keskiviikko 7. kesäkuuta 2017

Laitumellelasku 2017

Sunnuntai 4.6.2017 toi mukanaan ponien onnen päivän, sillä luvassa oli laitumellelasku! Jännittävää, mutta ennen laitumellelaskua olisi vielä kuvauksia. Harjailimme poneja Annikan ja Kiian kanssa, odotellen Oonaa saapuvaksi. Kyllä, Oona tulisi luokseni kylään su-ti ja ottaisi paljon hienoja kuvia poneistani! Pian hän saapuikin. Listalla oli tällaisia kuvasuunnitelmia: Minä ja kaikki kanssani samana päivänä syntyneet ponit, eli B, Ellu ja Pena. Annika ja Elmeri, Braamer hyppää pystyyn, Ossi hyppää pystyyn. Yhdenkin laitumella olemattoman (hyvin hyvin nälkäisen t. ponit) ponin kuvaaminen vihreällä on hankalaa, saati sitten useamman... Tulokset kuitenkin puhuvat puolestaan, vaikka vielä en ole synttärikavereiden kuvia saanutkaan. (Tulevat myöhemmin!) Braamer toimi pystyynhyppykuvauksissa hienosti ja pysyi kuvauspaikalla irtona. Ajattelin Ossinkin pysyvän, kuten yleensä, mutta ilmeisesti ilmassa leijuva jännitys ja upea ilma innostivat Ossin hölmöyksiin. Se seisoi tyynesti kun otin riimua pois, mutta sen siliän tien kun sain sen irti, se huikkasi "heippa!" ja lähti omille teilleen... Onneksi se antoi nopeasti kiinni. Oona vaan nauroi ja otti kuvia, kun minä juoksin ponin perässä.
     Välissä lopetimme jo kauvaukset ja odottelimme laitumellelaskun alkua, mutta sitten päätimme vielä ottaa kuvan jossa olisimme minä ja kaikki ponini. Odotan yhä innolla, että saan Lauralta kuvia, mutta ei se haittaa mitään vaikka kuvia olisi useampia. Laura ja Oona ovat molemmat loistavia kuvaajia ja heillä on tosi erilaiset tyylit, joista kummastakin pidän todella. Arvatkaapa vain, oliko ponien mielessä mikään muu kuin syöminen... Mutta upeita kuvia saatiin! Linnea saapui paikalle kuvauksien aikana ja toimi myös avustajana muiden ravitiimiläisten kanssa.
     Pian oli aika. Odottelimme kentällä ravitiimin, ponien, Oonan, äitini ja muutaman ponifanin kanssa. Isänikin saapui paikalle katsomaan laitumellelaskua. Kun kaikki tallilaiset hevosineen olivat valmiita, lähdettiin yhdessä kohti laitumia. Minä talutin Tuhtoa, Annika Ellua, Hanne Ossia, Linnea Penaa ja Kiia Braameria. Ponieni kanssa samalle laitumelle tulisivat Helenan issikat Luffe ja Kambur.   Kun kaikki olivat paikoillaan ja valmiina, Minna laski: yksi... kaksi... kolme... irti! Arvatkaapa vaan juoksivatko pojat? No eivät. Naapurilaitumella oli hurja hässäkkä, meillä vain syötiin. Issikat olivat kaikille muille paitsi Tuhtolle vanhoja tuttuja, joten miksi turhaan riehua. Kun kannustettiin niin meidänkin otuksemme juoksivat vähän, mutta eivät kovin kauaa. No eipä siinä, oli ihanaa kun ne olivat niin onnessaan päästessään vihreälle.

Kiitos kaikille ihanasta päivästä. Suvikin oli kuvaamassa, kuvia tulee lisää myöhemmin. Saimme Suvilta myös ison kasan keltaisia ämpäreitä meidän agilityjuttuihin, kiitos!

Tallilta lähdettyämme kävimme Oonan kanssa kaupassa, menimme kotiini, söimme tortilloja, poppareita, jäätelöä, katsoimme leffaa ja laittelimme kuvia koneille. Vaikka sisälläni on suuri surullinen möykky, oli meillä kyllä oikein mukavaa! Kiitos Oona kun tulit! <3


Kuvaukset © Oona Pitkonen:
Unelmieni kuva. Siinä ne on, kaikki viisi. <3
Tuhto on semmonen pussailijapoika. <3
Elmeri ja Annika. <3
Taitava B!
Roikale Ossi!

Jännitys tiivistyy © Monna Snellman:
Odotellaan että kaikki ovat valmiita lähtöön.
Kohti laidunta!

Laitumellelasku © Oona Pitkonen:

Maailman paras Elmeri. <3
Tuhto ja uusi ystävä Kambur.

Laitumellelasku © minä:


Tukkajumala! Siis oikeesti, Pena on niin kuvauksellinen että on pakko laittaa monta kuvaa...

Tuhto, Ossi, B, Ellu, Pena, Luffe, Kambur ja naapurilaitumen Ramiinin pää takana.
Sh ori Ramiini, sekä pienoismalli (Ossi).


Tuhto tervehtii Ilmaria.
Rautiaat rakkaudet. <3


Paimen-Pena. Luffea piti Penan mielestä vähän ohjailla, ettei mene liian lähelle Ramiinia.

8 kommenttia:

 1. Aivan ihania poneja ja hyviä kuvia.
  Voi tota onnea kun pääsevät laitumelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :)
   Se onni oli ihan käsin kosketeltavissa ja miekin olin onnellinen toisten puolesta. <3

   Poista
 2. Voi, kuinka paljon ihania kuvia pienistä söpöläisistä! Ootte kyllä onnistuneet varsin hvyin noissa kuvissa missä oot kaikkien ponien kanssa, vau!

  VastaaPoista
 3. Pakko sanoa,että upean näköisia shettiksiä :) Hyvässä kunnossa ja vitsi mitkä tukat (varsinkin Penalla)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiitos paljon! Tuhtossa ja Braamerissa on vielä laihduttamista, mutta hiljaa hyvä tulee. :) Tukat on kyllä suuri ylpeyden aihe, MSM:än syöttö tuntuu kyllä lisäävän jouhien kasvua.

   Poista
  2. Minkä merkkistä MSM? :)

   Poista
  3. Tällä hetkellä tätä: https://www.makana.eu/horse/animal-feed/animal-feed-additives/msm/37/msm-methylsulfonylmethane-1000g :)

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)