lauantai 16. kesäkuuta 2018

Mukavaa maastoilua

Maanantaina 28.5.2018 menin tallille iltapäivällä ja aloitin antamalla poneille väkirehut. Sen jälkeen hain kottarit, nappasin talikon ja siivoilin pihattoa ja aitausta vähän vajaa pari tuntia. Ponit häärivät välillä kiinnostuneina ympärilläni ja silittelin ja rapsuttelin niitä. Ilma oli kaunis, mutta tuulinen. Ötököitä ei ollut juurikaan ja oli oikeastaan oikein mukava siivoilla. Nyt se on helppoa, lannat ovat kuivia eikä niitä tarvitse onkia mudasta. Tänään Jermu oli säpsympi kuin eilen, mutta sain silti siliteltyä ja rapsuteltua sitä silloin tällöin.
     Viiden maissa Helmi ja Mette  saapuivat tallille ja ohjeistin heitä hakemaan kärrit ja ponit. Helmi ajaisi Tuhtolla, Mette Penalla. Ensin ponit harjattiin ja kaviot putsattiin, jonka jälkeen opetin Metteä valjastamaan Penaa ja olin Helmin tukena kun hän valjasti Tuhton. Kun ponit olivat valmiina, hyppäsin Helmin ja Tuhton kyytiin ja kävimme ajelemassa vanhaa Pirelintietä ladolle ja takaisin käynnissä ja ravissa. Hyttysiä oli vain kotitellä, alku ja loppukäyntien osuus siis, sillä kotitie oli ainoa osuus jolle ei käynyt tuuli. Ponit olivat hieman hermostuneita hyttysten hyökkäyksistä ja koittivat tarjoilla ravia, mutta tyytyivät kuitenkin huiskimaan hännillään ja kävelemään korostetun reippaasti. Muutoin ne olivat lenkillä hyväntuulisia ja reippaita, joskin ne koittivat haukkailla ohimennen vihreää aina kun katsoivat tilaisuuden tulleen.
     Lenkin jälkeen tytöt saivat istua hetken ponien selässä pihaton lähettyvillä ja ponit saivat sillävälin syödä vihreää. Minä keräilin samalla vihreitä pihattotarhasta toiveikkaina tuijottaville Ossille, Brankulle ja Jermulle. Lopuksi Pena ja Tuhtokin pihattoon ja ihmiset kohti kotia.

Ps. Tuhton ja Kiian synttärit, onnea onnea!

Tiistaina 29.5.2018 matkasin töistä suoraan tallille pitämään ensin ratsastustuntia yhdelle tallilaisellemme hänen omalla hevosellaan, jonka jälkeen ponistelimme Olivian ja Hannan kanssa. Poikkeuksellisesti myös pieni perjantaityttö tuli tiistaina. Hannalla oli ajossa Pena, Olivia ratsasti Ossilla, perjantaityttö Braamerilla ja me kävelimme ja hölkkäsimme mukana perjantaitytön äidin kanssa. Kipsuttelimme keltaisen talon ohi rautasillalle ja takaisin käynnissä ja ravissa ja oli oikein mukavaa. Pikkuneidille tekee hyvää päästä menemään välillä porukassa ja hän pärjää tosi hienosti!

Ps. Enkelikoiramme Ninon synttärit. <3

Keskiviikkona 30.5.2018 kävimme Olivian ja Nooran kanssa syöttämässä itsemme ja ponimme hyttysille mallunpellon takaa lähtevällä metsälenkillä. Minä kävelin itsekseni, Olivian ratsuna oli Pena ja Nooran Tuhto. Metsässä oli hirveästi öttiäisiä, mutta reitti oli kaikessa lyhyydessään muutoin mielenkiintoinen. Pienen sillan ylitys huolestutti Tuhtoa kovasti, mutta se se suostui yli Penan perässä. Koko lenkkiä emme päässeet ympäri, sillä hakkuupohja ei ollut turvallinen. Käännyimme siis takaisin, mutta tämä on kyllä muutoin kiva ja turvallinen maastopätkä, kun siellä ei kulje autoja eikä juuri muita hevosiakaan. Metsästä palattuamme kävimme uittokuopalla lilluttamassa poneja ja tyttöjä. Vähän kun vesi lämpenisi, niin uskaltautuisin kuoppaan itsekin ja tytötkin vielä syvemmälle!  Arvatkaapa mitä Pena teki? No kävi piehtaroimaan Olivia selässä... Aloitin juuri ottamaan videota niin en ehtinyt varoittamaan kun poni alkoi valmistautua suoritukseen, mutta sain koko homman videolle. Kotimatkalla tytöt ja ponit vielä ravasivat ja laukkasivat viiskymppisen pehmeällä suoralla. Tuhto vähän hönöili, mutta Noksu pysyi hienosti kyydissä ilman satulaa! Loppukäynnit tytöt kävelivät tallin pihalla.

Ps. Ossi, Pena, Tuhto ja Jermu madotettiin tänään Axilurilla. Braamer madotetaan vasta kun siitä on otettu seuraavan viikon tiistaina verinäyte Hallamaan seerumihoitoa varten, joten B on nyt hetken omalla puolellaan aitaa.

Torstaina 31.5.2018 menin tallille etukäteen siivoilemaan pihattoa ja junnujen saavuttua kävimme ajelemassa vanhaa Pirelintietä ladolle ja takaisin. Olivia ja Mette ajoivat Braamerilla, minä ja Hanna Penalla, Siiri ja Helmi Ossilla ja Noora ratsasti Tuhtolla. Oli oikein mukavaa ja kaikki meni hyvin! Käytössä olivat käynti ja ravi, eikä Nooralla ollut ongelmia Tuhton kanssa. Ponista tulee vielä hyvä ratsu. Perjantaina 1.6.2018 olin useamman tunnin iltapäivästä iltaan kuvaamassa kaverini valmistujaisjuhlia eivätkä tytötkään päässeet tallille. Poneilla oli siis vapaapäivä. 

MAANANTAI:

TIISTAI:

KESKIVIIKKO:


TORSTAI:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)