torstai 18. toukokuuta 2017

Pitkä maasto ja Ellun ystävä

Sunnuntaina 7.5.2017 oli pitkästä aikaa vuorossa pitkä maasto. Ratsain matkaan lähtivät ratsastustiimiläiset, eli Olivia Ossilla, Noora Braamerilla ja Silja Penalla. Minä matkasin kävellen ja otin Tuhton talutukseen. Lenkki kesti noin 3,5h ja kuvailin innolla instagram-livevideoita useamman pätkän. Kipsuttelimme ensin autiotalolle, sieltä ison ojan yli, alikulkutunnelin ali ja uusille maastopoluille. Metsästä putkahdimme asfalttietielle ja siellä vastaan tuli hurja määrä polkupyöräilijöitä. Liekkö niillä ollut siellä joku tapahtuma samaan aikaan..? Ponit eivät onneksi sanoneet mitään, ovat rentoa porukkaa. Kaupassa emme käyneet kun ei ollut rahaa mukana, mutta jatkoimme Kangasmäeltä metsään, pehmeille hiekoille ja vanhan Pirelintien kautta kotiin. Ihan loistava lenkki!
     Tuhto käytti hyväkseen sitä kun kuvasin videoita, mutta oli silti oikein ihastuttavaa seuraa. Ojien yli sitä arvelutti hyppiä, mutta selvisimme ylityksistä (hurjilla loikilla). Muutoin se suhtautui kaikkeen hyvin, oli iloinen ja reipas ja kipsutteli korvat hörössä. Kerran se säpsähti jotain kompastuen melkein polvilleen, mutta rauhoittui heti, kun tajusi ettei ollut mitään vaaraa. Ratsukoilla meni tosi hyvin myös. B heitti Nooran kerran alas ihan lenkin alussa, mutta muutoin kaikki laukkailutkin sujuivat hienosti. Lopuksi kävimme vielä uittokuopalla kahlaamassa. Tuhto meni veteen ilman epäilyksiä, sitä on uitettu Imatran kotonakin. Kaikki ponit kuopsuttelivat innolla, mutta Penapa koitti käydä piehtaroimaankin! Se kävi jo makuulteen, muttei kerinnyt vielä kyljelleen. Silja hyppäsi jorpakkoon, ettei jäisi alle ja voi sitä naurun määrää! Poni kävi nurin niin hitaasti ettei vaaraa ollut, mutta voi elämä miten koomista se oli! Onneksi ei ole kallista nahkasatulaa ja onneksi poni nousi heti ylös kun tyttö hyppäsi veteen!

Ellun kanssa aikaa vietti Annika, joka ensin harjaili ja sitten kävelytti ponia. Parivaljakkomme kävi uittokuopalla ja pysähteli moneen kohtaan jotta Ellu sai maistella vihreitä. Pihatolle palattuaan Annika harjasi ponia vielä lisää, jonka jälkeen hän täytti heinäverkot ja siivosi ponien aitausta. Annikan siivoillessa Ellu seuraili mukana "auttamassa" ja Annikan käydessä tyhjentämässä kottareita poni hirnuo portilla odottamassa. Iso kiitos Annika, Ellun ei tarvinnut odotella kavereitä yksin kun sillä oli tuollainen ihana ja rakastava ystävä seurana. <3Päivän luontobongaukset: lehtiä pensaassa ja palokärki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)