torstai 11. tammikuuta 2018

Vuoden alku ja we have Oona part V !

Maanantaina 1.1.2018. Hui! Ekaa kertaa 2018, enkä edes kirjoittanut aluksi väärin. Hyvä minä. Märkää lunta oli satanut maahan pikkuinen kerros ja se valaisi hieman pikkuhiljaa pimenevää poneiluamme. Kävimme Olivian kanssa peruslenkillä ja minun ajokkinani oli Pena, peräponina Tuhto ja Olivia ratsasti Ossilla. Ossi oli tosi tahmea käynnissä, mutta ravissa ja laukassa se pysyi perässä hyvin. Meillä olivat käytössä kaikki askellajit ja minun ponini olivat todella reippaita. Tuhto mokoma yritti muutamaan kertaan haukata minua selästä. Mikä lie sitä harmitti... Kotiinpäin käännyttäessä Pena paineli sellaista ravia, että olisi vähän eri lukemat taulussa jos se menisi noin raveissakin.

Tiistaina 2.1.2018 Oona saapui taas kyläilemään, poneilemaan ja kuvailemaan! Kävimme Oonan ja Olivian kanssa ajamassa poneilla keltaiselle talolle ja takaisin. Kuntoon laittaessa huomasin, että Tuhtolta oli tippunut yksi hokki ja yksi oli tosi löysällä. Uutta hokkia vaan kehiin ja kaikkien kiristys. Pitääkin nyt muistuttaa tytöille että tarkistetaan aina huolella kengät ja hokit ennen liikutusta. Lenkki meni hyvin ja ponit olivat reippaita. Minulla oli ajossa Tuhto, perässä Ossi, Oona ajoi Braamerilla ja Olivia Penalla. Etenimme käynnissä ja ravissa. Kokeillemme kyllä laukkaakin, mutta kiireessä Tuhton potkuremmi oli jäänyt tallille ja se esitti aika hirmuisen pukin. Se kolautti sen verran ylös koppareihin, että päätin jättää laukkaamisen pois. En halua ponin takajalkaa jumiin koppakärrien etulevyn päälle. 

Ps. Hellu oli nähnyt Penan ja Tuhton leikkivän, rallittavan ja painivan ihan huolella yksi päivä. Ihanaa että leikkivät! Hokinreikiä ei näkynyt kummassakaan, enkä usko ihan helpolla tuleekaan tuolla karvalla. Penaa ja Ossia en kuitenkaan uskalla ainakaan ihan heti peltoon laskea painimaan, ne vetävät välillä niin tosissaan. Mitä ottamaan turhia riskejä.

Askartelin maanantain ja tiistain aikana heijastimet Braamerin rintaremmipehmusteeseen.
Tiistaina oli käytössä ja vaikutti hyvältä.

Keskiviikkona 3.1.2018 oli ensimmäisen kuvauspäivän vuoro ja suunnistimme tallille jo aamuhämärällä. Kuvaukseen sopivaa valoisaa aikaa on tähän aikaan vuodesta vain noin neljä tuntia vuorokaudessa, joten sovitus oli tiukka. Avustajina ja kuvattavina tallilla olivat minun ja Oonan lisäksi myös Olivia, Noora ja Hanna. Kiitos tytöille! Kun ponit oli harjailtu ja puunailtu, aloitimme ottamalla kaikista poneista rakenne- ja pääkuvat. Niistä ei varmaan tullut kovin kummoisia näissä olosuhteissa, mutta kyllä niistä aina jotain kehitystä näkee ja saa kivoja muistoja. Jouduimme ottamaan kuvia pellolla ja ponit olisivat lähinnä mielummin vain syöneet. Rakennekuvien jälkeen vuorossa olivat Olivian & Ossin, sekä Nooran & Braamerin poseerauskuvat. Niiden jälkeen valmistauduin kohtaamaan loppuni, kun laitoimme Ossin ja Tuhton ensimmäistä kertaa ohjasajopariksi ja toisiinsa valjaista kiinni pienellä välinarulla (joka olisi mennyt poikki ponien säikähtäessä tms.). Olin varma, että Tuhto järjestäisi jonkin pienen kohtauksen, mutta tulin yllättymään iloisesti: rautias parivaljakkoni toimi hienosti! Kipsutimme vähän tietä pitkin ja sitten vielä kentällä. Kentällä kokeilimme myös ravia, mutta siinä pojat yrittivät alkaa leikkimään. Sain parin kuitenkin hallittua ja rauhoitettua. Olen onnellinen! Hankintaan pistetään nyt pariajo-ohjat tulevia harjoituksia varten!
      Seuraavaksi lähdimme ottamaan ajokuvia. Viiskymppinen oli huonona, pellolla Tuhto pisti ihan ranttaliksi syömisen ja pukittelun kanssa, mutta lopulta löysimme ihan hyvän kohdan Pirelintieltä. Otettiin muutama kuva niin että kaikki ponit näkyivät kerrallaan ja sen jälkeen kaikista yksittäiset ajokuvat. Siinä kohtaa Braamer ja Ossi vähän lähtivät Olivialta ja Hannalta käsistä, kun eivät malttaneet odottaa vuoroaan, mutta onneksi ne hidastivat saavuttuaan muiden luokse. Braamer yritti tehdä saman myös minulle, mutta ei onnistunut. Ajokuvien jälkeen otettiin vielä ratsastuskuvat Tuhtosta ja Noorasta, yhteiskuva minusta ja poneista sekä "studiokuvia" ulkotallin karsinassa kaikista poneista yksi kerrallaan. Tuhto yritti ratsastushommissa pukitella ja hyppelehtiä, mutta Noora pärjäsi sille hienosti. Hyvän kuvauspäivän päätteeksi ponit pääsivät pihattoon ja saivat paljon heinää.
     Oonan kanssa suuntasimme kaupan kautta kotiini syömään ja ottamaan rennosti. Pidimme illemmalla myös 2h instagramlivieä ja Oona laitteli muutaman "maistiaiskuvan" kuntoon.

Videokooste © Oona Pitkonen


Torstaina 4.1.2018 jatkoimme Oonan kanssa kuvailupäivää ottaen uudet ajokuvat ja studiokuvat Braamerista ja Penasta, kun eilisistä ei tullut tarpeeksi hyviä. Lisäksi otin Oonan kameralla ajokuvat Oonasta ja Braamerista. Vieraalla kameralla kuvatessa on kyllä tosi orpo olo, varsinkin kun Oonalla on Nikon ja minulla Canon. Viimeisten ponikuvien jälkeen kävimme vielä napsimassa muutaman kuvan perheeni koirasta Nerosta, jonka jälkeen Oona lähti. Iso kiitos taas Oonalle!!
     Illalla menimme tallille liikuttamaan ponit Olivian, Nooran, Hannan, sekä uutena torstailaisena aloittavan Siirin kanssa. Tytöt ajoivat kentällä ja harjoittelimme pujottelua käynnissä ja ravissa. Tehtävän päämääränä oli harjoitella kääntämistä hellästi mutta tehokkaasti, hioa tarkkuutta ja oppia kääntymään käynnissä ristiaskelilla. Olivialla oli ajossa Pena, Hannalla B, Siirillä Ossi ja Nooralla Tuhto. Kaikilla meni oikein hyvin ja Tuhtokin käyttäytyi hienosti! Välillä Noora joutui keskustelemaan sen kanssa, mutta onnistui hyvin. Lopuksi kävimme vielä hieman viiskymppisen takaosalla ravaamassa ja kävelemässä loppukäynnit.

Videokooste © Oona Pitkonen

Torstain ajelut.

Kuvat alla
© Oona Pitkonen
https://oonapitkonen.kuvat.fi
Niin hieno pari!! Mie olin tosin vähän enemmän innoissani kun ponit.
Omat rakkaat! <3
Niin sanottuja studiokuvia. Vautsi!

2 kommenttia:

  1. Onpa kivan näköisiä kuvia! Huomasin vasta nyt nämä uudet postauksen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo nää postaukset tuli vasta aika äskettäin ja nopeella syötöllä. :D Oona on loistava kuvaaja!

      Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)