lauantai 9. joulukuuta 2017

Luukku 9. - Pieniä ajatuksia ensivuodesta

Kun kyselin toiveita blogijoukalenteria varten, ehdotitte postausta jossa olisi kerrottu ensivuoden tavoitteista. Tästä tuli nyt vähän erilainen kuin mitä olin ajatellut, mutta on siinä tavoitteita silti seassa!

Luukussa 9. on pieniä ajatuksia ensivuodesta

Vuonna 2018 oli tarkoitus painottaa raveihin, mutta nyt suunnitelmat ovat vähän auki. Vakkareiden kanssa ollaan lähestymässä murrosvaihetta, sillä vanhimmilla vakkareilla alkaa enemmän ja enemmän olla elämässä paljon muutakin kuin poniharrastus ja innostus on selvästi laantumassa. Hyvin todennäköisesti isot tytöt lopettavat kesään mennessä meillä, joten pitäkää innokkaat silmät auki: jos niin käy, niin uusia paikkoja on vapautumassa vakkariporukassa. Ratsastavia vakkareita ei kuitenkaan ole tarkoitus ottaa, vaan tarjolla on pääasiassa ajoa. Tavoitteena on saada Noora ja Olivia korttikurssille ja poniravikortit heidänkin taskuihinsa. Junnut pääsisivät sitten starttailemaan ja lisäksi tarvitsemme varmasti ulkopuolisia lainakuskeja. Ravien lisäksi tavoitteena olisi viedä poneja vähän myös rotunäyttelyihin ja Olivia varmaan kilpailee Ossilla ratsastuksessa. Braamer ja Noora eivät välttämättä ensivuonna enää kisaa ratsupuolella, sillä Noora alkaa olla ponille pitkä. Noora pääsee kuitenkin aloittelemaan omaa raviuraansa Braamerin kanssa.

Braamerin raviennätyksen kanssa tavoitteena on näillänäkymin saada ennätys alle 3.10 ja sen jälkeen poni siirtyy mahdollisesti enemmän valjakkopainotteiseen herrastamiseen. Ossin tavoite raviennätyksen kanssa on ensivuodelle alle 3 minuuttia. Pena jää säännöllisestä ratsastuksesta tauolle ja Penalle on vuodelle 2018 suunnitteilla vähän extraa, mutta siitä sitten lisää jos suunnitelmat toteutuvat. Raveissa Penan ennätys olisi tarkoitus saada alle 3.15. Tuhto on tarkoitus mittauttaa ja hyvällä tuurilla se voisi olla a-poni. Se on huomattavasti pienemmän tuntuinen nyt kun se on hoikistunut ja se on kotimittauksella mitattu alle 107 cm. Toisaalta B-ponina pääsisin ajamaan sitä itse... Joka tapauksessa, Tuhto on tarkoitus saada ensikesänä radoille. Viltsun kanssa tavoitteena on käydä vuonna 2018 ainakin Hippoksen näyttelyissä, sekä ehkä laatuponi-kilpailussa. Lisäksi sen ohjasajo aloitetaan ja loppuvuodesta se saa ensimmäisen kerran kärryt peräänsä. Varsinainen ajon aloittaminen jää kuitenkin toki vasta vuodelle 2019, kun poni täyttää 3v.


Viime vuonna asettamani tavoitteet raveihin tälle vuodelle saatiin hienosti täytettyä. Ossille tavoite oli 3.10 tai alle ja lukema on nyt 3.07,5ly. Braamerille tavoite oli 3.15 tai alle ja sen lukemat ovat 3.11,1ly. Penan tavoite oli 3.20 tai alle ja lasken lukemien 3.20,2ly riittävän tavoitteen saavuttamiseksi, joten olen todella tyytyväinen. Nooralle ja Olivialle ei saatu tänävuonna kortteja, sillä Loviisan leiri jouduttiin valitettavasti perumaan. 

Ratsastustavoitteissa oli oppia ja pitää hauskaa, sekä kisata. Tarkoituksena oli myös saada B ja Noora esteille ja avata Penan kilpaura. Tavoitteet täytettiin. Shettismestaruuksiin meiltä meni kolmen sijaan vain kaksi ponia ja nekin vain kouluun, mutta pääsivät hienosti finaaleihin. Riding classeissä tavoitteena olivat finaalipaikat, jotka saatiin myös. Rotunäyttelykäynnit jäivät vähälle, emmekä käyneet kansallisissa. En myöskään koskaan kerinnyt Elmerin kanssa kisata ohjasajossa, mutta Penan kanssa käytiin kokeilemassa. Maastotaitokisat jäivät meiltä tämän vuoden osalta väliin.

Täältä löytyvät siis viimevuoden tavoitteet: http://pieniakavioita.blogspot.fi/2016/12/luukku-13-kisasuunnitelmat-2017.html, jotka saavutimme osittain, osittain emme. Loistava vuosi takana joka tapauksessa näiltä osin, mukavaa oli!

12 kommenttia:

 1. Ehdottomasti mukaan laatareihin! Ne on kivat kinkerit vaikkei niin oiskaan kärkikahinoissa mukana.
  Mulla on tarkotuksena viedä ens vuonna molemmat ponit sinne kisaamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisi kyllä tosi kiva, jos kerkiän vain valmistelemaan ponin, rahat riittää (taitaa olla aika kallista lystiä) ja olen Suomessa silloin! :) Kiitos kommentistasi!

   Poista
  2. Ilmomaksu on muistaakseni jotain 45€ luokkaa :)

   Poista
  3. Jeeps! Siihen tietysti bensat tapahtumapaikalle, sekä ennen laattareita treenikäynnit maneesilla, kun 2-vuotiaillahan on estekoe (irtona) myös. :)

   Poista
  4. Jep, niin on :) vuotiaat tonne ei vielä pääsekään.
   Mä treenasin Minoksen kanssa muistaakseni kerran tai kaks irtohypytystä ennen 2v laatareita. Nyt kolmivuotiaana käytiin vissiin kerran keväällä maneesilla ja muuten ei harjoteltu. Ja hyvin meni, kolmivuotiaiden viides :D

   Poista
  5. Joo ei. :) Okei, no ei sitten ihan hurjasti treeniä vaatinut ainakaan teillä. :D Mua vähän epäilyttää siksi, kun poni ei asu samalla tallilla enää kuin nämä muut ja ressaan että minkä verran ehdin valmistella sitä. Mutta katsotaan, olisi kiva kokemus! :)

   Poista
  6. Ei näitä nuoria niiiiiin hirveästi (okei, yksilöllistä tietty kaikki) kannata valmistella, kyllästyvät koko irtohypytykseen. Nopeasti äkkäävät kuitenkin, yleensä!
   On ollut kyllä tosi kivoja kokemuksia, mä olin kolme vuotta sitten ekaa kertaa ihan apukäsinä, ja nyt kahtena peräkkäisenä Minoksen kanssa. Ensi vuonna pitäisi Minos ajaen esittää, Isla pääsis sitten kujaan loikkimaan :)

   Poista
  7. Ei nyt tietenkään liikaa toki, mutta jonkun verran edes kuitenkin. :'D Siulla on kyllä tosi hienot ponit, teidän instagramtiliä on ilo seurata! :)

   Poista
 2. Moikka mä oisin kiinostunnu paljon JOS tarviitte laina kuskia ponelill.ite oma poni jolla starttaan ja oon ajannu ravureilla montea ja kärryillä eli mulla on kokemusta raveista😅ja oon tottunnu laukka herkkiin poneihi

  VastaaPoista
 3. Minkä ikäiset saa ajaa vielä b-poneilla?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alaikäraja on 12 vuotta, yläikäraja sama kuin hevosten kanssa. En nyt tarkalleen muista kuinka vanhaksi se oli, mutta ainakaan en ole vielä lähelläkään sitä itse. :D

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)