tiistai 14. marraskuuta 2017

Käännekohta

Lauantaina 11.11.2017 aloitin tallilla siivoamalla ponien pihattokopin, jonka jälkeen oli viikon ehdottoman kohokohdan vuoro: pihattotarhassa lanattiin mutaa traktorilla pois pihattokopin luota! Sitä lähti niin hurjasti, että pelkäsin traktorin uppoavan. Alta paljastui esiin vanhaa suodatinkangasta ja joskus pinnalla ollutta hiekkaa. Nyt pohja on pihattokopin luona mudan ja hiekan sekoitusta, joka ei yllä poneja edes kavioiden puoleen väliin. Onnen tunne, hymy korvissa asti. Näillä sademäärillä pohja löllööntyy kovaa vauhtia uudelleen, mutta uutta suodatinkangasta on jo valmiina ja sekä hiekkakuormasta että hakkeesta tehdään tarjouspyyntö. Hiekka olisi muuten parempaa, mutta haketta voisi laittaa ruokintapaikoille, jotta heinän mukana ei menisi hiekkaa suolistoon. Heinäkoppia siirrettiin myös hieman lähemmäs porttia, jotta pojat ovat yöheiniä syödessään kuivalla. Operaation ajan pojat olivat kaikki pienemmän puolen aitauksessa odottelemassa. Siirsin aitaa pois lanauksen tieltä ja samalla aitasin pojat niin, etteivät nekään päässeet operaation keskelle. 
     Ravitiimi kävi ajamassa Tuhton ja Ouskan. He kiersivät pari kierrosta viiskymppisellä käynnissä ja hieman ravissa ja molemmat karvakamut olivat reippaita. Koko porukka oli pihaan saavuttuaan litimärkä, sillä mitäs muuta sitä taivaalta tulisikaan kuin vettä... (Oispa aikamoiset hanget, jos lumena tulisi.) Märkänä mutta tyytyväisenä palasin kotiin. Jospa tämä tästä taas iloksi muuttuisi! 

Sunnuntaina 12.11.2017 siivosin ja kuivitin pihattokopin, sekä ojitin tarhaan syntynyttä suurta lätäkköä valumaan pois päin. Pihaton ulkoalue on yhä hyvä, joskin se on jo hieman löllömpi kuin eilen. Taas satoi ihan hurjana. Olivian ja Heidin saavuttua myöhemmin, kävimme kävelyttämässä kaikki ponit kotitien päähän ja takaisin. Jokainen otus liikkui hyvin ja oli reippaalla päällä. Minulla olivat talutuksessa Pena ja Vilbe, Heidillä Tuhto ja Olivia ratsasti Ossilla ilman satulaa pitäen Braameria käsihevosena. Olivian ravatessa kotiin päin mäessä Ossi ja B liikkuivat hyvin. Vilbe innostui hieman ja olisi halunnut ravata myös, mutta rahoittui pian. Tuhto puolestaan oli ihan ruutia hännän alla ja koitti kovasti lähteä. Onneksi Heidillä ei ollut sen kanssa kuitenkaan ongelmaa.
     Päästyämme tallin pihaan, päästimme ponit vapaaksi kentälle. Siinä niiden liikkeet oli helppo katsoa ja samalla näki, innostuisivatko ne liikkumaan. Herranduudelis, harvoin Ossi esittää kunnon pukkeja, mutta nyt niitä tuli useaan otteeseen! Johan siinä sai miettiä, että onko kyseessä nyt varmasti Ossi eikä Tuhto. Toisaalta, Tuhto veti myös ihan mahtavat pukitusshowt, ja vielä paljon hurjemmat kuin Ossin. Koko lauma tykitti iloista rallia kun käskin niitä eteenpäin reunoilta syömästä, ei kyllä kovin kipeät jalat ole enää kellään. Riemua riitti, hyvillä mielin voimme alkaa poneja taas pikkuhiljaa liikuttamaan. Toisaalta loma teki varmaan hurjan hyvää noille käyttöponeillekin. Alhaalla videota, harmi ettei yhtään Ossin pukitusta sattunut videolle. Ehkä ensikerralla!

Ps. Ja siis juu, ennenkö kukaan tulee kommentoimaan, ei tämä mikään ihmeparantuminen ollut. Useamman päivän olen jo miettinyt, että pitäisi katsoa ponit kunnolla kentällä, mutta odotin sopivaa tilaisuutta (apukäsiä).

LAUANTAI:

SUNNUNTAI:

Kentällä:

5 kommenttia:

 1. Aivan ihania villiponeja!!
  Hyvä että ovat jo kunnossa.

  VastaaPoista
 2. Olen nyt vasta eksynyt blogiisi niin ajattelin kysyä paria juttua:
  Kuinka monta ponia sinulla on?
  Minkä rotuisia ne ovat?
  Ratsastatko niillä itse?
  Onko sinulla isoa ratsua?
  Missä sinä ja painisi asuvat?
  Onko sinulla oma talli?
  Toivottavasti vastaat ja anteeksi kun kyselen :) Jään seurailemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti saa kysellä, älä pyytele anteeksi! :) Oon kuitenkin veijari ja nappaan kysymykset tulevaa blogijoulukalenteria varten, joten valitettavasti joudut odottamaan joulukuun alkuun. :D Lupaan laittaa ihan ekoille päiville! Lisääkin kysymyksiä tai muita ehdotuksia joulukalenteria varten saa laitella! :)

   Poista
  2. Ja tervetuloa seuraamaan, toivottavasti tykkäät! :)

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)