lauantai 23. joulukuuta 2017

Luukku 23. - Pieniä heijastinjuttuja

Vielä ehdit osallistua arvontaan, josta voit voittaa 1h ajon haluamallasi ponillani. Osallistuminen on helppoa, arvonta löytyy täältä: https://pieniakavioita.blogspot.fi/2017/12/luukku-17-pieni-arvonta.html.

Luukussa 23. on pieniä heijastinjuttuja

Heijastin on halpa henkivakuutus, joka auttaa autoilijaa näkemään sinut pimeällä. Ilman heijastinta liikkuvaa jalankulkijaa tai pyöräilijää on erittäin hankalaa hahmottaa ajoissa. En ollut tajunnut heijastimien todellista tärkeyttä ja kevyen liikenteen totaalista näkymättömyyttä ennenkö aloin itse ajamaan autolla. Nykyään minun tekisi mieli ostaa heijastinspraytä ja suihkuttaa sitä kaikkiin ihmisiin, jotka liikkuvat pimeällä ilman heijastinta. Heijastimen käytössä ei ole mitään noloa ja heijastimet voivat pelastaa sinut vakavilta vammoilta, tai jopa kuolemalta.

Hevosen kanssa maastossa liikkuessa hyvät heijastimet ovat aivan ehdottomat. Ihmiselle suosittelen kunnollista huomioliiviä, mutta myös hevonen tulee varustaa riittävin heijastimin tai lampuin. Muista, että jos ainoa heijastimesi on huomioliivissäsi ja suistut kyydistä, hevosesi juoksee mahdollisesti kotiin yksin ilman heijastimia.

Meillä on mm. huomioliivejä, huomioratsastusloimi, heijastinrintaremmi, jalka-, ohja-, otsapanta ja kypäräheijastimia. Lisäksi meillä on pieniä kirkkaita ja punaisia valoja Clas Ohlsonilta. Laitamme yleensä yhden kirkkaan valon ponin suitsien niskahihnaan ja yhden punaisen joko kärrien takaosaan, tai ratsastaessa ratsastajan kypärän takaosaan tai ponin häntäremmiin.

Tässä Ossin varustus pitkältä maastolenkiltä lokakuussa.

Nyt olen innostunut myös heijastinten kanssa askartelusta ja tuunaamisesta. Se alkoi siitä, kun tilasin Hevarin outletista Y-rintaremmejä hintaan 3 €/kpl. Yksi remmeistä oli kokonaan sininen ja jostain päähäni livahti ajatus, että voisin ommella siihen heijastinnauhaa. Niinpä päädyin silpomaan huomioliiviä.
 1. Hanki Y-rintaremmi, huomioliivi, sakset, viivotin/mittanauha ja ompelutarvikkeita.
 2. Leikkaa (tai purkaa ompeleet) heijastin irti huomioliivistä.
 3. Mittaa viivottimella heijastimesta sopivan levyinen ja pituinen pala. Merkkaa kynällä leikkausrajat. Leikkaa.
 4. Kiinnitä ommeltava heijastinpala rintaremmiin niin, että se on suorassa ompelua varten. Kiinnitykseen voit käyttää nuppineuloja tai teippiä.
 5. Ompele. Poista nuppineulat/teippi sitä mukaan kun niitä tulee ommellessa vastaan.
 6. Voilà, olet valmis!
Me emme käytä Y-rintaremmejä kotiajossa, mutta tämän voi kiinnittää suoran kotirintaremmin päälle, taikka ratsastaessa satulaan. Vinkki: Hevarin outletista saa nyt y-rintaremmejä uloskantohintaan: https://www.hevari.fi/outlet/hevari-y-rintaremmi-ponille-nylonia.html


4 kommenttia:

 1. Tämä! On niin pieni vaiva laittaa se heijastin, kun sitten joutua onnettomuuteen. :)

  VastaaPoista
 2. Meillä on aina käytössä heijastin loimi ja rintaremmi ja suitsissa ostahihnassa ja ohjissa pujotettavat heijastimet ja jaloissa heijastimet sekä minulla vielä heijastin liivi ja kypärän ympärillä heijastin nauha . Joskus olen punonut myös hevosen häntään heijastin nauhaa :D ja kesäisin meillä on vain jaloissa heijastimet. Heijastimet on kyllä todella edullinen ja hyvä apu pimeällä näkymiseen, jopa jo pienet heijastimet (esim jaloissa) auttaa näkymistä huomattavasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi, teillä on kyllä näkyvyydestä huolehdittu kunnolla!! :) Hatunnosto!

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)