maanantai 9. heinäkuuta 2018

Juhannus mukavasti ponistellessa

Perjantaina 22.6.2018 kävin tallilla irtojuoksuttelemassa Braamerin, Tuhton ja Jermun. Tuhtoa laitumelta hakiessani poni jumitteli. Laitoin narun sen niskan takaa jotta saisin paremmin painetta pyytäessäni sitä myötäämään ja liikkeelle, mutta siitä se vetäisi herneet nokkaansa ja hyppäsi pystyyn. Mikälie syynä ettei poni meinannut haluta tulla laitumen portille, mutta portista päästyämme poni kulki nätisti ja normaalisti. Matkalta nappasin pihatolta B:n ja J:n ja Jere oli ihan innoissaan Tuhtosta. Kentälle pääsyämme laskin ponit irti ja ne rallittivat omaehtoisesti hetken, jonka jälkeen irtojuoksuttelin laumaa. Tuhton liikkeet olivat hieman jäykähköt, mutta virtaa ja intoa siitä kuitenkin löytyi. Välissä minun piti napata ponit kiinni ja siirtyä kentän ulkopuolelle, kun yksi tallilainen halusi irtojuoksuttaa hevostaan kentällä. Ponit möllöttivät kiltisti paikoillaan ja Tuhto ja Braamer rapsuttelivat. Hevosen poistuttua koitin jatkaa ponien kanssa, mutta ponini olivat jo sitä mieltä, että ollaan jo lopetettu. Juoksutuksen tarkoitus oli ollut olla olla suht kevyt, mutta vähän jäi tälläkertaa lyhyeksi.

Lauantaina 23.6.2018 en ehtinyt töistä ajamaan poneja samaan aikaan ravitiimin kanssa, mutta suuntasin Pyhtäälle heti kun ehdin. Annika ei päässyt paikalle, mutta Kiia ja Linnea kävivät ajamassa autiotalon lenkin Brankulla ja Ossilla. Ponien kanssa samalle laitumelle oli siirtynyt Poku. En tiedä liittyikö se siihen vai onko Pena ottanut jonkun muun kanssa hieman yhteen, mutta Penan rinnuksissa on paljon pieniä jälkiä. Ei onneksi mitään ihmeellistä, seuraillaan ja ja pidetään pehmusteellista rintaremmiä (kuten yleensä muutenkin). Muutoinhan Poku on rauhallinen ja mukava kaveri poneille. Yleensä haluan olla paikalla kun uusia hevosia menee ponien kanssa samalle laitumelle, mutta Poku on vanha tuttu eikä sen kanssa ollut väliä. Eivätpä ponit sen kanssa olleet edes juosseet, vaan Poku oli mennyt laumaan kun olisi siellä aina ollut.
     Nappasin Tuhton laitumelta ajatuksenani liikuttaa se itse kevyesti. Linnea ja Kiia kuitenkin palasivat juuri ponien kanssa lenkiltä pihaan ja yllytin heidät ratsastamaan hetken kentällä Tuhtolla ja Brankulla. Linnea käveli rauhaksiin ensin Brankulla ja Kiia teki raviympyrää ja vähän väistöja Tuhtolla. Sitten vaihdettiin hetkeksi ja Kiia teki väistöjä myös Brankun kanssa. Ehkäpä saan hänet yllytettyä kyytiin useamminkin..!
     Tallilta suuntasin porukoille juhlistamaan juhannusta ja äitini syntymäpäivää. <3 Onnea äiti! Lahjaksi olin hankkinut hänelle pienen biokompostorin. Hehee, eko-aivopesu best! Tilasin muuten vielä isäni avustuksella Briteistä Tuhtolle ruskean 14" Wintec 500 PONY -satulan. Jännää jännää, nyt odotellaan innolla satulan saapumista ja sovitusta.

Sunnuntaina 24.6.2018 Aava lähti ehdotuksestani äkkilähtönä mukaan tallille ajamaan poneja. Kanssamme tulivat myös Hanna ja Helmi. Aava sai ajokikseen tietysti entisen vakkariponinsa Penan, Hanna ajoi Brankulla, minä Ossilla ja Helmi ratsasti Tuhtolla. Helmin ja Tuhton yhteistyöhön olin iloisesti yllättynyt, sillä neiti pysyi kyydissä hienosti ilman satulaa ajoponien vauhdeissa. Kipsuttelimme käynnissä ja ravissa vanhaa Pirelintietä ladolle ja sitten viiskymppisen kautta kotiin. Olipa ihanaa kun Aava kävi. Olisi hauskaa jos jotkut muutkin entiset vakkarit kävisivät joskus kylässä! (Miten ois, esim. Höpö-Helmi, Minni, Hilla jne?)


Jermulle vihreitä, ponistelevat tytöt sekä äitin itseaskartelema synttärikakku ja suloinen Nero.
Aava tapasi ensimmäistä kertaa mini-Penan, eli Jermun. Alakulmassa huppumiehet, tosin kummallakaan rautiaalla ei pysynyt huppu päässä seuraavaan päivään. Turha siis laittaa. Onneksi Brankulla pysyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)