perjantai 5. toukokuuta 2017

Tuhto saapui laumaan

Maanantai 1.5.2017 valkeni sekavissa tunnelmissa. Mietin että oliko nyt sittenkään vappu, vaiko ehkä aprillipäivä? Haimme Hannen kanssa Tuhton Pyhtäälle. Nyt se on täällä ylläpidossa toistaiseksi. Päivään mahtui vahvoja tunteita kummaltakin puolelta, iloa ja surua. Toiset sanomassa näkemiin, toiset tervetuloa. Tuhto matkusti hyvin. Annika oli kotitallilla vastassa kun saavuimme pihaan. Hän oli harjannut kaikki ponit, täyttänyt heinäkassit ja syötellyt Ellua. Paikalle saapui muitakin tallilaisia katsomaan uutta tulokasta.
     Kun livautimme Tuhton pihattoon, odotimme hurjaa rallitusta ja valtataistelua. Koko shown varasti Elmeri, joka oli ihan innoissaan uudesta ystävästä! Se juoksi Tuhton kanssa ympäri pihattoa ja leikki innoissaan. Ei olisi uskonut, että sillä on polvissa sanomista. Pena tuli perässä, pääsemättä oikein mukaan kuvioihin. Braamer oli epäuskoisen ja huolestuneen,  jopa suorastaan järkyttyneen näköinen. Ossi oli välillä Braamerin tukena, välillä yritti päästä lähemmäs uutta tulokasta. Kävin rapsuttelemassa Braameria ja kerroin sille, että vaikka tämä nyt on se paljon puhuttu Tuhto, ei tarvitse olla huolissaan. Braamer on silti aina paras, enkä vaihtaisi sitä koskaan yhtään mihinkään. Pikkuhiljaa Braamerkin lämpeni ja olimme iloisia siitä, kuinka hienosti Tuhtis sopi laumaan.
     Ennen lähtöämme kokeilimme antaa poneille heiniä, jotta näkisimme miten ne käyttäytyvät. Hyvä siksikin, ettei ensimmäinen heinien anto jää yksin Lassen harteille. Braamer ilmoitti Tuhtolle hyvin selkeään sävyyn, että hänen heinilleen ei Tuhtot tule. Tuhto otti asian hyvin ja tyytyi syömään omalta kasaltaan. Olimme ajatelleet että Tuhto vahvana persoonana olisi ottanut hyvinkin nopeasti paikan joko koko lauman pomona tai sitten toisena (Ossi pomona), mutta ainakin alkuun se väistää kiltisti kaikkia, jopa Elmeriä. Voihan se tuosta vielä nousta, mutta nyt se ainakin on niin hämmentynyt pienistä ystävistään, että on tosi sopuisa ja kiltti. Viisi vuottahan se on nyt ollut vain isojen kanssa.

Hurjaan, nyt Tuhto on vihdoin täällä. Iso kiitos Katille luottamuksesta, pidämme ponista hyvää huolta! <3

Ps. Hannen ja mun luontobongaukset matkalta: 2 haukkaa.

Tuhtis kopissa ja Annikan snäpit Brankusta. <3

Kuvia © Fanni Snellman & mie:

"Hyvänen aika, noihan tulee päälle!!"


Tuhto ja Ossi. On se iso!
"Aattele Ossi... oikeesti. Mitä kaikkea se tänne roudaa?!"

Rautiaat.
Ruunat kuvassa. Lämpeni se Braamerkin pikkuhiljaa.
(Ellu, B, Tuhto.)

Onnellinen Ellu ja uusi ystävä.

Yhä hämmentyneet isot pojat.Hieno Brankku. <3


Siinä olikin paljon kuvia! En vaan voinut karsia, oon niin fiiliksissä!

2 kommenttia:

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)