keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Ratsastus, viimeistely ja agility

Maanantaina 22.5.2017 meidän kisaponeilla oli lomapäivä, joten Anski ratsasti Tuhtolla kentällä (käynti&ravi). Aluksi meni oikein kivasti, mutta sitten poni päätti että riittää. Ensin niin hyvin onnistuneet raviympyrät levisivät korkeimmasta kohdasta, sillä poni poistui tehtävältä. Lopulta päädyimme lähtemään viiskymppiselle, kun poni poistui kentältä. (Komensin sen sinne takaisin, kehuin kun suostui ja sitten lähdimme.) Viiskymppisellä otettiin vielä ravia ja sitten käveltiin hetki vielä tallin pihalla, käytiin isolla pihatolla kurkkaamassa sen asukkeja jne. Elmerin hoiti ja syötteli Annika.

Tiistaina 23.5. ajoimme Kiian, Annikan ja Meten kanssa raveihin menevät ponit, eli Ossin, B:n ja Penan vikan kerran ennen starttia. Minä ajoin Ossin, Annika Penan ja Kiia ja Mette Braamerin. Ponit olivat reippaita, vaikkakin B laukkaili aika paljon kovissa pätkissä eikä pysynyt orien vauhdeissa. Pitää tarkkailla, tuntuuko sora pahalta sen kavioinpohjiin kengistä huolimatta. Se ei aro tai mitään, mutta seuraillaan. Ossi oli tosi hyvä ja totesin, että en kyllä halua enää koppiksilla ajaakkaan kun nuo hiittarit on niin ihanat. Pena oli ihan liekeissä. Päästin sen yhdessä kohtaa edelle ja sanoin Annikalle, nyt niin kovaa kuin lähtee. Ajattelin että pääsisin Ossilla silti helposti ohi, mutta enpä päässytkään! Hitsi että pikkuori juoksi hyvin! Nyt lähdetään kyllä hyvillä mielin starttiin. Tuhtolla ja Ellulla oli vapaapäivä, mutta ne pääsivät maistelemaan vihreää.

Keskiviikkona 24.5. meillä oli Olivian, Nooran ja Siljan kanssa agilityä. Mukaan tuli myös Iida, joka tuli tutustumaan poneihin. Hän aloittaa meidän kesävakkarina seuraavalla viikolla. Miulla oli alkuun agilityssä Tuhto. Se meni hienosti keikkaavasta trukkilavasta yli, sekä leivän avulla houkuteltuna pressun ali. Raviin siirryttäessä huomasin kuitenkin heti jotain harmillista: käynnissä ei ole ongelmaa, mutta ravissa Tuhto ontui. Se on varmaan saanut kyytiä Braamerilta tai Penalta. Mokomat rontit. Tuhto meni agin ajaksi sairastarhaan hengailemaan Elmerin kaveriksi. Ellu puolestaan oli siellä siksi, ettei sen tarvinnut jäädä yksin pihattoon. Sairastarhassa on hauskaa, kun voi jutella aidan läpi Ilmarin kanssa.
     Pena ylitti odotukseni agilityssä laittamalla etusensa renkaaseen tuosta vaan ja Ossi on päässyt yli keikkulauta inhotuksestaan, mennen keikkulaudasta leivän perässä ilman mitään ongelmia. Braamer tietysti oli loistava myös. Tytöt ottivat myös vähän kisaa ja valmistaudumme pikkuhiljaa tulevaa agilityesitystä varten. Esiinnymme siis Kotkan Ratsastajien avoimissa ovissa 11.6.2017. Tulkaahan katsomaan! Olemme mukana myös talutusratsastuksessa, ehkä ajossakin.

MAANANTAI:

TIISTAI:
Ellukuva Annikan snäpistä.
KESKIVIIKKO:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)