lauantai 16. kesäkuuta 2018

Laitumellelasku, traikkurempan aloitus ja reipas ponityttö

Lauantai 2.6.2018 kuvasin ensin kaverin valmistujaiskuvat. Oli kyllä upeat mallit ja kiva kuvata! Kuvailujen jälkeen irtojuoksutin hiirakoita kevyesti kentällä ja yritin saada Jereä nostamaan jalkansa pienelle trukkilavalle. Ei onnistu. Pitää ensin tutustua lisää, jotta saan edes koskea varsan jalkoihin ja nostaa yhden lavalle ennen palkkaa. Penan opetin vihdoin hyppäämään pystyyn! Hetki kesti ennenkö sain sen ymmärtämään mitä hain, mutta arviolta noin kymmenessä minuutissa poni oppi hyppäämään pyynnöstä pystyyn. On nää shettikset vaan viksuja!
     Tänään oli eräs vuoden odotetuimmista päivistä, sillä tänään oli vuorossa laitumellelasku! Harmillisesti se sattui valmistujaispäivälle, eikä yksikään meidän tytöistä päässyt paikalle. Myös monelta tallilaiselta sekä muutoin innokkaalta tulijalta jäi tällä kertaa väliin juhlien vuoksi. Parempi onni ensivuonna. Minun poneistani B, Ossi ja Jermu rassukat jäivät pihatolle, mutta Pena ja Tuhto pääsivät laitumelle. Niiden seuraksi "tammalaitumelle" menivät sh ruuna Oiva sekä issikkaruuna Ljúfur. Laitumelle piti tulla myös lv tamma, mutta sen saapuminen yllättäen siirtyikin muutamalla viikolla. Olisin muuten laittanut Ossinkin nyt samalla laitumelle siksi aikaa kunnes tamma tulee, mutta en halua jättää Jermua yksin omalle puolelleen aitaa nyt kun B on omalla puolellaan. B ei pääse laitumelle kaviokuumeriskin takia, Jermu matojen takia ja Ossi on seuramies.
     Oiva, Ljúfur, Pena ja Tuhto eivät juuri juosseet, mutta pienellä yllytyksellä ne spurttailivat hetken. Ponit olivat liekeissä, Tuhto pukkaili ja Pena hyppeli ties millaisia loikkia, kunnes koko porukka rauhoittui jälleen syömään. Porukka on kyllä aivan loistava, siellä on ponien mukavaa ja turvallista laidunnella.

Sunnuntaina 3.6.2018 siivoilimme Hannen kanssa ensin pihattoa. Päivä oli kovin tuulinen eikä ötököitä juuri ollut, joten B sai hengailla ilman loimea. Kun otin loimen pois, Ossi heräsi. Se tuli aidalle hörisemään ja huitomaan jalalla, ihan kuin olisi yht'äkkiä ollut vieras tamma naapurissa. Braamer se vain on, ilman loimea vain! Seuraavaksi alkoi traileriremppa tämän vuoden osalta. Koppi pestiin ensin painepesurilla vedellä, jonka jälkeen se suihkuteltiin ulkoa kauttaaltaan homeenestoaineella. Kiitos taas Heidille, Hannelle ja Petelle! Meidän puuhaillessamme traikun parissa, Olivia ratsasti Ossilla itsekseen viiskymppisellä ilman satulaa käynnissä ja ravissa. Meni oikein hienosti! Traikun ollessa tältä erää valmis Olivian seuraavana ratsuna toimi B, jonka kanssa otettiin muutama pieni hyppy kentällä. Neiti tuli alas kolme kertaa, mutta hauskaa oli. Satulaa kaipaisimme, niin poni kuin ratsastajakin! Lopuksi Olivia vielä irtojuoksutti hetken Brankkua, Ossia ja Jermua. Laidunpojat saivat olla rauhassa, mutta kävimme kurkkaamassa että niilä oli kaikki hyvin. Onnelliselta näyttivät. <3

LAUANTAI:

Fannin ottamissa kuvissa merkintä, muut minun kuvaamiani:
Taitava Benks!
Pieni petolainen!
Säälittävät. <3Iso edellä ja pienet perässä. <3
Surkea tarkennus, mutta niin hassu pieni loikkapoika Pena!

"Nyt kaikki kohti tuota toista kuvaajaa!"
Pena nautiskelee. <3

Kaihoisat katseet.

SUNNUNTAI:

2 kommenttia:

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)