tiistai 19. syyskuuta 2017

Kaikkea normaalia ja kukkiva muisto

Maanantaina 11.9.2017 Siirit ja Hanna tulivat kanssani poneilemaan ja kävimme keltaisella talolla ja takaisin. Minulla oli ajossa Tuhto, jonka perään laitoin ensimmäistä kertaa hiittarit. Pukkailujen vuoksi ei olla vielä ennen hiittareilla ajeltu, mutta potkuremmin suoman turvan avulla uskaltauduin kokeilemaan. Tuhtis oli super reipas ja kiltti. Pikku-Siiri ratsasti Ossilla, toinen Siiri ajoi Penalla ja Hanna ajoi Brankulla. Mukavaa oli.

Tiistaina 12.9. Annika, Henna ja Kiia ajoivat Penan ja Tuhton, tässä raportti: "Tänään oltiin Annikan ja Kiian ja Hennan kanssa ajamassa. Annika ajoi Penalla ja Kiia ja Henna Tuhtolla. Sää oli taas kiva ja aurinkoinen vaikka aamulla näyttikin vähän huonolta. Ötököitä oli taas myös aika paljon. Mentiin keltaisen talon ohi vähän matkaa. Molemmat ponit olivat aika reippaita. Ajo meni hyvin ilman mitään ongelmia. Hyvää illan jatkoa! T. Ana, Heppe Kikke!"
     Tyttöjen palattua lenkiltään valjastin Ilmarin. Talutimme sitä Annikan kanssa kummaltakin puolelta liinoilla ja Kiia hyppäsi kärreille. Kiersimme pari kertaa ylälenkin. Me olimme Annikan kanssa oikeastaan vain varmistuksena ja Kiia ohjasi ponia. Otimme pari pysähdystä ja liikkeellelähtöä, sekä teimme yhden U-käännöksen. Poni toimi loistavasti, se on parin kerran jälkeen varmaan jo ihan ajokelpoinen.
     Olivia ratsasti Braamerilla kentällä ilman satulaa, osan ajasta itsekseen ja osan aikaa olin neuvomassa. Ratsukko harjoitteli pohkeenväistöjä sekä käynnissä että ravissa ja meni oikein hyvin! Koitamme saada jossain välissä ulkopuolisin valmentajan pohkeenväistö- sekä avotaivutusharjoituksia varten, jotta saataisiin sekä poneja että tyttöjä koulutettua eteenpäin. Lopuksi Olivia kokeili Braamerilla muutamaa pientä hyppyä. Pari kertaa meni hyvin, kerran Olivia tippui ja kerran tippui jaloilleen. Hauskaa taisi olla! Muiden lähtiessä kotiin, minä jäin tallille yöksi. Eräs tallin hevosista tarvitsee lääkitystä 4h välein ja autoin yölääkityksessä. Samalla sain kätevästi vakoiltua omia ponejani ja niiden yökäyttäytymistä.

Keskiviikkona 13.9. autoin aamulla aamutallissa ja siivosin karsinat. Sen jälkeen maastakäsittelin Vilppua kerraten peruutukset ja ympyrälle johtamiset, jonka lisäksi hioin sen peruutusten suoruutta opettamalla miten haluan sen pitävän itsensä suorana suhteessa minuun. On se hieno! Välissä kävin kotona ja illalla suuntasin taas tallille, jonne minun ja ratsastajien lisäksi tuli chillailemaan ja Tuhtoa harjaamaan kaverini Anni. Ratsukot menivät viiskymppisellä kaikissa askellajeissa, ottaen vähän laukkakisaakin. Me katselimme Annin kanssa pellon puolelta ja otin kuvia pikkujärkkärilläni (Canon EOS 350D).

- - -

Katson hautaa. Siellä lepää pieni ruunikko ruunani. Sen vierelle on vastikään haudattu toinen kaviokas, valkea prinsessatamma. Tamman haudalle tuodut auringonkukat alkavat pikkuhiljaa vanheta, mutta ovat yhä kauniita. Ruunani haudalla huomaan jotain mikä saa minut hieman hymyilemään. Muistotilaisuudessa Hanna toi haudalle ruukkuruusun. Luulin sen kuolleen kesällä, mutta nyt siinä on yksi kaunis pieni kukinto. Se on hengissä. Elmerin muistona. Taivaalta satava vesi peittää poskelle vierähtävän lämpimän kyyneleen. Kaipuu on ikuinen. Tiedän silti, että muita vaihtoehtoja ei kesän alussa ollut. Terveisiä sinne taivaaseen. <3

Torstaina 14.9. satoi jälleen vettä ja tytöt ratsastivat taas viiskymppisellä minun käydessäni haudoilla ja hengaillessani mukana. Olivia ratsasti Ossilla, Noora Tuhtolla ja Silja Braamerilla. Kaikilla meni oikein hyvin. Tuhto pukitti pari kertaa laukassa, mutta Noora pysyi kyydissä ongelmitta. Tuhtolla oli selässään Ossin satula, joka tuntuu olevan Tuhtolle ihan hyvä. Ossi on palannut Wintec kidsiin, sillä tuo Tuhtolla ollut ei olekkaan sille oikein hyvä. Yhä haussa Penalle ja Ossille omat Wintec 100 -satulat.

Perjantai 15.9. oli kaikilla poneilla vapaapäivä.

 MAANANTAI:
Tuhtolla ekaa kertaa hiittarit. Yhdessä kuvassa mun ötökkäpaita, mulla on hirvikärpäskammo ja tämä pelastaa. Alakuvassa ponien ruuat, joihin keräsimme lisäksi vähän puolukoita.

TIISTAI:
AHK ajelee, Ilmari harjoittelee ja Olivia menee ilman satulaa.
Vasemmassa alalaidassa Tuhto juo lämmintä hamppuvettä ämpäristä.

Ponit 3.35, kun vein vähän heinää.

KESKIVIIKKO:
Tuhtokuva napattu Annin snäpistä.


Alkukäyntejä maastakäsin.


TORSTAI:
Ellun haudalla kukkii ruusu. <3

2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, etenkin laukkakuvat ! :) Ja kaunis teksti Elmerille <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mie oon ihan fiiliksissä tosta pikkukamerasta, vaikkei laatu toki olekkaan kauhean kummoinen. :D Ja kiitos. <3

      Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)