keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Vuoden ekat ravit ja välipäivä


Torstaina 25.5.2017 oli meidän vuoden ensimmäisten ravien aika! Lappeen poniravit, paalu 3.30.0. Pena ja Annika lähtivät paalulta, Kiia ja B 60m pakilta ja Linnea ja Ossi 80m pakilta. Ponit vähän haparoivat, mutta pääsivät pian vauhtiin. Pena ja paalulta lähtenyt Wanda, Astan poni ja Viltsun emä, kamppailivat voitosta koko kierroksen ajan. En meinannut uskaltaa katsoa, pelkäsin että joku nousisi Penan ohi... yksi poni lähestyi. Ossi! Maalisuoralle kaarrettaessa Wanda oli ensimmäisenä, Pena toisena, Ossi kolmantena ja Braamer neljäntenä. Braamerista pyyhkäisi ennen maalia kaksi ohi, mutta Ossi ja Linnea tulivat kolmansiksi, Pena ja Annika toisiksi! Mahtava alku tälle kaudelle, hyvä me! Onnea myös ensimmäiseksi tulleen Wandan tiimille, varsinkin Astalle! Voittohan tuli tavallaan sukuun, sillä tänään kävin Hippoksessa tekemässä Viltsusta omistajanvaihdoksen! Pena teki uuden ennätyksen, Ossi ja B menivät tosi hyviä aikoja. Tästä tää lähtee. Penalla oli tänään sekki, Ossilla ja Braamerilla ei, mutta lauantaina laitamme sekit kaikille.


Kotona kaikki viisi ponia saivat syödä vihreää ja lisäksi harjoittelimme Tuhton kanssa kertaalleen lastausta. Pena oli kopissa seurana ja toinen väliseinä siirrettiin niin, että Tuhtolla oli leveä tila. Houkuttelin sitä vihreällä ja pikkuhiljaa se suostui koppiin. Se oli siellä vähän hermostunut, mutta sai koko ajan vihreää. Kokeilin myös nostaa väliseinän kapealle paikalle ja poni mahtuu kapeaankin väliin hyvin!

Perjantaina 26.5.2017 kävelytimme kisaponit Annikan kanssa. Annika talutti Penaa, minä Ossia ja Brankkua ja kävimme uittokuopalla kahluuttamassa. Ponit saivat myös syödä paljon vihreää. O ja B rupesivat sen johdosta niin hankaliksi taluttaa, että saivat narut turpiensa ympärille, sillä ilman niitä ne vetivät minut yhteisvoimin peltoon. Braamer tyytyi kohtaloonsa, Ossista näki että naru nenällä oli vielä hirveämpi asia kuin se, ettei saanutkaan syödä vihreitä silloin kun halusi. Sitä saa mitä tilaa. Ellun hoiti ja syötteli Annika.

Muut huilaa, yksi vahtii. <3
© Annika Mettinen
Laihtuessa jäänyt rintaremmi vähän isoksi.
Lämmittelyä radalla.
"Aja!"
Pena kohtasi toisen Penan! Meidän Pena vähän innostui kaverista.
(Meillä vuorettomat sadeloimet kuljetuksessa, kun väliseinien vaneri hankaa villa/fleeceloimen huonoksi. Ei varmaan tunnu klipattua kylkeä vasten kivalta myöskään, vaikkei normikarvalla haittaayhtään. Heti otettiin pois kun ponit tuli ulos, eikä olleet yhtään hikisiä. Väliseiniin on tulossa päällysteet.

PERJANTAI:
Iloiset pienet poniliinit. Alakulmassa meidän valjakkokärryt, jotka pestiin Annikan kanssa paraatikuntoon. Ne on nyt myyty, kun meillä ei ole niille oikeaa käyttöä. Tilalle hankittiin ne hiittarit.

6 kommenttia:

 1. Onpa Ossilla ja Penalla ihanat harjat! Tulee ihan oman issikan tuulitukka mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne kyllä on, kasvaakin koko aika lisää! <3 Braamerillakin on tosi hyvä, ei vaan näy kuvissa kun on väärällä puolella. :D

   Poista
 2. Oi, enpäs ookkaan ennen eksynyt tänne sun blogiin. Vaikuttaa oikein hyvältä ja mielenkiintoiselta, joten pitäähän nyt liittyä lukijaksi ja jäädä seurailemaan! :)

  Onnea menestyksesta! Itse olin kuvailemassa juuri noita raveja, kun ne olivat täällä minun kotikaupungissa. Jos kiinnostaa, niin miulla saattaa olla muutam kuva ja blogini uusimmasta postauksesta löytyy ohjeet miten niitä voi saada (postauksessa olevien kuvien lisäksi pitäisi olla muitakin kuvia). Tosiaan linkki blogiini on elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, kiva jos tykkäät! :) Kiitos, laitoin sulle just sähköpostia, sori jos oli jotenkin töksäyttävä, juuri heräsin ja olen vielä vähän tokkurassa (kesäloman ensimmäiset päivät menossa).

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)