tiistai 8. toukokuuta 2018

Kengitystä, ajoa, klippausta ja hiitti

Maanantai 23.4.2018 oli ponien vapaa ja tiistaina 24.4.2018 kävimme ajamassa ponit Olivian, Sagan ja Ninjan kanssa. Kävimme ajelemassa rautasillalle ja takaisin. Minulla oli ajossa Tuhto ja perässä Pena, Olivia ajoi Ossilla ja Saga ja Ninja ajoivat Braamerilla. Ilma ei ollut erityisen mieltähivelevä, mutta meillä meni ihan kivasti. Saga ja Ninja ovat oikein hauskoja kavereita!

Keskiviikkona 25.4.2018 kun saavuin tallille, olivat kaikki muut ponit kopissa paitsi Tuhto. Hiirakot huilailivat omalla puolellaan vierekkäin makoillen. Voi että ne ovat suloinen pari! Kaikki isot pojat kengitettiin tänään ja nyt on jokaisella kesäkengät alla. Illalla pidin tuntia Olivialle ja Nooralle kentällä ja harjoiteltiin voltteja ja asetusta. Nooran ratsuna toimi Braamer ilman satulaa ja ponilla oli testissä Tuhton hackamoret. Olivian ratsuna oli Pena, jolla kokeiltiin cross under -mallisia kuolaimettomia. Braamer toimi kaikissa askellajiessa hyvin, mutta Penan kanssa Olivialla oli ongelmia. Suitsien vaihdon jälkeen (kuolaimelliseen malliin) homma sujui vähän paremmin, mutta laukka jätettiin suosiolla pois. Cross under -malli on kuolaimettomissa vähän hankala, Ossikaan ei hahmota niitä. Braamerilla ne(kin) toimivat kuin unelma. Kenttätyöskentelyjen jälkeen kävimme kiertämässä takalenkillä ja kahlaamassa uittokuopalla. Ihana uittokuoppa! Sinne pitäisi ehtiä useamminkin!

Ps. Näin vuoden ensimmäisen pääskysen, nytkö on sitten kesä?! "Pääskysestä ei päivääkään."

TIISTAI:

KESKIVIIKKO:


Torstaina 26.4.2018 avasin tallipyöräilykauden, sillä sain polkupyöräni edellisiltana vihdoin haettua kotiin vanhempieni varastosta. Kotiinpäin sain autokyydin sekä itselleni että pyörälleni suurimman osan matkaa, joka oli ihan kätevää. Sateen uhka leijui ilmassa ja jalat tulevat helposti kipeiksi näin alkuun. Tallilla oli ensiksi Ossin hieronta, jota ennen lämmittelimme Ossin kanssa tallin pihapiirissä kävellen ja juosten. Tässä mun muistiinpanot itse hieronnasta:
- Oikea lapa hyvä, selässä/kinkussa kireyttä, ei kipeä, saa hyvin auki.
- Reisi, koipi hyvää ja pehmeetä.
- Vasen lapa aavistuksen kireämpi, lähtee hyvin auki.
- Hauislihakset kireät, hokkien jäljiltä perus, ei kipeät.
- Vasen aavistuksen kireämpi/selkä/kylki.
- Pakarat symmetrisesti tiukat, hyvin aukeaa.
- Ihan hyvän tuntuinen kaikenkaikkiaan.
Hieronnan jälkeen Ossi pääsi ulos ja minä nappasin seuraavaksi uhrikseni Jermun. Harjasin sitä ihan pienen hetken tallin pihassa, jonka jälkeen taluttelin sitä vähän kentällä ja se sai nuuskia ensin Nepan ja sitten Kamburin kanssa. Ihania laikukkaita ystäviä! Nepa oli tohkeissaan vauvasta ja huiski ilmaa toisella etusellaan. Jermu oli hyvin reippaana ja iloisena tutustumassa molempiin kavereihin.
     Illalla tyttöjen saavuttua kävimme ajamssa rautasillalle ja takaisin. Junnuista kaikki muut paitsi Hanna olivat paikalla ja lisäksi mukaan tulivat myös Nastja ja Mette. Me ajoimme Nastjan kanssa Ossilla, Helmi ja Mette Penalla, Siiri Brankulla Olivia ja Noora Tuhtolla. Muuten meni oikein kivasti, mutta rautasillalta keltaiselle talolle laukatessamme Ossi teki yht'äkkiä äkkistopin ja tuli vähän ketjukolari. Itselläni alaselkä kipeytyi seuraavana päivänä tosi paljon koko siltä alueelta jolle kärrien metallinen takalaita kolahti, toivottavasti takana tulleen Penan naama ei ollut kovin kipeä eikä tyttöjä tai muita poneja sattunut. Kukaan ei ainakaan myöntänyt eikä Pena vaikuttanut siltä että sillä olisi ollut ongelmia.

Ps. Tilasin poneille edustusotsapannat, jokaiselle oman värisen! Kuva Ossin omasta alempana kollaasissa. Ne on aivan upeat!

TORSTAI:


Perjantaina 27.4.2018 irtojuoksutin kaikki kotitallilla asuvat ponit lyhyesti kentällä. Kovin kauaa ei päästy menemään, sillä eräs hevosenomistaja halusi kentän omaan käyttöönsä ja meidän piti väistää alta pois. Jermun kiinnisaaminen oli pienoinen haaste ja jahtailinkin varsaa jonkin aikaa varovasti. Note to myself: älä ota varsalta riimua pois kentällä. Kun muut ponit olivat kentältä pois, antautui varsakin lopulta. Myöhemmin pieni perjantaityttö tuli ratsastamaan Braamerilla ja käytiin autiotalon lenkki. Muita meidän tyttöjä ei päässyt tälläkään kertaa mukaan, perjantai on varmaan vähän hankala päivä.

Tänään taivaalle syttyi uusi tähti. Elmeri sai ystävänsä leikkikaverikseen. Voimia ystävälleni suureen suruun. Joskus vielä tuska helpottaa ja muistellessa sydämen täyttää lämpö. Voihan hieno enkeliponi.

Lauantaina 28.4.2018 meillä oli ravitiimin kanssa kunnon projekti. Kaikkien isojen ponien pesu ja kuivaus klippausta varten. Varsinkaan Tuhto ja Braamer eivät olleet ajatuksesta lainkaan innoissaan, mutta homma sujui ihmeen hyvin! Ponit pestiin hexocilillä yksi kerrallaan, jonka jälkeen niitä kävelyteltiin kuivaksi loimien ja vilttien alla. Karvakamut kuivuivat yllättävän nopeasti ja kun ne olivat enää kosteahkoja, kävimme ajamassa. Minä ajoin Tuhtolla, Kiia Brankulla, Annika Penalla ja Linnea Ossilla. Kävimme rautasillalla ja takaisin ja kaikilla poneilla oli totutussyistä sekit.
     Ajon jälkeen ravilaiset lähtivät kotiin ja minä jäin ponien klippaukseen. Ystäväni tuli klippaamaan ja aloitimme Ossista. Ai että siitä tuli tyylikäs ja se on kyllä kivassa kunnossa! Ossi oli kiltisti ja rauhaksiin, siitä ei voi kyllä olla muuta kuin ylpeä. Seuraavana vuorossa oli Tuhto ja varauduimme sen kanssa siihen, että se pitäisi mahdollisesti rauhoittaa. Kokeilimme varovasti alkuun, mutta ponia selvästi hirvitti. Kun laitoimme sille korvapallot, se rauhoittui. Vähän ajan päästä se ravisteli korvapallot pois, muttei sanonut klippauksesta enää mitään. Super Tuhto! Muuten homma meni siis kuin strömsössä, mutta sitten klipperi lopetti leikkaamasta. Ei ole todellista. Tänäkin vuonna kävi näin. Pienemmällä muotoiluklipperillä Tuhto siistittiin ok kuntoon ja sen peppuun klipattiin pieni sydän. Kyllähän joka vuosi jotain ponia pitää koristella vähän... Onneksi saatiin toinen klippaaja heti seuraavalle päivälle klippaamaan otukset loppuun. Iso kiitos tämän päivän klippaajalle, ei ollut hänen vikansa että homma jäi kesken. Klippailujen jälkeen Päästin ponit hetkeksi kentälle, jonka jälkeen rautiaat menivät loimet päällä pihatolle ja B ja Pena jäivät talliin yöksi. Parempi etteivät likaa itseään kovin pahasti nyt, kun on pesu-urakkakin tätä klipperöintiä varten suoritettu.

Sunnuntaina 29.4.2018 laskin ehkä aluksi Tuhton, Brankun ja Penan hetkeksi irti kentälle, mutten ole ihan varma. Ainakin tallissa yöpyneet ulkoilivat vähän jotenkin. Voihan blogi, joka raahaa reilusti yli viikon jäljessä. On ollut koulu- ja työkiireitä. Klippaus jatkui. Kaikki käyttäytyivät nätisti eikä Tuhtolla tarvinnut lainkaan korvapalloja. Super ponit! Iso kiitos toisellekin klippaajalle! Ravitiimiläiset saapuivat klippausten jälkeen ja päästimme kaikki klipatut otukset juoksemaan kentälle. Olen tyytyväinen siihen missä lihavuuskunnossa ponit ovat tällä hetkellä. Toki varsinkin Brankulla on vielä ylimääräistä, mutta se on silti ihan jees. Juoksuttelujen jälkeen Braamer meni pihatolle Jeren seuraksi ja muut ponit lähtivät hiitille.
     Meillä oli ollut aluksi tarkoituksena mennä Harjuun, mutta hiittiseuran peruttua tulonsa suuntasimmekin lähemmäs Loviisaan. Lastauksessa oli Tuhton kanssa ongelmia. "En mene" t. Tuhto. Lahjontaa, maanittelua, varovaiseta kannustamista takaa. Kiltisti yritin ja tuo mokoma potkaisi minua polveen! Siinä kohtaa hain raipan. Minua ei ponit potki. En hakannut ponia hengiltä vaan ilmoitin sille että se ei täällä määrää. Saimme otuksen koppiin, joskin se vei aikaa. Tuhto on huono matkustaja ja Ossi selvästi stressaa sen seurassa, mutta muutoin Tuhton kanssa meni tällä kertaa paremmin. Saimme sen valjastukseen katokseen jossa se oli kahta puolta kiinni. (Tosin hiitin jälkeen varusteiden purkutilanteessa poni onnistui kääntämään itsensä ulos ja päävehkeensä ihan solmuun. Tarkoin vahdittava kaveri.) Ajossa se taisi verkassa pukata kerran tai pari, mutta muutoin se volttasi hyvin ja juoksi ihan nätisti. Ohi se tosin ei suostunut kavereista. Hyvä kakkonen jos juoksee johtavan perässä? Taas harjoittelun paikka. Kiia ajoi siis Tuhtolla, Annika Penalla ja Linnea Ossilla. Kaikki ponit menivät 3.20 pintaan ja otimme vielä toisen kilpailuvauhtisen kierroksen uudella volttauksella. Pari sadasosaa nopeammat ajat, mutta sitä 3.20 pintaa. Kotimatka sujui nätisti.
     Kotona ponit saivat loimet niskoihinsa, sillä varsinkin yöt ovat vielä kylmiä ja sateisia. Asumisjärjestelyissä tehtiin sen verran vaihdosta taas, että hiirakot asuvat pienellä puolella ja muut toisella. Jermu nähkääs innoissaan alkoi heti nakerrella loimia ja mielellään en kovin montaa sille uhraisi... Jermu myös puolenvaihdossa meni väliaidan portista läpi ja veti väliaitaa rullalle pitkän matkaa. Varsalle ei onneksi käynyt kuinkaan, mutta lievästi otti päähän hajonneita kevyttolppia ja portinkahvoja keräillessäni. Teki mieli kiikuttaa pikkuelukka samantien Virojoelle, mutta jospa nyt vielä muutama viikko lasta kesyteltäisiin kotona. Kyllä tää tästä.

PERJANTAI:


LAUANTAI:

 SUNNUNTAI:

Videossa on pätkiä sekä lauantailta että sunnuntailta. © mie ja Kiia!
4 kommenttia:

  1. Heips! Varmaan on jossain jo moneen kertaan kerrottu, mutta koska en laiskana jaksa kahlata postauksia läpi, kysyn että mistä ihmeestä olet saanut noin hienot kilpakärryt, jokaisen ponin omilla väreillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heips! Hevarille laitoin viestiä ja kysyin Desperadoja erikoisväreillä! :)

      Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)