sunnuntai 15. huhtikuuta 2018

Jermun eka päivä

Sunnuntaina 8.4.2018 kipitin aamulla heti herättyäni pihatolle kurkkaamaan tilanteen ja kaikki oli hyvin. Teimme tallinomistajien kanssa yhdessä aamutallin. Aamuheinille laitoin jokaiselle ponille oman kasan, sillä isot pojat eivät vielä päästäneet Jermua samalle kasalle kenenkään kanssa. Aamuheinien jälkeen hain Penan lenkille ja silloin Pena, Tuhto ja Jermu olivat kaikki lepäämässä makuulteen, Brankku ja Ossi seisaalteen. Hyvin on varsa kotiutunut, kun uskaltaa huilata makuulteen toisten seassa. Penan kanssa kävimme kiertämässä autiotalon lenkin, käyden alkuun vähän kahlailemassa viiskymppisen pellolla olevassa suuressa lammikossa. Pena oli hyvin energinen. Mahtaa se rallittaa sitten kun pääsee taas liikkumaan kunnolla.
     Lenkin jälkeen siivoilin karsinoita, jonka jälkeen ajoimme tallinomistajan kanssa lyhyesti Ilmarin. Hän pääsi ensimmäistä kertaa oman poninsa kyytiin kärreille ja minä olin narun päässä varmistamassa. Homma meni hienosti, super Ilmari! Seuraavaksi hain Jermun tallin pihaan hoidettavaksi. Pyydystelin sen varovasti ja hellästi herkuilla lahjoen. Se on tosi arka ja herkkä ihmistä kohtaan, sillä on hassu vaihe menossa. Pihassa se oli hermostunut ja hirnuili kovasti. Eräs parivuotias suokkiori tallin pihan lähellä tarhassa on turhan kiinnostunut Jermusta, sillä se meinasi tulla aidoista läpi vaikka sähköt olivat päällä. En saanut Jermua kiinni minnekkään, sillä kaikki paikat olivat varattuina. Talutin sen varustekoppiemme eteen ja harjailin sitä hieman siinä. Ehdin kuitenkin harjata Jermua pihassa vain hetken, kunnes minun oli pakko viedä se takaisin jottei suokki hajottaisi aitaustaan. Mennessäni ohi sellaisesta kapeasta kulmasta jossa on suokin aitaus vieressä, yritin juosta reippaasti ohi. Alku meni hyvin ja Jermu ravasi, mutta sitten se pinkaisi minun edelleni ja säikähti sitä kun "juoksin sen perässä". En saanut sitä enää pysäytettyä, joten näin parhaaksi päästää irti, ettei toinen kasvattaisi pelkoaan entisestään. Jermu juoksi oman pihattomme portille ja pysähtyi siihen puhisemaan. Sain sen kiinni, silittelin ja rapsuttelin. Sitten se pääsi takaisin pihattoon. Note to myself: Älä ravaa vielä taluttaen, vaikka suokki meinaisi tulla aidasta läpi päälle. Hanki apua häätämään suokkia pois.
      Hanne tuli iltapäivällä hakemaan minua kotiin, sillä minulla ei ollut tallilla autoa. Kävimme hänen kanssaan ennen lähtöä vielä lenkittämässä Penan ja Tuhton autiotalon lenkillä. Hanne talutti Tuhtoa ja minä Penaa. Lenkki oli oikein mukava ja rauhallinen.


Vauva uskaltaa hyvin pihattokoppiin.

KUVIA © FANNI SNELLMAN:Piehtarointihommia!

Alpakka. <3 Pikkuhiljaa pitää harjailla jahka lapsi kotiutuu.
Varustevärinä lila!
"Apuaa!!" t. Jermu.
"Emätamma Tuhto" ja uusi varsa. Hehee. On toi Tuhto aikamoinen..! <3
Ps. Muut tekstit tulevat vähän myöhemmin, ne ovat kesken erinäisistä syistä johtuen.

2 kommenttia:

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)