sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Miä tahdon tallille...

...mutta jos haluan tulla varmasti kuntoon, niin on parempi pysytellä vielä kotona huilaamassa. Eilen illalla lämpö nuosi 37:ään, mutta Panadol laski sen takaisin 36:een. Yöllä heräsin pariin kertaan yskimään ja niistämään. Nyt minulla on taas ääni, joskin se on vielä melko maassa. Kurkkukaan ei ole enää niin kipeä kuin aiemmin, joten aletaan olla pikkuhiljaa jo voiton puolella. Toivottavasti. En silti vielä huomenna pysty menemään tallille normaalisti, mutta jospa pääsisin piipahtamaan..? Tänään on siis perjantai 16.2.2018 ja minulla on tylsää.

Ensikesän poniravikorttikursseista näet tietoa täältä -P-ajolupakurssit 2018-. Olen laittanut sähköpostia mm. Kouvolaan ja Lappeeseen, mutta heillä ei olle vielä tarkkoja tietoa koska he järjestävät kursseja, jos järjestävät. Loviisassa on kuitenkin pistetty nyt asioihin vauhtia ja leirimuotoinen kurssi on päätetty järjestää 17. - 21.6.2018. Kyselin ystävältäni onko heidän tiimistään tulossa leirille kurssilaisia ja heitä on kuulemma tulossa luultavasti 3-4. Siihen lisäksi meidän Olivia ja Noora, tämähän alkaa näyttää jo siltä että leiri saadaan kasaan! Jos Loviisan leiri jostain syystä ei tulisi kasaan tai peruuntuisi, niin meidän tytöt voisivat mennä joko Ypäjän leirille, tai Lappeen (ei leirimuotoiselle) kurssille, mikäli he järjestävät ja kurssi olisi tuon jälkeen.
     Jos joku teistä lukijoista on kiinnostunut leirimuotoisesta ponikorttikurssista, niin voin suositella Loviisaa. Meiltä on ollut siellä kahtena eri kesänä yhteensä 5 neitiä ponien kanssa ja kaikki ovat viihtyneet loistavasti. Loviisa on ihana ja kaunis kesärata. Hyvät ja rauhalliset puitteet, ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta, ja ennenkaikkea ryhmähenki leireillä on ollut kiitettävä. Ponit majoittuvat joko karsinoissa tai tarhassa. (Orit eivät pääse tarhaan kuulemma turvallisussyistä, mutta meidän orit on sen 5pv selvinneet karsinoissakin.) Melkein joka päivä on ollut ohjattua ajoa harjoitusten muodossa, mutta sellaisena päivänä kun ei ollut saivat leiriläiset ulkoiluttaa ponejaan ajaen/ratsain/taluttaen itsekseen. Leirille tarvitsee siis mukaan oman ponin, jonka karsinan putsauksesta, varusteista ja ruokinnoista leiriläiset huolehtivat itse leirin ajan. Tätä leiriä kannattaa harkita vaikkei välttämättä pääsisikään sen jälkeen hurjana kisaamaan. Leiri itsessään on jo ihan mahtava elämys, kuten mikä tahansa muukin ponileiri! Valjastaminen ja ajon perusteet täytyy osata etukäteen.
      Meiltä ovat osallistumassa ainakin Noora Braamerilla ja Olivia Ossilla, ellei Noora satu innostumaan menemään Tuhton kanssa. Leirin aikaan Pena on jo ruuna sekä toivottavasti rauhoittunut, joten senkin kanssa voisi mennä, jos joku meidän tytöistä innostuisi ja ehtisi löytää hyvän yhteisen sävelen ponin kanssa. Tuhtonkin kanssa voi leirille mennä, mutta vain sellainen, joka varmasti pärjää sen kanssa. Se on meidän poneista ehdottomasti haastavin.

Sitten takaisin tähän päivään: Tänään tallilla kävivät Noora ja Olivia. He ajoivat peltoradalla, Noora Penalla ja Olivia Tuhtolla. He ajoivat kuulemma noin kuusi kierrosta ja 50 minuuttia ja molemmat ponit olivat energisiä ja kivoja. Ajon jälkeen he huuhtoivat Penan nenän ja poni oli kiltisti. Ennen kotiinlähtöä tytöt saivat vielä ratsastaa Odinilla.

Muistoja Linnean, Kiian ja Helmin korttikurssilta Loviisasta vuodelta 2015:
Lauantaina 17.2.2018 äiti käytti minua iltapäivällä tallilla katsomassa poneja. (Kiitos äiti!) Veimme otuksille paljon kuivattuja ruisleivänpaloja ja silittelimme ja rapsuttelimme niitä. Poniterapia on kyllä parasta maailmassa. Juuri kun olin aikeissa katsoa Penan nenää, poni onnistui saamaan kevyesti lunta naamalleen maasta. Ajattelin että puhallan lumet pois ettei tarvitse kädellä pyyhkiä haavaa... väärin tehty. Pena loukkaantui puhalluksesta ja juoksi karkuun. Sain katsoa nenää kun hiivin varovasti anteeksi pyydellen ja ponia rapsutellen takaisin. Haava näyttää jo tosi hyvältä. Pieni kohouma siihen ehkä jää, mutta ainakin se paranee ihan tosi hyvin eikä enää tarvitse olla huolissaan.
     Ossilta ja Braamerilta pyysimme leipiä vastaan myös pari pystyyn hyppyä. Braamer ei kovin ylös hyppää, mutta Ossi hoitaa homman todella näyttävästi. On se hieno! Tuhton vieressä istuin jonkin aikaa sen syödessä heiniä ja rapsuttelin sitä. Se on kyllä aivan ihana, hurjan suloinen ja tosi hyvin laihtunut. Odotan innolla sen klippausta, mittauttamista ja mahdollista ensimmäistä starttia. Toisaalta ei haittaa vaikka Tuhto olisi ylikorkea, se on erittäin rakas riippumatta korkeudestaan.
     Aiemmin päivällä ravitiimiläiset olivat käyneet ajamassa, tässä raportti Annikalta: "Oltii tallil Kiian kaa jo enne Linneaa. Haettii ponit ja kärryt. Sit alettii jo harjailemaa poneja ja katottii myös hokit, ja kaikil oli hyvin kiinni (paitsi Ossilt puuttu yks kenkä, mut se löyty, ja Linnea jätti sen koppii). Sitte valjastettii ponit ja lähettii ajamaa Kiia Brankul, Linnea Ossil ja mä Penal ja Tuhto oli mul peräponin. Mentii peruslenkki ilman lisäosaa ja meil meni noin tunti. Ravattii aika paljo ja välil myös käveltii. Ajon jälkee ruokittii ponit ja huuhtelin Penan nenän."
     Lisäksi sain aivan ihania kuvia meidän tallin Saaralta, kiitos Saara! Hänen ollessaan tallilla kuvailemassa ponit olivat leikkineet iloisesti, kumpikin pari omalla puolellaan. Kaikki leikit eivät sattuneet kuviin, mutta ihania ponikuvia löytyy postauksen lopusta.

Myös sunnuntaina 18.2. ajamassa kävivät Annika ja Kiia. Ossi ei ollut nyt liikutuksessa kun siltä on tosiaan oikea takakenkä irti, mutta tytöt liikuttivat kaikki muut ponit. He kävivät ajamassa peruslenkin niin, että Annika ajoi Penalla, Kiia Tuhtolla ja Kiialla oli Braamer peräponina. Otukset olivat kuulemma aika reippaita, joten valjakot ravailivat paljon. Ajon jälkeen tytöt vielä ruokkivat ponit (myös Ossin) ja huuhtoivat Penan nenän.
     Koko viikonlopun oli ihan mahtava keli. Aurinkoisia pakkaspäiviä, lunta ja tuhansia pieniä timantteja hangella... Kyllä ärsyttää olla vielä toipilaana. Huomenna palaan pikkuhiljaa normaaliin arkeen koulun merkeissä ja tiistaina jatkuu harkka. Tiistaina pääsen myös tallille ihan kunnolla. Ensiviikon sunnuntaina sitten onkin aika ottaa kimpsut ja kampsut mukaan ja suunnata junnujen kanssa GB:lle hiihtolomaksi vakkarien viikkoilemaan! Toivotaan, että silloinkin on upean talviset kelit!

PENAN NENU:

POJAT KUN KÄVIMME LA TALLILLA:

LAUANTAILTA © SAARA S.:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)