lauantai 24. kesäkuuta 2017

Viltsun ekaa viikkoa

Tiistaina 20.6.2017 satoi ihan kaatamalla. Tiistailaiset olivat tallilla hieman ennen minua ja olivat hakemassa ponejaan kun saavuin paikalle. Viltsu oli ollut yksin portilla ja muut kauempana, nyt se kipitti kolmen ajoon lähtevän ponin ja taluttajien ympärillä ja Tuhto koitti ajaa sitä laumasta pois. Pyydystin Viltsun minut tallille tuoneen Hannen kanssa. Poni ei olisi huolinut riimua päähänsä, mutta rauhallisesti jutellen ja toimien saimme ponille riimun. Sitten seurasimme muita tallin pihalle. Mette ajoi Ossilla, Henna Braamerilla ja Kiia ja Annika Penalla. He valjastivat ponit ulkotallin edessä ja lähtivät ajamaan, käyden keltaisella talolla ja kääntyen takaisin. Me Viltsun kanssa ensin tutkimme pihaa niin, että Vilppu meni edellä ja minä perässä. Kävimme myös vintillä ja tallissa. Kun kokeilin laittaa sen sisätalliin Nepan karsinaan nukkumaan, se kävi saman tien torkkumaan. Annoin sen siellä sitten olla pari tuntia nukkumassa. Ajatelkaa: 1v orivarsa täysin uudessa paikassa, yksin tallissa ja käy vaan nukkumaan. Niin on rento ja fiksu tyyppi, sekä toki tosi uuvuttava ensimmäinen yö uudessa kodissa takana. 
     Koska Viltsu oli yksin erillään laumasta ja se oli täynnä puremajälkiä (karvat pois, ei onneksi iho rikki kuin kahdesta kohtaa vähän,) päädyin Astan ja Minnan kanssa keskusteltuani laittamaan Viltsun ja Penan pariksi päiväksi kahdestaan tarhaan. Toki uuden pöllyttäminen on normaalia, varsinkin jos toinen on sellainen että tunkee iholle, mutta mua säälittää kun toinen on niin pieni... Ei siitä ainakaan mitään haittaa ole, vaikka onkin hetken Penan kanssa kahden. Jospa ne vähän kiintyisivät toisiinsa ja Pena sitten olisi pienen kanssa laitumellakin ja vähän suojelisi sitä. Se on ihana, ei hermostu vaikka pikkuinen vähän jyrsisi sitä. Sateen loputtua pesin ja rasvasin Braamerin huolella. Sen jälkeen Ossille tuli ratsastamaan meidän perjantaineiti (käynyt yleensä aina silloin tällöin perjantaisin), joka meni kentällä. Ossi vähän jallitteli tyttöä menemällä omiin suuntiinsa, mutta kyllä ne vaan on ihan super söpö pari!
     Myöhemmin sade jatkui ja minä istuin tarhassa olevassa katoksessa ihaillen ja rapsutellen Vilppua ja Penaa. Tarhoissa oleville hevosille on niitetty vihreitä ja minä olin hakenut niitä poneille. Lisäksi olin virittänyt niille kuivaa heinää heinäverkkoon. Nyhdin aluksi tuppoja ulos verkon raoista, jotta Viltsu ymmärtäisi sieltä syödä ja se tajusi kyllä jutun heti. Saattaa se olla ennenkin syönyt verkosta, en ole varma. Pena komentaa Viltsua heinillä, mutta ihan asiallisesti. On ne söpösiä.

Ps. Linnea 16v, onnea!!

Keskiviikkona 21.6. kävimme Olivia, Nooran ja Iidan kanssa maastossa. Silja ei pääse nyt pariin viikkoon tallille, mutta tulee sitten taas takaisin kuvioihin. Braamerilla ratsasti Noora, Ossille Iida, Tuhtolla Olivia ja minulla oli polkupyörä. Pena sai olla vapaalla varsansa kanssa. Maastoponit toimivat hienosti, ei ollut kenenkään kanssa mitään ongelmia. Kävimme autiotalon lenkin ja lisäksi vähän metsäpolkua. Tuhto myös hyppäsi ensimmäistä kertaa ratsastajan kanssa yhden hypyn, kun tiellä oli matala kaatunut puunrunko. Välillä paistoi aruinko, välillä tuli rakeita vaakatasossa. Suomen kesä...

Lyhyet pätkät:
Torstainakin (22.6.) maastoilimme Olivian ja Nooran kanssa. Nooran ratsuna toimi Tuhto, Olivian Pena ja mukaamme tulivat myös Fanni ja Nepa. Kävimme saman lenkin kuin eilenkin, jonka lisäksi kävimme shettisten kanssa lopuksi vielä viiskymppisellä. Tuhtolla oli testissä hackamoret ja se toimi niiden kanssa ihan yhtä hyvin kuin kuolaimillakin. Tänään se kuitenkin esitteli muutaman ninjapotkupukitukset, kun joutui välillä kulkemaan edellä. Eilen se tuli jonon viimeisenä, nyt mennessään välillä ekana se ehdotteli välillä kotiin kääntymistä ja testaili vähän muutenkin. Nooralla ei kuitenkaan ollut sen kanssa ongelmaa, ponin liikkeet ovat pehmeitä temppuillessakin ja niissä on helppo pysyä. Hauskaa oli ja hienosti meni.
     Kotiin tultuamme veimme Penan ja Viltsun takaisin laitumelle. Pena keskittyi lähinnä uhittelemaan ensin Ossille ja sen jälkeen aidan takana olevalle Ilmarille, mutta Ossi alkoi pian hengailla Viltsun kanssa. Hellun issikat eivät vielä olleet laitumella, sillä ne olivat Hellulla liikutuksessa/hoidossa. Brankku ja Tuhto ovat varsalle ilkimyksiä, mutta orit kivoja. Kuiskasin Ossille, että se voisi vähän pitää huolta Viltsusta, kun teki niin hyvää työtä Ellunkin kanssa. Hellu oli nähnyt minun lähdettyäni Ossin ja Vilpun leikkivän. <3

Ps. Viltsu sai tänään nuuhkia Nepan kanssa. Kumpikin oli ihan innoissaan, Nepa huusi ja kuopi etujaloillaan (nätisti, ei osunut varsaan) ja Viltsu hyppi hurjan korkealle pystyyn. Nepa on niin ihana, kun se on niin kiltti ja leikkisä. Sydämessään se tuntuu välillä olevan shettis.
Käykää ihmeessä kurkkaamassa myös Hellun blogi: http://konkkaronkan.blogspot.fi

2 kommenttia:

 1. Ompa tytöt kasvaneet kovasti vuodessa! :/
  Ihana vauvaponi, siitä tulee sun käsissä vielä hieno! Mikäs sen parempi olisi kuin kunnon käyttöponi ja sellaisissa olet mestari :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläs! Ihan järkyttävästi kasvavat, mutta onneksi Noora ja Olivia ovat ihan innoissaan menossa korttikurssille (kunhan löydetään sopiva) ja hankkimassa korttia, eli poniharrastus jatkuu ajona sitten kun ratsastuksesta kasvetaan ulos! :)
   Ja kiitos, parhaani ainakin aion sen(kin) kanssa yrittää! <3

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)