lauantai 27. toukokuuta 2017

Ratsain, renkain ja jalan

Voi että miten nopeasti aika menee ja miten vähän tunteja lopulta mahtuukaan yhteen vuorokauteen! Olen ihan kuitti, koko ajan pitää olla menossa ja tekemässä. Blogi laahaa jäljessä, mutta sen kanssa on ollut pakko joustaa: työharjoittelu, koulutehtävät ja ponit menevät edelle. Älköös kuitenkaan huolehtiko, kyllä tämä tästä taas. Palataan siihen mihin olen jäänyt:

Maanantaina 8.5.2017 irtojuoksutimme Anselan ja Annikan kanssa koko ponilauman. Vähän myös irtohypytimme (yksi este) ja juoksutimme pressun yli. Video alempana. Ellun ei tarvinnut juosta muutoin kuin silloin kun halusi, eikä sitä tietenkään hypytetty. Kaikilla oli energiaa ja varsinkin Braamer oli ihan liekeissä!

Tiistaina 9.5. ainakin Kiia, Annika ja Henna kävivät ajamassa Braamerin, Penan ja Ossin Mallun pellolla. Braamer oli ainakin kuulemma ollut kiva ja reipas. Itse piipahdin tallilla Annin ja Allun kanssa ja kävimme uittokuopalla niin, että minä talutin Ellua ja Anni Tuhtoa.

Keskiviikkona 10.5.2017 ratsastavat vakkarit ratsastivat kaikki omillaan ja mukana oli Kiia Tuhton kanssa. Kävimme ensin viiskymppisellä ja lopuksi menimme hetken kentällä. Ellua kävi hoitamassa ja syöttelemässä Annika.

Keskiviikkoon mahtui iloa ja surua:
Hyvää syntymäpäivää minulle, Braamerille, Elmerille ja Penalle!
Lepää rauhassa Serri. Ihana hevonen, opetusmestari, työkaveri, ystävä.

Torstaina 11.5. huomasimme Ossin alahuulessa pienen haavan. Tutkin välittömästi pihaton piha-alueen ja kopin ja löysinkin melko varman syyllisen: ponit ovat syöneet ja repineet ikkunasta yhden karmin irti ja sen toisen reunan kohdalla törrötti kolme naulaa. Onneksi kantoja eikä teräviä päitä, mutta kyllä niihinkin itsensä saa raapaistua. Irronnutta laudanpätkää puolestaan emme löytäneet mistään... Hmm. Naulat poistettiin ja Lasse korjasi ikkunan taas hyvään kuntoon. Onneksi ponit pääsevät ensikuussa laitumelle, ei tarvitse pihattokoppia syödä. Kun pihatolle oli saatu huoltomies, lähdimme ratsukoiden kanssa kentälle. Pidin ratsastaville vakkareille tunnin niin, että vaihdettiin poneja. Silja sai ratsukseen Ossin, Noora Penan ja Olivia Braamerin. Tunnin aiheena oli istunta. Korjasin ratsastajien istuntaa, asentoja ja käden paikkaa ja asentoa. Teimme ympyröitä ja harjoittelimme asetusta. Kaikilla meni hyvin ja istuntatunteja pitää ottaa ehdottomasti lisää.

Perjantaina 12.5. kävimme Ossin, pienen perjantaitytön, sekä tytön vanhempien kanssa maastossa. Tällä kertaa menimme autiotalon sijaan vanhaa Pirelintietä ja koitimme sieltä metsäpolulle joka olisi vienyt kohti autiotaloa, mutta metsäkone oli tuhonnut reitin käyttökelvottomaksi. Maassa oli syviä koloja, jotka olisivat olleen vaarallisia ponin jaloille. Saimme kuitenkin mentyä ihan mukavasti metsätietäkin pitkin. Maaston jälkeen pesin Penan seuraavan päivän näyttelyitä varten, sekä vähän kävelytin sitä kuivaksi. Kävelytykseen mukaan lähti myös Ellu ja loppuunsa päädyimme ponien kanssa peltoon. Voi että ne ovat onnessaan kun pääsevät syömään pikkuhiljaa kasvavia vihreitä. Yön Pena nukkui tallissa, jotta se olisi paraatikunnossa aamulla.


MAANANTAI:"Ei minua yhtään pelota tää pressu, kato kun oon reipas!" (Aluksi kyllä pelotti, mutta äkkiä tajusi että on vaaraton.)
Värisuora maistelee vihreää.

TIISTAI:
Annin snäpistä nyysitty eka kuva, toinen mun ottama.
Kuvia poni-herroista © Aleksi Järviniemi:
KESKIVIIKKO:


TORSTAI:

Viimeinen torstaikuva ryövätty Iidan snäpistä, sori Iida! :D<3 Siinä Oiva moikkaa Tuhtoa.

PERJANTAI:

4 kommenttia:

 1. Hyvä postaus. Minä tykkään näistä postauksista, jossa on monen päivän kuulumiset samassa.

  nonpunheppaelamaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi! :) Pyrin useimmiten saamaan viikon/postaus, mutta kun tulee jotain erikoista (näyttelyt, kisat) niin on usein erikseen.

   Poista
 2. Olisi parempi, jos saman päivän kuvat olisivat päivän tekstin alla !

  Todella hyvä blogi, ja ihanat ponit! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tästä on oltu montaa mieltä, sen takia ovat nykyään näin kun tuli palautetta että parempi kun on ensin kaikki tekstit ja sitten vasta kuvat. Kiitos mielipiteestäsi! :) Välillä vähän vuorottelen, mutta varsinkin jos tekstit ovat lyhyitä niin tykkään laittaa ne yhteen nippuun. Pidempiä sitten erikseen, niinkuin tuossa hetki sitten ulkaistussa uudemmassa.

   Kiitos, kiva kun tykkäät! Nää ponit on kyllä ihan superit! <3

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)