keskiviikko 16. elokuuta 2017

Hiitillä Loviisassa

Sunnuntaina 13.8. kävimme hiitillä Loviisassa. Matkaan lähti tiestysti ravikisatiimimme, eli minä, Hanne, Annika, Linnea ja Kiia, sekä poneistä B, Ossi ja Pena. Meidän seuraksemme toisella autolla saapuivat Heidi, Olivia ja Noora, joiden lisäksi myös Annikan ja Nooran vanhemmat tulivat paikalle katsomaan. Ilma oli puolipilvinen ja oikeastaan aika mainio. Ponit nukkuivat valjastuksen ajan ja Linnea opetti Ossin kanssa Nooraa ja Oliviaa valjastamaan kilpakärryt ponin perään. Junnut (voisinko käyttää Oliviasta ja Noorasta tässä kohtaa ravijunnut..?) pääsivät ajamaan Braamerilla ja Ossilla myös alkukäynnit, jonka jälkeen vaihdettiin kisakuskit rattaille. Sekit on nyt tiukattu, kun tajusimme miten niitä saa lyhennettyä häntäpäästä. Valjakot verkkasivat ensin rauhallisemman kierroksen rataa pitkin kilpailusuuntaa vastaa, sitten nopean ja sen jälkeen otettiin kilpailuvauhtinen kierros oikeaan suuntaan. Ponit menivät hyvin ja ajoiksi saatiin Ossille 2.57, Braamerille 3.06 ja Penalle 3.08! Super, menisivätpä startissakin näin.
     Hiitin jälkeen ravijunnut pääsivät harjoittelemaan volttausta. Annika volttasi Penalla, Olivia Ossilla ja Nokka Brankulla. Linnea ja Kiia istuivat aisalla neuvomassa ja kokeiltiin muutamaan kertaan sekä niin että kaikki lähtivät samalta voltilta sekä niin, että Ossi ja B lähtivät pakeilta. Taisivat Noora ja Olivia olla aika innoissaan! Viimeisessä volttauksessa Linnea ja Kiia eivät olleet enää aisoilla ja valjakot saivat ajaa yhden kierroksen kovaa kilpailusuuntaan. Junnut eivät tosin tajunneet että olisivat saaneet tulla Annikasta ohi, ennenkö loppusuoralla huusin että "ohi vaan", josta alkoi innokas kamppailu.
     Loistava ratakäynti, pitää koittaa päästä useamminkin. Nyt oli vähän äkkilähtö, voi olla että meillä olisi muitakin innokkaita vakkareita kokeilemaan radalla ajoa toisella kertaa. Loviisa on kyllä ihana, kaunis, rauhallinen ja hyvin hoidettu rata. http://www.loviisanravit.fi. Toivottavasti ravijunnut pääsevät ensikesänä korttikurssille joko sinne tai Kouvolaan.

Nyt olen kade: viimeöinen Kiira-myrsky on tehnyt isolle laitumelle valtavan lätäkön. Olisivatpa minunkin ponini tuolla..! Aivan ihastuttava elementti. Siellä ne hevoset kahlailevat ja juovat. Alakulman tilanteesta sen puoleen en ole ollenkaan kateellinen. Vähän säälin sitä joka tuon joutuu harjaamaan..! :D
Volttauksen opettelua.
Nätisti jonossa, ennenkö tajuttiin että saa ohittaa.

Seuraavat ravit olisivatkin sitten Harjun harkkarit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)