perjantai 25. elokuuta 2017

Harjoituskoulukilpailut Hevostila Kotikonnulla

Lauantaina 19.8. oli Hevostila Kotikonnun kouluratsastuksen harjoituskilpailuiden vuoro. Me Hannen kanssa kuljetimme ponit paikalle ja Olivia ja Noora taustajoukkoineen tulivat toisilla autoilla.  Paikan päälle löysimme navigaattorin ja hienojen ohjekylttien avulla. Ihanaa, kun kyltteihin on panostettu, niistä on oikeasti suuri apu. Ponit oli puunattu ja letitetty kotitallilla ja perille päästyämme vain varustaisimme ponit ja ratsukot lähtisivät verkkaamaan. Saavuttuamme saimme kuitenkin kuulla, että aikataulu oli siirtynyt yli puoli tuntia. Ponit olivat tilanteeseen enemmän kuin tyytyväisiä, sillä ne saivat odotellessa syödä vihreää parkkipaikkana toimivalla pellolla.
     Kun ratsukot pääsivät verkkaamaan, alkoi sataa. Otin kuvia vielä verkassa, mutta ennen Nooran ja Braamerin rataa taivas repesi. Kamera siirtyi evakkoon autoon, jonka vuoksi en ottanut radoista yhtään kuvia. Sade hellitti Olivian rataan mennessä, mutten ehtinyt hakea kameraa. Olivian ja Ossin radasta on kuitenkin kuvia ulkopuoliselta kuvaajalta. Kummankin ratsukon rata meni oikein hyvin, joskin ponit olisivat olleet aktiivisempia raippojen kanssa. Kun saadaan tytöille omat kannukset (nyt laina) saamme ne säädettyä optimaalisiksi ja alamme harjoitella niiden kanssa ratsastamista. Toki näin pienten ponien kanssa hankaloituu koko ajan kun ratsastajat kasvavat, mutta hyvin menee vielä jonkin aikaa. Kumpikin ratsastaja kuitenkin ratsasti siistit radat, täsmälliset tiet ja tarkat siirtymiset.
     Kilpailukutsussa luki, että luokassa 1 annetaan ruusukkeet kaikille ja luokissa 2, 3 ja 4 annetaan ruusukkeet sijoittuneille. Luokkaa kuitenkin muutettiin lennossa niin, että myös luokka 2, johon osallistuimme, oli ns. clear round. Ei haitannut meitä, luokassa oli niin monta isoa ja tasokasta hevosta taitavine ratsastajineen, että olisimme olleet hännillä hyvistä suorituksista huolimatta.

Luokka 2 – Helppo C E.B. Special 2015
Jaana Arola – Adrenalin Haim (1) 64.289%
Juuli Satukangas – Emmy (7) 64.048%
Miisa Lyijynen – Missing Name (12) 64.048%
Olivia Mustikkaniemi – Goldberry’s Swish Tail (6) 63.810%
Julia Reinikkala - Bacajo v/d Bijls Hoeve (3) 62.381%
Noora Mettinen – Pikkuvirran Braamer (13) 62.143%

Huonosta ilmasta huolimatta oikein ihanat ja hyvin järjestetyt kilpailut. Kiitos Hevostila Kotikonnun väki, toivottavasti järjestätte harjoituskisoja jatkossakin! Päivän kohokohta koitti omien suoritustemme jälkeen: kysyin Annalta, joka on tallin omistaja ja ystäväni, saisimmeko käydä rannalla kahlaamassa ja uittamassa poneja. Saimme luvan. Iso kiitos Anna, voi sitä riemun määrää kun ratsukot lilluivat vedessä! Teillä on kyllä ihan unelma paikka, tällaisen tilan haluan itsekin joskus kun alan etsiä omaa paikkaa!

Ps. Kotitallilla Kiia ajoi Tuhton ja Annika Penan. Valjakot kiersivät 3 kierrosta viiskymppistä ympäri. Poneilut sujuivat kuulemma hyvin ja ponit olivat melko reippaita.

2 kommenttia:

 1. Oi kun Braameri näyttää pieneltä. Onnea Olivia ja Noora hienosta suorituksesta!

  nompunheppaelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Braamer on tollanen sintti, paitsi mahastaan. :') Kiitoksia!

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)