perjantai 9. kesäkuuta 2017

Rautiaiden lenkki ja kova ikävä

Perjantaina 9.6.2017 kävelin laitumelle, jossa ei ollut ruunikkoa ponia. Kuumat kyyneleet vierivät poskilleni, aivan kuin nyt kun tätä kirjoitan. Ikävä on repivä, vaikka tiedänkin että näin kaiken kuului mennä, eikä vaihtoehtoja ollut. Eläimen eläminen jatkuvan kivun kanssa ei koskaan saisi olla vaihtoehto, muistakaa se aina. Vein poneilleni porkkanaa ja omenaa. Samoja joita Elmeri sai eilen. Herkkuja pojille, Elmerin muistolle. Otin Tuhton ja kävimme sen ja kolmen muun tallilaisen kanssa autiotalon lenkillä. Meitä oli kaksi taluttaen, kaksi ratsastaen, ja kaikki hevoiset olivat rautiaita. Tuhto oli iloinen ja pirtsakka ja lenkki oli mukavan rentouttava. Pitäisi useammin käydä muiden tallilaisten kanssa yhteislenkeillä.
     Kun vein Tuhton takaisin laitumelle, lauma heräsi jossain kohtaa tuijottamaan. Kaikki paitsi B lähtivät kävelemään kohti. Pikkuhiljaa Ossin ja Kamburin lähestyminen vaihtui juoksuksi Tuhton luokse, Pena tuli ensin käynnissä luokseni ja jatkoi siitä rauhassa katsomaan Tuhtoa. Tuhto tuli takaisin. Ossi hirnui ja katsoi kohti tallin pihaa. Hirnuiko se vielä muualla olevalle Luffelle, vai kutsuiko Elmeriä? Vein Braamerin tallin pihalle ja pesin sekä rasvasin sen. Ossi hirnui laitumella. Vaihdoin Braamerille toisen ötökkäloimen, laitoin ötökkämyrkkyä ja vein sen takaisin. Ossi oli portilla vastassa. Kun päästin B:n irti, suuntasi ruuna piehtaroimaan. Ossi nuuhki varoen Braamerin riimuja, jotka olivat kädessäni. "Ossi. Elmeri on kuollut." Sitä ei voi sanoa ilman, että ääni särkyy.

Keskustelimme Lassen kanssa eilisestä. Hän kertoi nostaneensa Elmerin traktorilla varovasti viimeiselle leposijalleen ja laittaneensa sen nätisti makaamaan. Onnea ovat ihmiset jotka kunnioittavat ja arvostavat eläimiä. Olihan se Lasselle ja Minnallekin rakas ystävä, joka nyt laskettiin hellästi hautaansa. Minna oli illalla vienyt vielä kukkia. Kiitos Lasse ja Minna. <3


http://heppa.hippos.fi
Tämä kuva lisätty Aadan kommentin jälkeen. <3
Hienon miehen Ossi kasvatti Elmeristä. <3
https://www.youtube.com/watch?v=y-_iSUPA7xk

Seuraava postaus tuleekin sitten vähän myöhemmin, koska meillä alkaa huomenna VVK ja siitä tulee yksi kokonainen postaus. VVK kestää lauantaista seuraavan viikon sunnuntaihin ja ohjelmassa on vaikka mitä! Tänään alkoi näyttää myös siltä, että uusi jännittävä sivu kääntyy ensiviikon aikana. Every cloud has a silver lining.

6 kommenttia:

 1. En pysty näitä Elmeriin liittyviä tekstejä lukemaan, ellei silmäni kostu ja kyyneleet ala virtaamaan poskia pitkin. On tuo Ossin sydän kyllä täyttä kultaa♥! Voimia vielä♥!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ossilla on kyllä kultainen sydän. Kun Elmeri vajaa vuotiaana laitettiin orilaumaan, pyysin Ossia pitämään siitä huolta. Se piti ja se on aina ollut sille hellä ja huolehtiva isoveli. <3 Kiitos sinulle. <3

   Poista
 2. Voi Ossia, ihana♡ Kyllä tuntuu pahalta sun puolesta. Oot mahtava poninomistaja <3 Mun mielestä on ihanaa, että Elmeri sai lähteä rauhassa ja sai elää kauniin elämän rakastavien ihmisten ja lauman seurassa <3

  VastaaPoista
 3. ❤ kyllä ne ymmärtää ainakin sen kun kaveri puuttuu ❤
  Ilmottele jos haluutte vvklla niitä porukkakuvia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo kyllä ne sen ymmärtää että puuttuu, toivottavasti vaan eivät ihmettele kauaa. :< <3 Laitan sulle fb yv!

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)