tiistai 24. lokakuuta 2017

Syysloman alku loistavassa seurassa Pyhtäällä

Perjantaina 20.10.2017 herätyskello soi aamuviideltä. Pakkaushommat loppuun, kamat autoon ja tallille. Tästä lähti siis yhdeksän päivän lomitusputki ja tallinomistajat pääsevät huilaamaan mökille. Ennen mökille lähtöä ehdittiin kiinnittää pihaton seinään neljä metallista kannatinta, joihin sahasin ja ruuvasin sopivat laudat. Nyt meillä on alustava väliseinä pihatossa!! Joskus myöhemmin pitää kiinnittää jotkin vanerit tms. vielä, mutta jee, nyt on väliseinä! Normaalisti ponit eivät saa heinää pihattokoppiin konfliktivaaran takia, mutta nyt kokeilin houkutella ne heinällä kokeilemaan sisälle mahtumista. Isommalle puolelle tulivat Ossi ja Braamer ja niiden sekaan livahti Viltsu. Toiselle puolelle hiippailivat Pena ja Tuhto, jotka kavahtelivat Brankun liikkeitä, mutta kaikki mahtuivat sisälle samaan aikaan! Ihanaa, loistavaa, onnellisuus! Kyllä tää tästä!
      Iltapäivällä hain Braamerin ja Ossin pihatolta ja irtojuoksutin niistä hieman virtaa ulos. Kumpikin oli ihan täpinöissään ja Ossikin pukkaili useamman kerran. Irtojuoksutuksen jälkeen harjasin ja varustin otukset ja pian ratsastamaan saapuivat pieni perjantaityttö, sekä eräs uusi tuttavuus. Perjantaityttö otti Ossin ja toinen tyttö Braamerin. Kävimme autiotalonlenkin + autiotalolta lähtevän jyrkän mäen metsälenkin ja äidit lenkkeilivät mukana. Ilma oli ihana ja meillä oli oikein mukavaa. Braamer arkoo jonkin verran nyt kun ei ole vielä tottunut kengättömyyteen, joten pohja- ja askellajivalinnat vaativat tällähetkellä erityishuomiota.
     Illemmalla Fanny ja Helmi saapuivat talleilemaan kanssani. Teimme viikonlopun ajan yhdessä kaikki tallihommat ja liikutimme otukset. Vähän innostuimme, rakensimme patjoista majat ja nukuimme yömme niissä. Paras keksintö ikinä. Tuhto juoksutettiin iltatallin aikana kentällä Fannyn ja Helmin toimesta. Se liikkuu hyvin ja pattijalka pysyy mukana.

PERJANTAI:Kunnon pukitukset eivät päätyneet videolle.Lauantaina 21.10. Pena lepäili sisällä päivällä ja sitä ennen katsoin sen liikkeet kentällä kaikissa askellajeissa. Sen liikkeet olivat puhtaat ja se liikkui ihan hyvin. Illalla Helmi ratsasti Pokun kentällä ja me ajoimme Fannyn kanssa samalla Ossin ja Braamerin. Fanny eteni Ossin kanssa käynnissä ja ravissa, tehden suunnanvaihtoja, siirtymiä, pysähdyksiä, peruutuksia, ympyröitä jne. Minä tein samoja Braamerin kanssa, mutta otin mukaan myös laukkaa. Keskityin harjoittelemaan ravi-pysähdys-ravi -siirtymiä, sekä ravi-pysähdys-laukka -siirtymiä. Brankku on kyllä ihan superja kentällä on hauska ajaa aina välillä! Iltatallin aikaan Tuhto taas irtojuoksutettii nlyhyesti.

Sunnuntaina 22.10. aamutallissa vietiin Braamer ulos. Se oli nukkunut yön sisällä tyhjässä karsinassa. Pena puolestaan oli taas päivällä sisällä huilimassa. Päivällä kävimme parin tunnin maastolenkillä. Jonoa johti Fanni Leevillä, seuraavina olivat Fanny ja Ouska, sitten Poku ja Helmi ja me pidimme Ossin kanssa perää. Heijastin- ja huomiovarusteisiin kiinnitettiin kovasti huomiota, sillä matkamme kulki osan aikaa asfalttitien reunaa, jonka lisäksi nyt on hirvenmetsästysaika. Lenkki meni hyvin ja oli huippu hauska! Me jäimme Ossin kanssa käynnissä aika paljon jälkeen, mutta välillä kipittelimme ravilla kiinni ja välillä meitä odotettiin. Ravissa pysyimme hyvin perässä ja tarpeen mukaan laukkasimme kiinni. Laukassa pääsimme baanattamaan ihan täysiä isojen heppojen perässä. Wihii!
     Ensimmäisessä laukassa Ossi meinasi vähän vetää mutkia suoriksi mutkaisella pikkutiellä, mutta antoi heti kiinni kun pyysin. Se on ihanan herkkä ja viksu kaveri. Yhdesä kohtaa käynnissä kävelin pitkän matkaa ponin vierellä, sillä tie oli päällystetty kovalla soralla. Ossin mudassa pehmenneet kavionpohjat eivät ihan tykänneet, vaikka sillä on kengät, mutta se ettei tarvinnut vetää minua helpotti vähän. Muutoin lenkki oli hyvä ja Ossi oli iloisen reippaalla päällä. Sillä oli porukan paras kunto, muut olivat ihan hikisiä kotipihassa, Ossi ei lainkaan. Minun ponini tosin liikkuvatkin meidän tallimme hevosista/poneista kaikkein eniten.
     Illalla Fanny ja Helmi irtojuoksuttivat Viltsun, Tuhton ja suomenhevosruuna Peran kentällä. Pera oli Tuhtosta innoissaan ja iloitteli pienillä pukituksilla ja juoksemalla ihan onnessaan ja Tuhto rallitti sen kanssa iloisesti. Viltsu juoksi mukana ja aluksi vähän kyyryselkäpukitti, mutta se oli enemmän kiinnostunut syömisestä, kuten loppuunsa Tuhto ja Perakin. Ensikuussa Viltsu pääsee varmaan jo Virojoelle varsalaumaan, siellä sillä on vapaat heinät ja innokasta leikkiseuraa. Viltsu nukkui su-ma välisen yön karsinassa.

LAUANTAI:
Uutta* :D
SUNNUNTAI:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)