tiistai 1. elokuuta 2017

Kipeys, ajoa ja irtojuoksutusta

Perjantai-iltana kurkkuni tuli yhä kipeämmäksi ja kipeämmäksi. Torstaina ja perjantaina olin heräillyt yöllä ja aamulla useita kertoja, enkä nukkunut kunnolla. Oikeanpuoleiset imusolmukkeet olivat kaulalta kipeät ja turvoksissa. Syöminen sattui, tai siis tarkemmin ottaen ihan mikä tahansa nieleminen. Perjantaiyönä en nukkunut kuin kahdesta kolmeen tuntia pätkissä, enkä voinut perjantai-iltana, tai koko lauantaina syödä oikein mitään. Kipu levisi kummallekkin puolelle. Muuten en ollut flunssainen, eikä minulla ollut kuumetta. La-su yö meni suurimmaksi osaksi valvoessa myös, lähinnä itkin ja odotin aamua, että terveyskeskuspäivystys alkaisi. Tulehdusarvot olivat korkealla, mutta kyseessä ei ollut epäilemäni angiina. Verikokeisiin. Tuskainen olo. Syyksi selvisi ärhäkkä nielutulehdus ja sain kunnon antibiootit, jotka luojan kiitos alkoivat auttaa nopeasti. Kävin sunnuntaina tallilla, sillä olin onnistunut syömään hieman ruokaa käydessäni vanhemmillani ja elämä alkoi pikkuhiljaa voittaa, vaikkei ääntä oikein lähtenyt kunnolla puheen tasolle asti. Samaan aikaan tallille sattuivat Olivia ja Siiri, jotka mittasivat kanssani ponien heinät kasseihin ja verkkoihin, sekä hoitivat Ossin ja Penan, kun minä hoidin Braamerin. Mulle tulee kauheat vieroitusoireet tallilta jo yhden päivän jälkeen. (Tämä siis pe ilta 21. - su 23.7.)

Maanantailta 24.7. olin joutunut perumaan vakkarit, mutta kävin rauhaksiin taas mittaamassa ponien heinät. Muuten ne saavat nyt huilia, sillä vaikka olisin halunnut Viltsua vähän talutella, niin minun on ehkä parempi nyt parantua ensin lisää.

Tiistaina 25.7. tiistailaiset ja Linnea, eli koko LAHMK, kävivät ajelemassa ponit. Annika ja Kiia ajoivat Tuhtolla, joka oli meillä olonsa aikana ensimmäistä kertaa ajossa ilman minua. Se oli käyttäytynyt hienosti ja ollut oikein mukava, eikä ollut ollut ongelmia vastaan tulleiden mopon tai autojen kanssa. Braamerilla ajoi Henna, Ossilla Linnea ja Penalla Mette. Braamer oli pirteä, reipas ja iloinen, Pena vauhdikas mutta laukkaavainen ja Ossi reipas. Valjakot kävivät keltaisen talon postilaatikoilla ja takaisin.

Ps. Kiitos Olivialle joka hoiti ponien heinien mittaukset, että sain jäädä kotiin parantumaan ja tekemään kouluhommia.

Keskiviikkona 26.7. kisaponeilla oli vapaapäivä, mutta kävin irtojuoksuttamassa Tuhton ja Viltsun. Olin innoissani, mutta piti ottaa vielä vähän kevyemmin. Sitäkös Tuhtis sitten käyttikin hyväkseen ja pysähteli kentän reunoille syömään. Ovat nuo kaksi kyllä suloinen kaksikko, ihan kuin tamma ja varsa. Tutustuimme Vilpun kanssa myös ajatukseen puomista, eli laitoin yhden puomin toiselle pitkälle sivulle. Ei Vilppu sanonut siitä mitään. Joku päivä kokeillaan pientä estettä! Loppukäynnit kävimme kävelemässä viiskymppisen pehmeällä hiekalla.
     Tuhton ja Vilpun palattua pihattoon, nappasin mukaani Braamerin. Pesin ja hoidin sen, jonka jälkeen kävimme sen kanssa hakemassa naapurista korjatut kotikilpakärryt. Niiden pitäisi olla nyt ajokuntoiset, pitää joku päivä testata. Renkaat niissä saattavat olla huonot, mutta testaamalla näkee pitävätkö ilmaa. Brankun palattua pihattoon vein poneille kivennäiset. Tuhto ja Vilppu innostuivat juomaan kiposta jossa kivennäiset vein, video alempana. Täytin myös heinäverkot ja -kassit, sekä rapsuttelin poneja. Pena oli tosi huomionkipeä ja kaipasi paljon rapsutuksia. Se on kyllä ihan super söpö.

Torstaina 27.7. kun saavuimme tallille, oli pihatolla näkyvillä vain Tuhto. Hiivin hissuksiin kurkkaamaan pihattokoppiin ja näin ihastuttava näyn: Pena, Viltsu, Ossi ja Brankku olivat kaikki sisällä huilaamassa, muut pystyssä, Viltsu nurin. Ihanaa ihanaa, B ja Pena ovat kahnailleet sen verran, etten uskonut niiden mahtuvan egoineen samaan koppiin! Mahtavaa mahtavaa. Kaikki junnut olivat mukana tallilla ja kävimme ajamassa autiotalon lenkin. Kotiin tullessamme koitimme mennä takatien kautta, mutta jouduimme kääntymään ympäri kun heiniä ei oltu vielä paalattu. Minä olin Tuhtoa ajavan Olivian kyydissä, Penaa ajoi Silja, Ossia Anski ja Hanna ja Braameria Noora ja Igu. Etenimme rauhallisesti kuumasta kelistä johtuen, mutta oikein mukavaa oli.

Yläkuva ja Tuhton nassukka tiistailta, Vilppu keskiviikolta.

Tuhtis juo mukista keskiviikkona. Ja Viltsu teki perässä. Vein siis tuolla purkilla kivennäistä pihatolle ja huuhdoin purkin sen jälkeen. Siitä se ajatus sitten lähti...

Torstai. Yläreunan pikkukuvassa B, Ossi, Viltsu ja Pena kaikki huilaamassa pihattokopissa. Alareunassa kuvia kun kerättiin pojille vihreää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)