lauantai 12. toukokuuta 2018

Hyppyjä, ajoa ja VV VII

Maanantaina 30.4.2018 ilmosin ponit Lappeeseen 10.5. ja Miehikkälään 13.5. Lappeeseen lähtisivät Tuhto, Pena ja Ossi, Miehikkälään Brankku, Pena ja Ossi. Elämme jännittäviä aikoja, Lappeessa Tuhtosta saadaan mitta ja katsotaan miten käy. Pari ystävää on Tuhton nähtyään sanonut että ihan varmana on a-poni, mutta itse en ole varma. Olen kyllä mitannut sen monta kertaa ihan mittoihin meneväksi, mutta myös ylikorkeaksi. Tosin mittasin myös Ossin 106 cm... Toisaalta koko mittaushomma myös Hippoksen virallisilla mittaajilla on vaihtelevaa. Ossi on mitattu ekalla kerralla 105 cm, samana vuonna eri paikassa 103 cm, seuraavana vuonna 103,5 cm ja viimeisessä mittauksessa viimevuonna 101,5 cm...

Tiistaina 1.5.2018 päätimme Olivian kanssa irtojuoksuttaa koko ponilauman, ja päädyimme hieman hypyttämäänkin. Tai oikeastaan Olivia juoksutti ja hypytti, minä kuvasin kännykällä sekä kannoin puomeja. Laitoimme ensin "yhden leveän puomin", eli laitoin kaksi puomia niin että toinen oli toisen jatkona ja sille oli helpompi ohjata poneja. Myöhemmin korotimme ne pieneksi esteeksi. Jermu hyppäsi mahdollisesti ensimmäistä kertaa elämässään esteen. En ole varma. Tuhto on hypännyt ennenkin ja mennyt puomeja, mutta ensimmäisellä puomin ylityksellä se loikkasi varsin dramaattisesti. Varsa tietysti perässä. Söpö video alempana.

Ps. Tuhto on ollut meillä nyt vuoden!! Voi että aika kuluu nopsaan, ja toisaalta tuntuu kuin poni olisi ollut täällä aina. Vuoteen on mahtunut suuuuret määrät ärsyynnystä, vääntöä ja asioista keskustelua, mutta myös suurta onnea ja riemua. Rakas ensirakkausponiliiniseni. <3

TIISTAI:Keskiviikkona 2.5.2018 ajoimme Olivian ja Nooran kanssa rautasillalle ja takaisin. Olivia ja Noora ajoivat omiaan ja minulla oli ajossa Tuhto ja perässä Pena. Tuhtolla oli sekki, sillä sen kanssa opetellaan kotona sekin hyväksymistä ja sille tukeutumista. Ponit olivat reippaita ja käyttäytyivät muutoin hyvin, mutta Ossi veti taas stopit keltaiselle talolle tultaessa. Tällä kertaa ravista. Se nyt jostain syystä "säikkyy" siellä. Ota noista ja selvää, muutoin se oli oikein kivasti. Pena oli villin reipas peräponiini, mutta oikein toimiva peräponihommissa. Ajon jälkeen vaihdoimme ponien takit paksumpiin, sillä varsinkin Ossilla ja Braamerilla huomaa että selät ovat alkaneet jumiutua.

Torstaina 3.5.2018 kävimme lenkillä junnujen kanssa. Olivia ajoi Ossilla, Noora Brankulla, Siiri ja Hanna Tuhtolla ja Helmi Penalla. Minä lähdin mukaan kävellen ja otin käsiponiksi Jermun. Se antoi jonkin verran harjata itseään ennen lenkkiä ja karvaa lähtee ihan hurjasti! Sain lisäksi jopa leikattua saksilla pari karva/mutapalloa mahan alta, ennenkö varsa päätti että nyt ei enää. Korvakarvat sain leikata rauhassa, sekä huopatakkuja niskan alueelta. Jännä että se antaa koskea päähän tosi hyvin. Tänään Jere olikin ekaa kertaa hoidossa niin että muutkin ponit olivat tallin pihalla ja se oli huomattavasti rauhallisempi näin. Lenkillä suurimman osan matkaa kävelin taluttaen Jermua, mutta pieniä pätkiä istuin ravissa myös Helmin kyydissä ja Jermu kipsutti peräponina. Se toimi ihan super hyvin eikä sitä hirvittäneet lainkaan kärryt tai niiden vierellä/perässä hölkkääminen. Se oli todella innoissaan päästyään muiden mukaan! Keltaiselle talolle vievällä pikkutiellä jäimme Jeren kanssa odottamaan, kun muut kävivät ravissa kääntymässä rautasillalla ja takaisin. Silloin Jere hyppi pystyyn ja huuteli, mutta pysyi vielä käpälässä. Hyvää tekee oppia että muut voivat mennä, mutta tulevat kyllä aina takaisin. Hyvänmielen varsalenkki, kyllä Jerestä tulee vielä ihan super!

KESKIVIIKKO:

TORSTAI:


Perjantaina 4.5.2018 kiiruhdin hirveää kyytiä suoraan töistä tallille antamaan kaikille hepoille päiväheiniä. Illemmalla alkaisi seitsämäs vakkarien viikonloppu. Minun oli tarkoitus ennen iltaa hoitaa varsaa ja liikuttaa poneja, mutta karsinoiden siivous olikin jätetty minulle ja siinä kuluikin aika siiheksi että tytöt saapuivat paikalle. VV:lle tulivat tällä kertaa Olivia, Noora, Siiri ja Helmi. Ensimmäisenä iltana harjasimme ponit tallin pihassa ja sitten irtojuoksutimme koko lauman niin, että jokainen sai juoksuttaa omalla vuorollaan. Otimme myös kaikki tallin hevoset sisään ja teimme iltatallin. Tallin omistajat olivat siis taas mökillä ja me hoidimme kaikki tallihommat. Iltapalan jälkeen herkuteltiin ja vietettiin yhteistä aikaa.

Lauantaina 5.5.2018 heräsimme ajoissa aamutalliin ja päivällä tytöt leikkivät piiloa ja pelasivat norsupalloa. Minä siivoilin ja fiksailin varustekoppeja ja myöhemmin päivällä oli ohjelmassa ajoa. Ravitiimiläiset tulivat kanssamme ajamaan ja Annika ja Noora ajoivat Penalla, Kiia Tuhtolla, Siiri ja Helmi Penalla ja Linnea ja Olivia Ossilla. Minä kävelin välillä ja raviosuudet istuin Tuhton ja Kiian kyydissä hiittarien aisalla. (Meillä on vain kolmet koppikset.) Kävimme peruslenkin ja otimme ohitusharjoituksia ja kilpailuvauhtista pätkää. Meni ihan tosi hyvin. Pena pinkoo helposti ja kovaa, Tuhto ohittaa jo paljon paremmin kuin aikaisemmin ja minä pysyi hengissä aisalla istuen! Ossi meni kovaa myös ja Siiri ja Helmi saivat Braamerin kulkemaan oikein kivasti vaikka jäivätkin hieman jälkeen. Tosi kiva lenkki!
     Ajon jälkeen ponit saivat olla iltaan asti ulkona ilman loimia ja väliportti auki. Ne olivat onnellisia ja selvästi nauttivat olostaan. Kelit lämpeävät hurjaa kyytiä ja pian ollaan jo ilman loimia. Illemmalla Siiri lähti kotiin ja muut työt kävivät kävelyttämässä Brankkua ja Ossia viiskymppisellä kuvaten samalla instagramiin liveä minun käyttäjälläni. Ponien palatessa pihattoon niille laitettiin yöksi loimet. Välissä tehtiin iltatalli ja sitten haimme vielä Jermun, Tuhton ja Penan tallin pihaan hetkeksi harjaukseen ja isojen poikien loimitukseen. Nyt olikin eka kerta kun joku muu talutti Jermua. Olivia talutti sen pihaan ja takaisin ja auttoi minua varovasti vähän ponin harjaamisessa. Illalla oli ennen nukkumaanmenoa vielä herkkuhetki. 

Sunnuntaina 6.5.2018 olivat auton ikkunat aamulla jäässä. Yöpakkasia on siis yhä, vaikka päivät ovatkin lämpimiä. Aamutallissa aamuheiniä tarhoihin jaellessani nappasin poneilta loimet pois, sillä päivä lempeni vauhdilla. Myöhemmin tein muutoksia myös väliaitaan ja nyt se kulkee suoraan edestä takareunaan. Ponit saivat hengailla ilman loimia ja väliportti auki, vähän yllyttelin niitä myös juoksemaan keskenään. Ne ovat soma lauma. Aamutallin lisäksi meillä oli tyttöjen kanssa talon siivousta ja pakkailua.
     Ennen VV:n loppumista oli vuorossa vielä vakkaricup-osakilpailu. Siinä meillä oli temppurata ratsain ilman satuloita:
- Ensin kentän portista sisään (yksi lanka), portin avaus joko ratsain tai maasta.
- Selkäännousu, jos portista tuli jalkaisin.
- Pieni keikkulava.
- Puomikujan pujottelu.
- Omenan kuljetus kauhassa tynnyriltä toiselle.
- Kartioiden pujottelu, plussaa ravista. (Kaikki ravasivat.)
- Peruutus puomien välissä.
- Lopuksi etujalat renkaaseen.
Helmin ratsuna oli Pena, Olivian Ossi ja Nooran Braamer, eli kaikilla oli omat vakkariponinsa. Jokaisen ratsukon rata sujui todella hienosti ja melkein jokaisesta suorituksesta tuli jokaiselle täydet pisteet! Penan ja Helmin omenan kuljetus tosin oli Penan mielestä hyvin erilainen suoritus kuin mitä Helmi ja minä olimme ajatelleet. Pena yritti täyttä häkää saada omenan syötyä ja Helmillä oli työ ja tuska saada poni ja omena tehtävästä läpi. Minä tietysti nauroin ihan kippurassa alusta loppuun, se oli hulvatonta ja super suloista seurattavaa! Kisan voittivat niukalla piste-erolla Olivia ja Ossi. Onnea!
     Tyttöjen lähdettyä koteihinsa minä silittelin Jermu pihatolla. En viitsinyt raahata sitä tallin pihalle kun en olisi ehtinyt ottaa sitä ja sille kaveria kunnon käsittelyyn ennen seuraavaa ohjelmaani. Minulla oli seuraavaksi vuorossa tunninpitoa ystävälleni hevosineen ja tunnin jälkeen sain itsekin ensimmäistä kertaa elokuun jälkeen kavuta hevosen selkään. Olipa metkaa, tuota voisi kokeilla joskus uudelleenkin! Kaikki ratsastuslihakseni ovat kyllä historiaa, mutta onnistuin hevosta tai itseäni vahingoittamatta ratsastamaan kumpaankin suuntaan hieman käynnissä ja ravissa ja toiseen suuntaan kokeilin laukkaakin. Olis ihan kiva, jos aika ja rahat riittäisivät ratsastusharrastukseen, mutta ponit ovat tärkeimmät.

Mukava VV taas, iso kiitos junnuille! Ootte supereita! Pidetään kesän alussa VVK kun tallinomistajille ja meille kaikille taas passaa! (Uusille lukijoille tiedoksi: VV = vakkarien viikonloppu, VVK = vakkarien viikko.)

PERJANTAI:

LAUANTAI:

SUNNUNTAI:

Video on koostettu koko VV:n ajalta.
Sössötysvaroitus, sekä noitamainen räkäinen nauru:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)