torstai 19. lokakuuta 2017

Estekisoissa katsojana ja tallilla näpertelyä

Sunnuntaina 15.10.2017 olin Korrilla katsomassa alue halliestekilpailuja. Saavuin paikalle kesken 80 cm luokkaa ja seurasin kisoja 110 cm luokan loppuun asti, kunnes lähdin kohti Pyhtäätä. Oli mukavaa nähdä kisakatsomossa sellaisia tuttuja joita ei ole nähnyt pitkään aikaan. (Esim. Suvi!) Juteltiin ja katseltiin mielenkiinnolla erilaisia ratsukoita, hevosten liikkeitä, hyppytyylejä jne. Olisipa ihanaa jos minullakin olisi hevonen, haluaisin myös kovasti hypätä kilpaa. Poneja en kuitenkaan vaihda. Korrilla oli mukava tunnelma, kilpailut olivat hyvin järjestetyt ja kahviossa oli kuulemma ihan taivaallinen herkkuvalikoima! (Itse en siellä tällä kertaa käynyt.) Täytyy ehdottomasti alkaa käymään katsomassa Korrin kakkostason kisoja useamminkin!
     Mikä minua jäi ihmetyttämään oli se, että olen luullut että kilpailusäännöissä olisi määrätty hanskojen käyttö pakolliseksi. Ilmeisesti ei kuitenkaan ole, sillä eräs ratsastaja kilpaili paljain käsin. Itse en voisi ajatellakkaan ratsastavani ilman ratsastushanskoja, ainakaan noin isoilla esteillä ja vetävällä hevosella, mutta jokainen toki tavallaan. Omilla poneillani en anna kenenkään ratsastaa ilman hanskoja, vaan hanskat kuuluvat ratsastusvarustukseen. Taitaa olla Harjusta jäänyt selkärankaan.


Granbackalla siivoilin pihattokoppia ja kuivitin sen. Poneille tarjoilin heinää varmaan joka välissä, koska ne seurailivat minua ja hörisivät. Otin Ossin tallin pihaan ja sovitin sille sitä kalliimpaa Winteckiä. Testasin mustaa kaarta jonka sain lainaan ystävältä, mutta se on liian kapea. Pitäisi sinistä kokeilla, tai saattaa tuo punainenkin olla ihan passeli sittenkin. Satulan sovittaja pitää pyytää paikalle jahka kerkiää. Palautettuani Ossin pihattoon, nappasin vaihdossa Viltsun. Tuhtokin olisi halunnut tulla, mutta se joutui taas tyytymään kohtaloonsa. Voisin hyvin ottaa se harjaukseen, mutta se vain pyörii kuin väkkärä ja haluaisi liikkua. Se taas ei käy, ennenkö olen käyttänyt sen torstaina klinikalla ja saanut ohjeita.
     Viltsua harjailin ensin, mutta se ei oikein pitänyt siitä. Koitin olla hellä, mutta herkkänahkainen kakarani ei arvostanut yhtään. Harjauksen jälkeen kävelimme kentälle ja maastakäsittelin varsaa hetken, kertaillen jo aiemmin opittuja juttuja. Sen jälkeen testasimme vähän näyttelyasennossa seisomista, sekä näyttelytyylisesti ravaamista. Viltsu ravaa hyvin jos olen sen vasemmalla puolella, mutta jos koitan taluttaa oikealta, se ei suostu ravaamaan ollenkaan. Olen koittanut käsitellä sitä kummaltakin puolelta, mutta pitää nähtävästi kiinnittää enemmän huomiota siihen että asiat onnistuvat kummaltakin puolelta. Lopuksi kiertelimme Viltsun kanssa vielä hieman pihassa, kiipesimme vintille jne. Viltsu sai myös nuuhkia Luffe-setää, joka oli pihalla harjauksessa.


4 kommenttia:

 1. Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mistä muuten sait "idean" hankkia varsan ja ootko ennen Viltsun tuloa toiminut varsojen kanssa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asta tarjosi Viltsua minulle kun Elmerin lähtö oli päätetty. Kävin katsomassa Viltsua ja ihastuin, sen takia se tuli meille. Olen toiminut varsojen kanssa vuodesta 2008 asti, silloin aloin käymään Aarteen Hevostilalla ja sen jälkeen Pikkuvirralla. Tuhtoahan olen hoitanut alle kuukauden vanhasta kolmivuotiaaksi, kunnes se myytiin. Elmerin tapasin ensimmäisen kerran kun se oli 1vk vanha ja se tuli minulle vuotiaana Pyhtäälle. Ossin ostin kun se oli 2v, ja Pena puolivuotias. 3-vuotiashan luetaan myös vielä varsaksi ja B oli saapuessaan 3v. :) Eli kaikki omanikin olen tuntenut varsasta.

   Poista
  2. Tällä esimerkiksi kuvia tuntemistani/hoitamistani varsoista: http://pieniakavioita.blogspot.fi/2015/12/luukku-3-varsakuvia.html

   Poista
  3. Yli kaksivuotiasta en itselleni enää ostaisi, Tuhto tuli siksi kun se oli ennestään tuttu ja rakas. :D Tai no, ei pidä sanoa että ei koskaan, mutta jos lähtisin ponia etsimään, niin matovarsaa-kaksivuotiasta hakisin.

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)