keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kolmet ravit, täsmäisku

Perjantaina 28.7.2017 meillä oli ravit Orimattilassa. Matkaan lähtivät raviponit ja kuskit, sekä tietysti minä ja autokuski Hanne. Jes, vihdoin auto ehjä ja päästään taas osallistumaan! Neljät ravit meiltä jäi välistä, mutta minkäs teet kun ei jousta aiemmin saatu. Nyt oltiin ihan innoissamme ja matkalla sattuneista kommelluksista väärän osoitteen vuoksi selvittiin. Olimme paikalla hyvissä ajoin ja ponien lämmitys sujui hyvin. Orimattilan rata on pieni ja suloinen, oikein viihtyisä paikka ainakin näin hyvällä kelillä. Poneja varustettaessa huomasimme, että ei hitsi: Ossin kuolaimet jäivät kotiin! Onneksi saatiin kanssakilpailjoilta kuolaimet lainaksi (taisivat olla liikenteessä B-ponilla). Valtava kiitos, ilman lainakuolaimia olisi jäänyt Linnealta ja Ossilta startti väliin!
     Kolme ensimmäistä ponia tulivat maaliin selvällä johdolla. Meidän Pena ja Annika tulivat neljänsiksi, Ossi ja Linnea viidensiksi ja Braamer ja Kiia kahdeksansiksi. Ihan super ponit ja tytöt, kaikilla paranivat ennätykset ja Ossi saavutti ajallaan tämän vuoden tavoitteen, alle 3.10,0! Mahtavaa mahtavaa, tästä on kiva jatkaa!


PERJANTAI, ORIMATTILA:Verkasta tuli ihan kivat kuvat, startista ei niinkään.


Lauantai 29.7. poneilla oli vapaapäivä. Olisin mennyt tallille kävelyttämään ja venyttelemään kisaponeja, sekä liikuttamaan Tuhton ja Vilpun, mutta minun oli pakko jäädä kotiin tekemään koulutehtäviä lähestyvän deadlinen pelossa.

Sunnuntaina 30.7. vuorossa olivat Riksun ravit. Matkalla poneille tapahtui jotain traikussa. En tiedä mitä, mutta traikku alkoi heilua motarilla sen verran paljon, että pysähdyimme hätävilkut päällä reunaan. Kun menin katsomaan, kaikki oli hyvin. Penalla ja Ossilla oli kuitenkin varmaan ollut jotain erimielisyyttä, sillä Penan takalevyssä näkyi kavionjälkiä ja Ossin väliseinässä oli jälkiä. Ponit olivat kunnossa, mutta Penan mielentila ei ollut hyvä. Siitä näki jo verkassa, että tänään ei tule menemään niin hyvin kuin voisi.
     Starttia jännitin ihan hulluna, hyvä että nahoissani pysyin. Braamer johti pitkään hienosti ja vaikka lopussa tuli kaksi ponia ohi, sijoittuivat Kiia ja B kolmansiksi! Ensimmäinen sijoitus Brankulle, upeaa! Toinen ohi tulleista poneista oli meidän Ossi, joka Linnean kanssa meni ja voitti! Ensimmäinen voitto meidän tiimiin! Pena ja Annika jäivät yhdeksänsiksi, mutta aika ei ollut ollenkaan huono. Ihan mahtavaa, onnea meille! Huomenna uusiksi.

Video Riksusta: siirry videoon klikkaamalla


Ps. Hevarin autosta ostin poneille uuden himalaja-suolakiven, sekä kivennäisvadin. Saas nähdä kuinka kauan kestävät, Tuhto ja Viltsu hyökkäsivät niiden kimppuun aika innolla... Suolakiven sidoin telineeseen kiinni, sillä se oli jo hyvää matkaa siirtymässä Tuhton hampaissa kohti lattiaa..

SUNNUNTAI, RIKSU:Maalisuoralle kaarrettaessa tasaista.
Maanantaina 31.7. kilpailtiin Lappeessa, jonne matka sujui hyvin vaikka tietöiden kanssa olikin vähän miettimistä (mitä kautta noita merkkejä nyt kierretäänkään...) Keli oli ihanan viileä poneja ajatellen ja kaikki meidän ponit olivat verkassa hyvän oloisia. Pena juoksi tosi hienosti tullen maaliin viidentenä. Braamer kamppaili loppusuoralla kolmannesta sijasta Ossin kanssa, joka päihitti neljänneksi jäävän Braamerin täpärästi. Vähän enemmän matkaa ja Ossi olisi mennyt seuraavastakin ponista ohi tullen toiseksi, mutta matkan loppuessa kesken Linnea ja Ossi tyytyivät kolmanteen sijaan.
     Ihan mahtavat suoritukset taas meidän tiimiltä. Annikan ja Penan aika oli hyvä ja suoritus hieno. Ennätystä Annika säästeli, kun ei ollut ketään heti perässä, ja ajaksi saatiin loistavat 3.20,8. Ossi ja Braamer paransivat jälleen ja Ossin aika oli 3.07,5. Mahtavaa! Mutta Braamer... oikeasti... pieni musta ponini sai ajakseen 3.11,1! En olisi uskonut, ihan mieletön suoritus Braamerilta ja Kiialta! Nyt treenaillaan ja odotellaan innolla seuraavia startteja. Hiitillä yritetään päästä käymään välissä ja uudet tavoitteet tälle vuodelle ovat Ossilla alle 3.00,0 aika, Braamerilla alle 3.10,0. Penalle varmaan voisi olla alle 3.18,0, ei liian kovia tavoitteita nyt kun on enää muutama startti ennen talvikautta.

Video Lappeesta: siirry videoon klikkaamalla


MAANANTAI, LAPPEE:

Sitten tärkeään tiedotteeseen: Tänään oli se päivä! Tänään sain paperit. Paperit Tuhtosta! Nyt se on minun, kahdeksan vuoden odotus on vihdoin päättynyt! Lopullisesti! Minun ikioma pieni Tuhtoni! Kiitos maailma, ja maailman isoin kiitos Kati! Kiitos Otso, et usko kuinka paljon tämä merkitsee minulle! Lupaan hoitaa ja rakastaa ponia niin hyvin kuin osaan!! Minun Tuhtoni... <3 Ei löydy sanoja. Kiitos!

Siis oikeasti: Uskokaa unelmiinne. Ne voivat toteutua. Minulla kävi Tuhton kanssa mieletön tuuri, kun se myytiin Aarteelta juuri Katille. Kati on hoitanut sitä hyvin ja pitänyt siitä hyvää huolta, jonka lisäksi Kati on arvostanut minua ja sitä kuinka tärkeä Tuhto minulle on. Ponihan olisi voinut mennä sellaiselle omistajalle, joka ei olisi halunnut kertoa minulle ponin kuulumisia. Se olisi voinut mennä paikkaan josta se olisi lähtenyt kiertoon tai paikkaan, josta sitä ei olisi koskaan myyty. Kaikista ihmisistä se kuitenkin meni juuri Katille. Katille joka kertoi kuulumisia, otti minut kylään ja josta tuli ponin kautta ystäväni. Katille joka luopui ponista tietäen, ettei olisi sitä kenellekään muulle kuin minulle myynyt. Katille, jolle nyt lupasin pitää ponista hyvää huolta ja rakastaa sitä koko sen elämän ajan. Olet Kati minulle hurjan tärkeä ja olet koska tahansa tervetullut katsomaan ponia! Täältä se löytyy pihatosta laumasa keskeltä, varsa perässään kuin laivaa seuraava hai. <3

Tässä vähän vanhoja poimintoja:
http://pieniakavioita.blogspot.fi/2014/02/tuhto-rakas.html
http://pieniakavioita.blogspot.fi/2015/05/olen-paastanyt-menemaan-kaikenlaisia.html
https://pieniakavioita.blogspot.fi/2016/08/mina-toivon-kaikkea-hyvaa.html

© Miina M.

Ps. KUVAT. Mie en ottanut kuvia raveissa juurikaan muista kuin omista, kun ajattelin että niitä ei kukaan kuitenkaan tule kyselemään. Orimattilan B-ponilähdöstä kuitenkin otin kuvia, kun aattelin että Vilma ja Tytti haluavat, muistakin otin sitten ihan harjoituksen vuoksi. Riksusta ei ole kuvia myöskään kuin Vilmasta ja Tytistä. Lappeesta otin pyynnöstä kuvia ponista nro. 1, jonka lisäksi löytyy yhdestä kahteen kuvaa valjakoista 9, 10 ja 4. Nyt noita on kuitenkin kyselty, joten joo, otan ensikerralla kaikista, kunhan lupaatte merkata copyt! :)

10 kommenttia:

 1. onnea sijoituksista ja hyvinhä nuo on pärjänny :) ja onnea viidennestä omasta ponista! omaan silmään pisti tuo braamerin sekki että voisi olla pari reikää tiukemmalla, jotta poni pääsisi tukeutumaan siihen enemmän ja se voisi auttaa juoksemisessa sen verran, että saisi pari sekunttia ainaki aikaa poies.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon onnitteluista! :) Meillä on hankintalistalla lyhyemmät sekit. Kaikilla oli kyllä niin tiukalla kun sai ja lisäreikiä isketty niin paljon kun pystyi, mutta ei riittänyt. 7 sekkiä kotona ja kaikki liian pitkiä. XD Penalla ja Ossillakin vähän viritelmää että sai hyväksi, kaikille tarvitaan uudet.

   Poista
 2. Ei sulla oo Riksun lähöstä nro 4 kuvia? :) Jos on, niin voi meilata vesalakatri@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hitsi, mulla ei valitettavasti oo siitä lähdöstä kuvia kun meidän omista. :< Aattelin etten jaksa ottaa kun kukaan ei niitä yleensä tuu kysymään kumminkaan.

   Poista
 3. Ihanaa, onnea suorituksesta ja onnea Tuhtosta <3 Tuli semmonen onnellisuuden tunne itellekin ku luki tuota postauksen loppuosaa :D<3<3

  VastaaPoista
 4. Voi kun ponit ja likat on niin taitavia :)

  VastaaPoista
 5. Tätä blogia on niin ilo lukea! Kerrankin shettikset ei oo vaan pullaponeina pihalla, vaan niitä oikeasti liikutetaan ponipuolisesti ja niistä huolehditaan samanlailla kuin isommista poneista ja hevosista, ja vielä lisäksi, kaikki ratsukot näyttää sopusuhtaisilta. Tästä pitäisi kaikkien shettistenomistajien ottaa kyllä mallia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos ihanasta ja kannustavasta kommentistasi!! :)

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)