lauantai 16. joulukuuta 2017

Luukku 16. - pieniä tammoja

Joo joo, tiedän että vasta yhdessä postauksessa sanoin etten ole tammaihminen, enkä olekkaan, muttei se tarkoita ettenkö niistä pitäisi. Moni tamma on ollut minulle todella tärkeä.

Luukussa 16. on pieniä tammoja

Tässä postauksessa listaan, mitkä kymmenen shettistammaa huolisin omakseni. Hypoteettisesti ajattelemme nyt, että kaikki tammat olisivat hengissä, nuoria ja hyvässä kunnossa. Kaikki listan tammat ovat minulle entuudestaan tuttuja. Ajattelen niitä tässä nyt siltä kannalta, että niitä voisi käyttää käyttöponeina ja osaa voisin käyttää siitoksessa. Kuvia kaivellessani tuli näitä kaikkia kova ikävä. Ponit eivät ole listassa missään tärkeysjärjestyksessä.

1. Prinsess Larissa "Larissa" - http://www.sukuposti.net/hevoset/prinsess-larissa/228264. Nykyisin jo edesmennyt kaunis kirjava ponitamma. Larissa oli menneisyyden traumoistaan juhtuen äkäinen ja hankalasti lähestyttävä. Kun sen kanssa pääsi samalle aaltopituudelle, se oli kuitenkin aivan ihana otus.

2. Finesse IV "Finesse" http://www.sukuposti.net/hevoset/finesse-iv/429699. Rautias ystäväni, jonka kanssa ajoin ensimmäisen starttini. Aivan ihana ja kultainen käyttöponi. Sukupostia katsellessani mietin, että jos Finesse sattuisi joihinkin samoihin näyttelyihin missä me olemme, mahtaisinko uskaltaa mennä kysymään saanko tervehtiä sitä?

3. Telis Jidomine "Jido" http://www.sukuposti.net/hevoset/telis-jidomine/340837. Ruunihallakko hyväluonteinen tamma, joka oli niin hyvä käyttöponi kuin emätammakin.

4. Isa "Isa" http://www.sukuposti.net/hevoset/isa/263101. Rautiaanpästärikko tamma. Hyvä emätamma ja mukava käyttöponi.

5. Mysan SWE "Mysan" http://www.sukuposti.net/hevoset/mysan-swe/44336. Muistan ikuisesti sen päivän, jona Mysan kuoli. Voi sitä suunnatonta surua alle kouluikäisen omistajan silmissä. Mysania muistelen aina lämmöllä. Se oli mahtavan kiltti ja hurjan lempeä poni. Sydämellinen musta tamma. Hyvä käyttöponi sekä emä.

6. Ruskelan Pikku Myy "Myy" http://www.sukuposti.net/hevoset/ruskelan-pikku-myy/51247. Tuhton emä, kiltti ja kultainen ruunikko tamma. Kiltti, toimiva ja lempeä käyttöponi. Kuulin, että Myykin olisi jo siirtynyt ajasta ikuisuuteen, vaikka sukupostissa ei ole viitteitä siihen suuntaan.

7. Mistral's Mayday "Maikki" http://www.sukuposti.net/hevoset/mistrals-mayday/247145. Kaunis luonteikas kipakka tamma. Hauska ja huumorintajuinen jo edesmennyt prinsessaponi.

8. Veeran Villililli "Lilli" http://www.sukuposti.net/hevoset/veeran-villililli/438680. Kaunis ja herttainen rautias tamma, joka oli hyvä niin käytössä kuin näytössäkin. Braamerin elämän rakkaus ja minullekin tärkeä poni.

9. Little Glitter "Lille" http://www.sukuposti.net/hevoset/little-glitter/445040. Prinsessaponi sanan varsinaisessa merkityksessä! Temperamenttinen ja kaunis ruunikko tamma, joka tiesi oman paikkansa. Lille oli loistava käyttöponi ja toimi hienosti kaikessa mitä sen kanssa teki, joskin sillä oli pilkettä silmäkulmassa.

10. Haka-Aron Haltiatar "Tintti" http://www.sukuposti.net/hevoset/haka-aron-haltiatar/118024. Braamerin äiti ja hyvin samankaltainen kuin B! Kiltti ja toimiva kaikessa mitä tehtiin, mutta välillä takapuoli ja ratsastajat lentelivät! Toisinaan reipas, toisinaan laiska, aina lihava, mutta aina myös ihana.

Larissa. Kuva © Eelis 2009.
Jido ja Finesse.
Isa. Kuva © Eelis 2009.
Myy.
Mysan.
Maikki.
Tintti, Lilli ja Lille.

2 kommenttia:

  1. Finesse on mun kaverilla nykyään, varmasti uskaltaa käydä moikkaamassa näyttelyissä! :D

    VastaaPoista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)