sunnuntai 8. heinäkuuta 2018

Rauhallinen loppuviikko ja trailerin maalaus

Kun Porvoon keikka oli torstaina 14.6.2018 ohi, ajelin Granbackalle. Siellä junnut olivat juuri lähteneet ajamaan ja kurvailivat viiskymppiselle. Kärjessä kulkivat Ossi ja Olivia, heitä seurasivat Tuhto ja Hanna, sitten Pena, Helmi ja Mette ja lopulta Braamer ja Noora. Tytöt ajelivat rauhaksiin, suurimmaksi osaksi käynnissä mutta vähän myös ravissa. Minä räpsin muutaman kuvan ja innostuin vähän kukkasistakin. Ajon jälkeen Ossi ja Pena siirtyivät takaisin laitumelle, sillä tamma jonka oli pitänyt aamulla tulla ei saapunutkaan vieläkään.

Perjantaina 15.6.2018 muilla poneilla oli vapaata, mutta menin tallille hoitamaan Braamerin. Minulla ei ollut sille muita suunnitelmia kuin lääkintä ja hoito, mutta satuin bongaamaan Fannin jonka sain yllytettyä ponin kyytiin. Fanni testaili Brankulla hetken väistöjä käynnissä kentällä, sekä kokeili vähän ravia. Heidi ja Hanne puuhailivat traikkutalkoiden merkeissä, mutta itse en ehtinyt jäädä auttamaan heitä muiden sovittujen menojen vuoksi.

TORSTAI:
Viiskymppisen pehmeällä suoralla. Olivialla ja Ossilla ajossa toiset meidän kotikilpakärreistä.
Tyttöjen ajellessa viiskymppisellä etsin paikkaa, jossa Laura voisi tulla ottamaan poneista lupiinikuvia. Tässä löydös.
Innostuin vähän räpsimään myös kukkakuvia.
Loppukäynnit kohti kotia.
Ponit parkissa.

PERJANTAI:Lauantaina 16.6.2018 Kiia ja Annika kävivät ajamassa Braamerin ja Tuhton ja minä suuntasin kauppaan maaliostoksille. Kiia kertoi raportissa että valjakot olivat ensin suunnanneet kohti peruslenkkiä, mutta Tuhton alettua arkoa ensimmäisessä ravissa he kääntyivät takaisin. Ravia oli kokeiltu pehmeämmällä pohjalla, mutta Tuhto oli yhä arkonut. Niinpä Annika palasi sen kanssa pihaan ja Kiia ajoi Braamerin viiskymppisellä käynnissä ja ravissa. Braamer oli kuulemma ollut sopivan reipas ja ajo oli sujunut hyvin. Kun saavuin maalikaupasta tallille Heidin ja Hannen kanssa, oli Annika Tuhton kanssa ulkotallin edessä. Annikan kanssa katsoimme Tuhton liikkeet taluttaen, jolloin Tuhto liikkui onneksi ihan normaalisti. Maanantaina tulee kengittäjä, sitten poni menee varmasti hyvin muuallakin.
     Maalikaupasta olimme Heidin kanssa hakeneet traikun seinien maalaamista varten tummaa harmaata. Olin ollut jo lähes epätoivoinen kun oikean tuntuista sävyä ei näkynyt kaupan värikartoissa, mutta sitten minulle ojennettiin kartta josta näin heti kaksi hyvää vaihtoehtoa. Päädyin nopeasti niistä toiseen. "Tämä se on." Kun sen oikean löytää, sen kyllä tietää. Niinpä pääsimme Heidin ja Hannen kanssa vihdoin maalaamaan traikun seiniä. Siitä tulee vielä hieno! Kiitos jälleen kerran H&H!
     Traikun maalailun jälkeen huomasin jotain. Laitumella laidunsi lauma, mutta Ossia ei näkynyt. Minulle tuli jännä tunne ja päätin käydä kurkkaamassa tilanteen. Ossi mökötti yksin ladossa, suhteellisen kaukana muusta laumasta. Ei sekään toki mitenkään ihmeellisen huolestuttavaa ole, hevosetkin viihtyvät joskus omassa rauhassaan. Ossilla oli kuitenkin haava, tai oikeastaan ruhje alaleuassaan. Ei paha, mutta nappasin sen tallin pihalle, puhdistin haavan ja laitoin siihen haavaspraytä. Liekkö Ossi on riidellyt Penan tai Oivan kanssa jotain, tai miksei Tuhtonkin. Päädyin jättämään Ossin Braamerin ja Jeren kanssa pihatolle. Seuraavana päivänähän se lähtisikin jo korttikurssille. Ennen kotiinlähtöä katsoin vielä vähän korttikurssille meneviä kamoja kasaan. Hanne siivoili sillävälin pihattoa ja mahdollisesti itsekin osallistuin siihen. 

LAUANTAI:

Pihatolle viety Ossi. En tiedä miksi sillä oli tässä riimu vielä päässä, mutta otin sen kyllä pois ennenkö lähdin.

Ennen maalausta, sekä ensimmäisen maalikerroksen jälkeen. Maali ei ihan ollut tuolle ovelle tarkoitettua (eri pintamateriaali) josta kirjavuus johtuu. Toki pohjavärikin on eri, mutta useamman kerroksen jälkeen siitä tulee vielä hyvä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)