sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Shetlanninponien rotunäyttelyt Virojoella

Lauantaina 13.5. matkasimme Virolahdelle, Harjun oppimiskeskukseen, shetlanninponien rotunäyttelyihin. Päivän tiimiimme kuuluivat lisäkseni Hanne, Kiia, Annika ja Mette, sekä poneista Pena ja Braamer. Minulla meni päivä vauhdikkaasti kehissä poneja esittäen ja muu tiimi hoiti ihanasti talutusratsastusta meidän Braamerin ja Astan Wandan kanssa. Ensimmäinen esittämäni poni oli Astan kasvattama 1v orivarsa Wild Mane, tutummin Viltsu. Viltsu oli mielettömän söpö, hämmentävän pieni ja täynnä energiaa. Tämä taisi olla sen elämän ensimmäinen kerta maneesissa(?). Se hyppäsi pari kertaa pystyyn ja koitti purra minua kerran, mutta muutoin se oli varsin hurmaava kaveri! Se oli luokassaan kahdestaan Velipuolensa kanssa. Velipoika voitti luokan ja kumpikin varsa sai II-palkinnon.
     Viltsun jälkeen vuorossa olivat "lainaesitettävät" Castanja Carpe Diem, Castanja Neverending Dream ja Castanja Precious Pearl. Aivan ihastuttavia persoonia jokainen, hiirakko 3v tamma oli lempparini ja ai että sen ja Penan varsa olisi varmaan suloinen..! Kiitos Tanjalle luottamuksesta, että sain esittää ponit! Välissä oli hetken hengitystauko ja Kiian ja Braamerin junnuhandler-kehä. Siellä tuomaria hihitytti kovasti Braamerin klippaus. Hehee, onhan se aika hassu! Kiia esitti ponin hienosti ja tarkasti. Voittoa ei tällä kertaa tullut, mutta hyvä arvostelu kyllä! Poniakin kehuttiin hyväkuntoiseksi ja toimivaksi.
     Pena oli orimainen ja ryhdikäs, mutta kiltti. Se oli luokassaan ainoa. Tuomari ei tykännyt siitä ja niin poni saikin vain III-palkinnon, mutta arvostelu kuullosti kuitenkin ihan hyvältä: "Selvä rotutyyppi, saisi olla sopusuhtaisempi. Hyvä syvyys, pitkä lanne. Luisu lautanen. Hyvä luusto, ahdas takaa, pystyt etuvuohiset. Tarmokas käynti, ravi on aktiivista, saisi olla irtonaisempaa.

Kotona Linnea kävi hoitamassa ja ajamassa Ossin. Ossi oli kuulemma reipas, energinen ja tosi kiva. Ensimmäisissä kovemmissa ravipätkissä se yritti vähän laukkailla,  mutta loppua kohden se ei enää laukannut yhtään. Tuhton vielä irtojuoksutin näyttelyreissun jälkeen kentällä ja niin sekin sai vähän liikuntaa. Se pysyi muutes hienosti aidoissa, vaikka oli ihan yksinään irtojuoksemassa.

Iso kiitos tapahtuman järjestäjille, sekä tietysti meidän super tiimille niin matkassa kuin kotonakin!
T. Hiirakoiden ja mustien ponien hoviesittäjä, Tuuli.

Ps. Päivän luontobongaukset: me nähtiin matkalla peura ja fasaani, Linnea näki vaskitsan.
Pps. Sattuiko kukaan muuten näkemään sitä ihan lyhyttä instagram-liveä jonka pidin traikkujen luona? Siinä kerroinkin uutiset: Viltsu muuttaa meidän laumamme jäseneksi heinäkuun alussa. <3

Yläkulman pihattokuva © Linnea.

TALUTUSRATSASTUSTIIMI:

VILTSU:

 VIERAAT PONIT:

 PENA:

 KIIA JA BRAAMER:

 <3

2 kommenttia:

  1. Mites se meni et ponilauma ei kasva yhtään neljästä :D Tai eikös jossain joulukalenterissa ollut semmosta puhetta ;) mut poneja ei oo koskaa tarpeeksi !!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No äläs! Rupesin vaan miettimään yksinäistä Penaa jota B ja Ossi sorsii, ja sitten tuli ohittamaton tarjous... tää on aika spessu varsa. Tuhtostahan ei ollut silloin vielä tietoa kun Viltsusta on päätös tehty, mut voi hyvää päivää kun näitä onkin sitten kolmen sijaan se viis... Poneja voi olla tarpeeksi, mutta ei liikaa..! ;D No ei, voi niitä olla liikaakin, mutta näillä vielä just ja just selvitään.

      Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)