tiistai 20. kesäkuuta 2017

Vakkarien viikko V

Viides vakkarien viikko, eli VVK V! Sadetta, aurinkoa, poneja, talkoohommia, herkkuja, hautakynttilöitä, pelejä, hassuttelua, polkupyöriä ja vaskitsoja! Meten ja Hennan ei pitänyt olla paikalla kuin muutama päivä, mutta innostuivatkin olemaan loppuun asti. Hurjasti härdelliä ja uudelleenjärjestelyä, mutta silti ihan parasta!Launataina 10.6.2017 alkoi VVK ja ensimmäisenä päivänä paikalle saapuivat Hanna, Olivia, Henna, Mette ja Linnea. Tutustuimme paikkoihin ja majoituimme, jonka jälkeen kävimme peruslenkillä ponien kanssa. Linnea ajoi Penalla, minä olin kyydissä. Ossia ajoivat Olivia ja Hanna, Braameria Mette ja Ouskalla ratsasta Henna. Ilma oli mitä ihanin ja ponit olivat reippaita. Pena oli ihan liekeissä, se kävelikin turbolla. Se ottaa varmaan vähän kierroksia niin laitumesta, lomapäivistä kuin naapurilaitumen nuorista oreistakin.
     Illemmalla kävimme uittokuopalla. Poneista mukan lähtivät Ossi, Pena ja Tuhto. Matkalla pysähdyin viemään Elmerin haudalle keräämiäni luonnonkukkia. Voi pientä Elmeriäni, ikävä on kova. Olivia uitti Ossia, Hanna Penaa ja Henna Tuhtoa (ja vähän Penaa). Note to us: älä uita ponia saappaat jalassa, nimimerkillä kauan kaivelivat Olivian saappaita pohjasta, kun jäivät sinne eivätkä meinanneet löytyä. Illalla syötiin ja herkuteltiin, jonka jälkeen Hanna lähti kotiin. Hän on paikalla päiväleirityylisesti. Mette ja Henna kävivät keskenään vielä yöuinnilla, jonka jälkeen rauhoituimme vihdoin unten maille.

Näimme matkalla vaskitsan.


Sunnuntaiaamu 11.6. valkeni sadetta enteilevänä ja hieman tihutellen. Päivää kohti kuljettaessa kuitenkin onneksi alkoi kirkastua ja seljetä. Henna ja Mette lähtivät Annikan ja Kiian rippijuhliin, kun taas me Linnean, Olivian ja paikalle saapuneen Siljan kanssa lähdimme Hannen kyydillä Kotkan Ratsastajien avoimet ovet -tapahtumaan. Pidimme siellä agilitynäytöksen: minä toimin selostajana, Olivia esiintyi Ossin ja Silja Penan kanssa. Tapahtuman teemana oli Suomi 100v ja kaikki oli suunniteltu sen mukaan. (Iso kiitos Hannelle, sekä myös Heidille esteiden somistuksesta!) Ponit olivat vähän jännittyneita ja tahmeita, mutta suoriutuivat tyttöjen kanssa hienosti. Olin suunnitellut etukäteen mitä sanon, mutta jännitys ja väsymys haittasivat keskittymistäni ja selostukseni jäi vähän lyhyeksi. Hienosti suoriuduimme silti ja ponien söpöys korvasi puutteet. Esityksen jälkeen pidimme Penalla ajelutusta ja Ossilla talutusratsastusta. Kävijöitä riitti ja ponit saivat osakseen paljon ihailua. Lopuksi entinen ratsastuksenopettajani ja (yhäkin) ystäväni Niina kävi kanssani ajamassa yhden kierroksen täyttä kiitolaukkaa! Loistava ja taitava pieni Penaseni!
    Illalla VVK:lla oli lievää lisäkansoitusta. Lisäkseni paikalla olivat: Linnea, Olivia, Ansela, Silja, Henna ja Mette. Otimme rennosti kymmeneen asti, jonka jälkeen haimme Pokun, Odinin ja Braamerin tallin pihalle. Suuntana oli yömaasto. Odinin kärreille kiipesivät Linnea ja Ansela, Pokun Mette ja Henna, Braamerin Silja ja Olivia. Ötököitä oli liikkeellä aika paljon, jonka vuoksi Braamerille jätettiin ötökkähuppu päähän. Kävimme vanhaa Pirelintietä ladolla ja takaisin. Minulla oli lainassa Hennan polkupyörä. On muuten kätevää pitää aisasta kiinni ja raahautua kevyesti mukana, ei tarvitse itse edes koko aikaa polkea! Lenkin jälkeen hepsut palautettiin laitumelle. Henna ratsasti Pokun ilman satulaa, Anski Ouskan.
     Jäin hetkeksi seuraamaan laidunelämää. Pellon päällä leijaili hiljalleen sakenevaa usvaa ja kaikkialla oli hiljaista ja rauhallista. Sitten alkoi kuulua lähestyvää jytinää. Usvan keskeltä sinkosivat villisti juoksevat Tuhto, Kambur, Pena ja Luffe. Naapurilaitumellakin innostuttiin yöralliin. Laidunelämä on kyllä ihanaa!


Aamulepäilyissä Tuhto ja Pena yhdessä. Tulisipa niistä yhtä erottamattomat kuin Braamerista ja Ossista.
Puomilla valmistaudutaan Korrille lähtöön.
ISOT KIITOKSET KUVAAJILLE:

Hannen tekemä upea hapsueste.

Niina ja Myy meidän kanssa kuvassa. <3

Yömaastoilut ja hepsujen ulos palautus.Maanantaina 12.6. vähän pihattotalkoiltiin, vaikkain se jäi lyhyeksi huonon kelin vuoksi. Porvoon hevosklinikan eläinlääkäri avustajineen kävi raspailemassa ja rokottelemassa tallin hepsuja ja meidän omista rokotettiin Tuhto. Meidän muille ei tällä kertaa tehty mitään ja poneilla oli lähinnä lomapäivä. Loput leiriläiset saapuivat ja olimme kaikki koossa! Minä, Linnea, Kiia, Annika, Mette, Henna, Silja, Anski, Noora, Iida, Olivia ja Hanna. Meillä oli tutustumisleikkejä/pelejä sisällä, sillä sää ulkona oli varsin sateinen. Muutenkin juttelimme ja hengailimme, välillä kaikki yhdessä, välillä isot erikseen ja junnut erikseen. Illemmalla paistoin lettuja koko porukalle ja niitä sai syödä niin paljon kuin jaksoi. Iso kiitos Hannelle taikinasta!
     Ennen lopullisesti sisälle linnoittautumista kävimme porukalla viemässä Elmerin haudalle hautakynttilöitä ja kukkia, joita halukkaat olivat saaneet ottaa mukaan. Itselläni oli hautakynttilä, sekä punainen ruusu: Elmerin värinen ja muutenkin kuin Elmeri. Hetken niin kovin kaunis. Hanna toi istutettavan ruusun, oikein kauniin. Vietimme hiljaisen hetken ja katselimme kynttilöiden palamista, jonka jälkeen palasimme hiljalleen tallille. Hanna lähti kotiin ja isommat tytöt sisälle, loppujen junnujen kanssa päätimme käydä näyttämässä Ellun lähtöpaikkaa Ossille, Braamerille ja Penalle. Hetken matkaa tytöt saivat ratsastaa poneja, oreilla mentiin kakspäällä ja Brankulla yksinään. Loppumatka taittui taluttaen.
     Ossi nuuhki paikkaa, johon Elmeri oli ammuttu. Maassa näkyi enää porkkanan ja omenan paloja, mutta selvästi ponit haistoivat jotain, sillä ne eivät syöneet ruuanjämiä. Braamerkin nuuhki hetken, mutta sitten kumpikin isoista pojista siirtyi syrjemmälle syömään vihreää. Pena puolestaan nuuhki todella voimakkaasti ja pitkään. Se reagoi kaikkein vahvimmin ja kun näytin sille Elmerin hautapaikkaa, se tuijotti järkyttyneenä ja halusi pois. En tiedä haistoiko se haudatun Elmerin vai kauhisteliko vain kynttilöitä, mutta järkyttyneeltä se näytti. Takaisin kotiin kävellessämme se oli pitkään kummallisen näköinen. Korvat luimussa, jännittyneenä ja kummallinen ilme kasvoillaan. Tarkoitus ei ollut järkyttää, vaan näyttää poneille ettei Elmeri ole tulossa takaisin. Tästä on hyvin montaa mielipidettä, minä halusin poneilleni kertoa.
     Takaisin laitumelle päästyään ponit söivät taas tyytyväisinä. Ne ovat kyllä lähteneet hurjaa kyytiä pyöristymään, saas nähdä millaisessa kunnossa pysyvät. Kuvista on onneksi hyvä seurata ja vertailla, vaikka paikanpäällä päivittäin katsottaessa muutosta on vaikea suhteuttaa. Vakkareidenkin kanssa varmaan pyöristytään näillä herkkumäärillä: iltapalan jälkeen syötiin vielä kakkua, karkkia, sipsiä ja poppareita!


Aamuhepsut laitumella nukkumassa, tutustumisleikkejä, kaikki vakkarit yhdessä kuvassa, lettukestit, Penan ja Tuhton lupaava ystävyys, sekä hautamatkalla nähty räksynpoika.
Ponien hautareissu.
Elmerin muistolle. <3


Tiistaina 13.6. sää jatkui sateisena ja tuulisena. Vietimme suurimman osan päivästä sisällä jutellen ja pelaillen. Voisin hankkia joitain kivoja lautapelejä meille, oma lempparini on Afrikan tähti. Kun keli ei ollut pahimmillaan, kävimme irtojuoksuttamassa Ossin, Braamerin ja Penan. Sillä aikaa Tuhto oli tallissa karsinakoulutuksessa, mutta ei se ollut millänsäkään. Rauhassa vaan söi ja huilaili. Kentälle rakensimme kujan ja laitoimme ensin 3 ravipuomia. Sitten muutimme ne laukkapuomeiksi ja lopulta vähän hypytettiin. Hyvin meni. Illalla osa tytöistä kokeili Peralla ratsastusta kentällä. Selässä kävivät Noora, Ansela ja Henna. Pera on kyllä kultainen suokkiherra.
     Yön kaikki minun ponini olivat tallissa huilimassa, sillä Tuhtolla oli rokotuksesta johtuen kuumetta. Sen lämpö oli aiemmin päivällä 38,8, illalla oli laskenut lukemiin 38,2. Muut ponit olivat sitten seurana ja huilaamassa. Yöllä oli melkoinen kevätmyrsky, satoi ja tuuli todella kovasti. Odotan jo kunnon ukkosia.


Kentän kulmalla oli lätäkkö, kun on satanut niin paljon. Vesieste.
Vähän kokeiltiin rinkulaa, Pena ei ollut kiinnostunut...
Mutta Ossi kiltisti kokeili. (Eka kerta Ossille.)
Innarina.
Tallinukkujat sekä Peran kokeilijat.


Keskiviikkona 14.5. opetimme Olivian kanssa Ilmaria ratsuksi, meillä oli koko porukalla varusteiden putsaustalkoot ja minä kävin kuvauskeikalla. Nyt on puhtaita ja hoidettuja nahkavarusteita iso kasa, sekä kamera täynnä kuvia. Illemmalla meillä oli ajoa ja tytöt menivät viiskymppisellä. Braamerilla ajoi Kiia (kävi Fannin ja Nepan seurana vähän uittokuopallakin), Linnea ja Anski Ossilla, Silja ja Olivia Penalla, Annika ja Mette Pokulla ja Iida ja Noora Ouskalla. Ajon jälkeen innostuin sisustelemaan varustekoppiani uudelleen, vaihdoin mm. satulatelineiden paikkaa ja kiinnitin kaksi telinettä lisää. Nyt satuloita on helppo käsitellä ja ne vievät vähemmän tilaa.

Ps. Tuhton lämpö tänään 37,6.

Ilmari ja Olivia, putsattuja varusteita, B uittokuopassa kahlaamassa, iso perhonen heinikossa, junnut hyppimässä kentällä, satulatelineiden uusi asettelu ja hurrrjasti ponikamaa pihalla pois muutostöiden tieltä.

Ystävästä rippikuvia.
Poku ja Odin ajossa.
Oskari ja Pentti. <3


Torstaina 15.5. ajoimme kahdessa vuorossa. Ennen lenkkejä mittasimme kaikkien ponieni lämmöt, lisään ne alemmas. Tuhtokin sai harjailua ja rapsuttelua, mutta on vielä lomalla. Lenkeillä minä ajoin polkupyörällä ja ensimmäisellä lenkillä Penaa ajoi Annika, Braameria Kiia ja Ossia Ansela ja Olivia. Toisella lenkillä Braameria ajoi Noora, Penaa Hanna ja Silja, Ossia Iida ja Linnea. Toisella lenkillä mukana oli myös Mette, joka ratsasti Odinilla. (Henna oli poissa ja palasi perjantaina.) Keli oli tosi lämmin, joten mentiin suhteellisen rauhallisesti. Toisella lenkillä meitä vastaan ajoi Googlen auto, harmi ettei se vaikuttanut silloin kuvaavan, muuten oltaisiin voitu näkyä Googlemapsissa! Myöhemmin tosi matalalta talon yli lensi myös Googlen helikopteri, onneksi kukaan tallilaisista ei silloin ollut hevosen kanssa tallin pihalla. Ajojen jälkeen kävimme uittamassa Braameria, Ossia, Penaa ja Ouskaa.
     Tänään meillä oli myös kunnon projekti: tytöt pesivät lähes kaikki meidän harjat ja harjaakit, sekä pintelit! Minä tein suursiivouksen vinttikaapille ja nyt on kaikki taas järjestyksessä. Ai että, yhdessä kun tehdään saadaan tosi paljon aikaiseksi ja on taas helpompi ja kivempi etsiä ja käyttää tavaroita. Illalla irtojuoksutimme Ilmarin, sekä istuimme iltaa nuotiolla paistellen makkaraa ja maissia.

Lämmöt:
Pena 37,6
Braamer 37,7
Ossi 37,4
Tuhto 38,0

Olivia haki Tuhton harjattavaksi ratsain. Nähtiin muutes jo toinen vaskitsa, hirmuisen söpö kaveri. Polkupyörät ovat tällä VVK:lla tosi pinnalla, sekä minulla, Hennalla että Metellä oli pyörä mukana tallilla.
Huh kun meillä on harjoja! Yhdessä kuvassa pesussa myös pintelit. Alareunassa näkyy myös vauvan tulevia riimuja, sekä meidän nuotiopiiri. <3 Kiitos Suvi noista keltaisista ämpäreistä, ne on hirmuttoman monikäyttöisiä!


Perjantaina 16.6. aloitimme aamun siivoamalla sisällä ihan kunnolla. Sen jälkeen kävimme ajamassa vähän vajaa peruslenkin, mennen aika rauhallisesti kuumasta ilmasta johtuen. Odinilla oli jalassaan haava, jonka vuoksi se jäi liikutuksesta pois (puhdistus, kylmäys + haavaspray). Pokua ajoivat Iida ja Anski, Ossia Kiia ja Silja, Penaa Olivia ja Braameria Henna ja Noora. Me loput olimme mukana polkupyörillä. Lenkin jälkeen kävimme uittamassa kaikki minun ponini (myös Tuhton), sekä Pokun. Silja lähti tänään kotiin, kiitos kun osallistuit leirille!
     Illalla kävimme Linnean kanssa ajamassa Tuhton ja Ossin ja Annika tuli mukaan avuksi ja kuvaamaan. Minä ajoin Tuhtolla perässä, Linnea Ossilla vetoapuna edellä. Tarkoituksena oli kiertää yksi kierros viiskymppistä ympäri käynnissä, mutta toisin kävi... Tuhtolla oli lievästi sanottuna vähän virtaa. Menimme hyvin nopsaan Ossista ohi. Ensimmäiset 3 kierrosta mentiin kilpailuvauhtista ravia ja aina kotiristeyksessä käytiin vääntöä siitä, mennäänkö kotiin (Tuhto) vai jatketaanko matkaa (minä). Sillä oliko Ossi kurvissa edellä vai ei, ei ollut Tuhton kotiinmeno-mielipiteeseen mitään vaikutusta. Muutoin Ossi tulikin perässä, sillä sen vauhti riitti juuri ja juuri perässä pysymiseen. Pariin kertaan Tuhto veti muutoinkin stopit ja koitti kääntyä ympäri. Muutama pukki ja pystyynhyppy tuli nähtyä. Pikkuhiljaa poni rauhoittu, yhteensä kiersimme viisi kierrosta. Ai että sillä on hyvä ravi ja hurja kunto, Kati on kyllä tehnyt loistavaa työtä. Lisäksi, vaikka poni on meillä ollut nyt saikulla ja rokotuslomalla yms., se on treenaillut ahkerasti laitumella juosten (vaikkakin laukalla). Ollaan sitä nyt koitettu kotona mittailla. Ollaan saatu siitä sekä ylikorkeaa että standardia, jossain kohtaa mittautetaan ja katsotaan miten käy. Kyllä Tuhto vielä raveissa juoksee, joko A tai B-poneissa.

Lämmöt tässä:
Pena 37,8
B 37,7
Tuhto 37,8
Ossilta ei mitattu, sillä sen ei ollut aluksi tarkoitus tulla ekalle lenkille, mutta tulikin tuuraamaan Odinia. Ennen toista lenkkiä ei enää muistettu, mutta eipä sillä mitään ongelmaa ole ollutkaan. Välillä on vain hyvä tehdä vähän seurantaa.

Lenkkikuvia, uittokuvia sekä Tuhton muhkea peba. <3


Lauantaina 17.6. vakkarit saivat nukkua aamulla niin pitkään kuin jaksoivat. Minä heräsin koko leirin joka päivä automaattisesti puoli yhdeksän ja yhdeksän välillä, lukuunottamatta yhtä aamua kun nukuin jopa puoleen kymmeneen. Aloitimme lauantaiaamun laitumen siivoustalkoilla, jonne viimeisenä heränneet Linnea, Noora ja Iida ryömivät hieman kahdentoista jälkeen. Emme ehdi siivoilla laidunta päivittäin, mutta pääsemme ihan hyviin tuloksiin siivoilemalla silloin tällöin isommalla porukalla talkoo-tyylillä. Laiduntalkoiden jälkeen kävimme uittamassa kaikkia minun ponejani, jonka lisäksi niillä jotka uivat oli keskenään vesikasvien keräyskisa. Kaikki keräsivät kasveja omiin kasoihinsa ja kaksi eniten kerännyttä sai vakkari cup -pisteen. Näin saimme hienosti ja hauskalla tavalla raivattua ylimääräisiä vesikasveja pois uittokuopasta! Voittajaksi selviytyivät Annika ja Henna.
     Jätimme ponien varsinaisen liikutuksen iltaan, sillä päivällä oli ihan hirmuttoman kuuma. Illan viiletessä hieman, lähdimme liikkeelle. Annika ajoi Ossilla, Linnea ja Kiia Tuhtolla, Iida ja Anski Braamerilla, Hanna ja Olivia Pokulla ja Noora ratsasti Penalla. Kaikilla meni oikein hienosti. Liikutus tapahtui viiskymppisellä ja minulla oli polkupyörä, jolla poljin mukana (samoin Metellä ja Hennalla). Pari kertaa Tuhto ehdotti kotiristeyksessä kotiin paluuta, mutta suostui helpolla jatkamaan. Tytöt tykkäsivät siitä kovasti, se on kyllä huippu lisä meidän tiimiimme!
     Ennen sisälle siirtymistä minä härdellisöin vielä meidän varustekoppia ja hoidimme Odinin jalan. Hanna ja Noora myös kävelyttivät Ouskaa kentällä selästä. Olivia kävi Tuhton selässä, sillä kokeilimme sille hackamorea. Ihan hyvältä näytti, pitää vielä vähän säätää suitsia.

Tuhto nauttii rapsutuksista täysin rinnoin. <3
Uittokuopalla. Annika sukelsi kypärä päässä, en välttämättä suosittele! :'D
Oikeanpuoleiset kuvat © Ansela.
Ajelut ja ratsastelut.


Sunnuntaina 18.6. annoin vakkarien myös nukkua vähän pidempään ja siivoilin vielä varustekoppia. Tyttöjen herättyä siivosimme aluksi Annikan ja Kiian kanssa roskat pihalta, sillä tallin lähellä asuvat kolme suurta korppia olivat levittäneet ulkoroskiksen pitkin pihaa. Sen jälkeen Kiia ratsasti Odinin käynnissä, ravissa ja töltissä kentällä, jonka jälkeen pidimme leirikisat. Meillä oli kaksi joukkuetta: JUNNUT (Olivia, Noora, Ansela, Hanna ja Iida + Braamer) sekä LAHMK (Linnea, Annika, Henna, Mette ja Kiia + Ossi). Meillä oli nopeuskisana tehtävärata, jonka isot suorittivat ajaen ja junnut taluttaen. Kesken kisojen kävi kuitenkin onnettomuus: Mette tippui kärreiltä ohjausvirheestä johtuen. Selkään tuli naarmuja ja pää kolahti, varmaan lievä aivotärähdys. Tässä taas hyvä syy miksi haluan, että aina käytetään kypäriä. Kisat jatkettiin uusintana varmuuden vuoksi niin, että molemmat joukkueet taluttivat. Me lähdimme Meten kanssa sisälle ja Olivia toimi tuomarina. LAHMK vei tällä kertaa voiton ja Mettekin oli pian taas ihan kunnossa.
     Jäljellä oli enää pakkailut ja siivoaminen, jonka jälkeen chillailimme ja odottelimme kyytejä. Kaikki muut lähtivät kolmelta paitsi minä, Olivia, Hanna ja Iida, joiden kanssa odottelimme vielä tallin pihassa. Minä (yllätys yllätys) siivoilin ja järjestelin varustekoppia (oon vähän yli-innokas nyt) ja tytöt harjailivat Penaa ja Tuhtoa.

Nyt leiri on ohi. Tuntuu aika haikealta, mutta eipä tässä hätää, otetaan uusiksi! Kiitos kaikille vakkareille kun olitte mukana, ootte ihan loistavia tyyppejä! <3

Hepsut oli aamulla ihan naatteja. <3 Alakulmassa Kiia ratsastaa Odinilla.
Asianmukainen koristelu sormivärein käynnissä.
JUNNUT: Iida, Hanna, Olivia, Ansela ja Noora. Kuvasta puuttuu vain Silja, joka ei ollut enää paikalla.
LAHMK/isot (kuvanmukaisessa, ei kirjainten mukaan järjestyksessä:) Kiia, Annika, Mette, Henna ja Linnea.4 kommenttia:

 1. Eikö loviisassa ollutkaan sitä ponileiriä?
  Mutta ihanan reipas ja ahkera olet kun vakkareillesi tälläisiä järjestät :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loviisan leirille tuli niin vähän ilmoittautumisia, että Siru päätti pitää sen yksin viikonloppuleirinä. Ensikesänä koitetaan uudelleen ja laitetaan leirit ajoissa myyntiin, nyt kävi niin että keksimme idean liian myöhään ja leirit tulivat myyntiin vasta huhtikuun lopulla. :) Kiitos, näitä on kyllä tosi kiva järjestää kun on niin ihana porukka!

   Poista
 2. Tykkään kyllä mielettömästi sun kirjoitus- ja kerrontatyylistä! <3 Kerrot tosi kiinnostavasti ja hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos. <3 Itestäni aina tuntuu että on hirveen kuivaa ja selostavaa tekstiä.

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)