelmatilanteissa! Me ollaan saatu kerran ihan tuntemattomilta ystävällisiltä kuolaimet Ossille lainaan, joten ehdottomasti halutaan omalta osaltamme myös levittää hyvää mieltä ja avuliaisuutta!
     Ihana Loviisa, ihanat kesäravit ja ihana ravikansa. Kiitos järjestäjille ja kaikille mukana olleille! Iso peukku ylöspäin, nauttikaa kaikki kesästä ja jos yhtään kiinnostaa niin käykää ihmeessä kesäraveissa lähiradoillanne, sekä mahdollisuuksien mukaan kauempanakin.

1. Ponilähtö A-ponit tasoitusajo 1140 m Biofarm Oy p. 3.20.0 + 10 m/ 3,4s ei startteja 20m hyv. p. 100€
Hevonen / Ohjastaja Aika Palkinto Matka:rata
1. 6 Queen Point / Ronja Vartiainen 3.06,7 100 € 1120:6
2. 5 Aarteen Robinson / Lotta Mässeli 3.10,7 x 50 € 1120:5
3. 8 Aarteen Prinsessa / Jerry Rauos 3.15,4 30 € 1140:1
4. 13 Aarteen Sankaritar 1418 SH / Nella Heijala 3.02,4 20 € 1240:1
5. 7 Kaunisrannan Juanita / Emil Havulehto 3.22,9 x 10 € 1120:7
6. 12 Olkijoen Osmo / Linnea Mikkola 3.08,4 10 € 1220:2
7. 11 Goldberry's Swish Tail / Annika Mettinen 3.14,0 1220:1

8. 4 Hakalan Estella / Adele Kalenius 3.32,6 1120:4
9. 10 Rose's Sebastian / Elmeri Pussi 3.22,2 1180:1
10. 2 Hakalan Melody / Maximilian Suda 3.33,3 x 1120:2
11. 1 Skogsborgs Winnie / Esther Ståhl 3.53,4 1120:1
9 Ponikujan Turbo / Hanna Uljas hll 1140:2
3 Usvaniityn Terry / Nina Hänninen Poissa 1120:3

Väliajat:3.15.5/Queen Point 3.00.5

TORSTAI:

Tuttu kissa osallistui volttaukseen!
Valjakkomme lähtivät yhdessä ja olivat kohdallani lähes rinnatusten. 
Maalisuoralla Pena oli kirinyt Ossia edelle. Rataa kasteltiin aika voimakkaasti, siksi se on niin märkä ja kura lensi. Mutta oikein kiva ettei ainakaan pöllynnyt!

Perjantai 13.7.2018 jäi poneilla vapaaksi, sillä sain hälyn töihin sekä pe että la aamusta. Tavoitteenamme oli ollut ravitiimin kanssa käydä pe-la yönä yömaastossa, mutta se jäi nyt tälläkertaa väliin ja siirretään toiselle päivälle. Lauantaina 14.7.2018 kävimme kuitenkin töistä päästyäni tallilla ravitiimin ja Nooran kanssa. Sinne menomme vähän myöhästyi, kun saimme suru-uutisen. Talli olisi päivästä pari tuntia kiinni, sillä issikkaruuna Odin oli jouduttu yllättäen lopettamaan. En kommentoi tilannetta sen tarkemmin, mutta olemme kaikki järkyttyneitä emmekä voi käsittää että Ouska on nyt poissa. Se tuntuu niin lohduttoman epätodelliselta. Hyvästi Odin ja kiitos kaikesta. Suuresti voimia Minnalle, sekä koko Ouskan tiimille.
     Tallilla kävimme uittamassa ponejamme uittokuopalla. Sekä meno- että paluumatkalla Kiia, Noora ja Linnea istuivat ponien kyydissä, eikä kukaan ollut mitenkään aivan liian pitkä, vaikka Linneaa hirvittikin! Annika ja minä emme tällä kertaa uineet, mutta Annika uitti Penaa rannalta käsin ja minä napsin kännykällä kuvia ja videoita. Ponit vetelivät kovasti syömään, mutta myös uivat hienosti. Tuhton loikat rannalta veteen sen kiivettyä sivusta penkereelle syömään olivat hiukan liioiteltuja, mutta sitäkin hyvittavampia. Pena sai pitkään syödä reunalla, kun me Annikan kanssa istuskelimme katselemassa uittelijoita. Sitten harmaa poni vain lopetti syömisen ja marssi veteen. Se selvästi on oivaltanut, että vesi vilvoittaa ja helpottaa ötökkätilannetta! Siellä se möllötti, sekä piehtaroi. Se on kyllä hirmuttoman suloinen ja persoonallinen pakkaus.

Sunnuntaina 15.7.2018 ponistelimme Olivian, Helmin, Helmin siskon, sekä uuden tuttavuuden kanssa. Uusi tuttavuus on nimeltään Venla ja hän tuli tutustumaan meihin ja Tuhtoon. Varsinaisestihan en ole hoitajia enää tällä hetkellä ottamassa, mutta Venlalle kuitenkin lupasin että voin harkita jos hän haluaa käydä tutustumassa. Harjailimme ja hoitelimme ponit hyvin tallin pihassa, jonka jälkeen menimme uittokuopalle. Venla ei tällä kertaa uittanut, mutta hän talutti Tuhtiksen kuopalle ja takaisin, sekä otti kuvia kun me muut uitimme. Pääasiassa minä uitin Tuhtoa, Olivia Ossia, Helmi Penaa ja Milja (Helmin sisko) Braameria, mutta taisimme vaihtaakkin välillä. Minun ensimmäinen uintikertani tänävuonna! Tuhto oli hassun hauska, mutta kyllä se vetää minuakin perässään rannalle syömään kuin märkää rättiä, ennenkö ollaan niin rannassa että saan kunnolla jarrutettua. Paarmoja oli ihan rutosti, mutta hauskaa oli niistä huolimatta!
     Ukkonen jyrisi jossain kauempana ja matkalla takaisin tallille se jyrähti muutaman kerran jo tosi lähellä. Se loppui kuitenkin hyvin nopeasti eikä edes satanut. Sadetta kyllä jo todella toivottaisiin, sillä peltojen tilanne alkaa olla huolestuttava. Somessa törmäilee useisiin varoituksiin siitä, kuinka heinäsadot jäävät järkyttävän pieniksi ja ihmisiä kehoitetaan hamstraamaan varastoon kaikki ylivuotisetkin heinät. Jokin varoittava otsikko oli jopa, että osa saattaa joutumaan luopumaan hevosistaan ensitalven paniikin alkaessa. Toivottavasti ihmiset saavat tilanteensa järjestymään ja heinää saadaan vaikka ulkomailta, jos tilanne oikeasti kärjistyy. Nämä helteetkin ovat varsin hurjia Suomen kesäksi, mutta onneksi meillä on tämä kätevä uittomahdollisuus silloin, kun ei viitsi poneja muutoin helteessä kiusata.

Ps. Kotimatkalla piipahdimme Ompun kanssa kauppaan ja tapasimme pitkästä aikaa Hennan! Olipa ihanaa nähdä, tuu Henna joskus ajamaan! <3

Pps. Vakkaripaikkoja on vapaana, jos jotakuta kiinnostaa!

LAUANTAI:


SUNNUNTAI:

</3
Jossain tähtien tuolla puolen Elmeri ja Odin taas riehuvat kuin viimeistä päivää. <3
Nähdään joskus sitten, kun seuraan itse perässä. <3

2 kommenttia:

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)