sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Kiian ponipäivä

Lauantaina 6.5.2017 olin töissä aamu kuudesta eteenpäin ja heti kotiin päästyäni kiiruhdin Pyhtäälle.  Sieltä löysin Mallun pellolta Kiian, joka ajoi Braamerilla loppukäyntejä. Pari oli ajellut noin tunnin, mennen käyntiä ja ravia kumpaankin suuntaan tehden isoja ympyröitä ja ottaen välillä myös kovaa ravia. Braamer oli ollut kuulemma aika reipas ja hyvin oli mennyt. Annika ja Linnea eivät tänään päässeet paikalle. Minun oli ollut tarkoitus ajaa Pena ja hoitaa Ellu, mutta koska aamulla olikin töitä, olivat pikkupojatkin Ossin lisäksi lomalla. Noh, vapaat tekevät välillä hyvää, eivät kuitenkaan loppupeleissä tosiaankaan jää seisomaan.
     Kun B oli ajettu, purettu ja palautettu pihattoon, satuloimme Tuhton. Tänään testattiin lyhyesti kentällä, että mikä on lähtötilanne Tuhton ratsukoulutukseen. Sillä on käsittääkseni menty käyntiä, ehkä raviakin, taluttaen muutamaan kertaan, mutta ei mitään sen enempää. Kiian noustua selkään pihaton luona, poni oli hieman jännittynyt. Se rentoutui kuitenkin nopeasti kun lähdimme kävelemään yhdessä kohti kenttää. Kentällä ratsukko teki ensin pysähdyksiä ja liikkeellelähtöjä. Ei ongelmaa. Raippa oli apuna merkinantovälineenä, kun poni ei vielä pohkeista kauheasti ymmärrä. Raippa on tuttu ja ymmärrettävä apu. 
     Kun siirryttiin raviin, poni meni ilman ongelmia eteenpäin eikä välittänyt keventämisestäkään mitään. "Kokeile pääty-ympyrää" huikkasin Kiialle, jonka seurauksena ratsukko teki ponin tasoon nähden oikein hyvän ympyrän ravissa. "Uskallatko kokeilla vähän laukkaa? Se saattaa pukittaa". Ei ollut Kiialle ongelma, laukkaa kokeiltiin pitkälle sivulle. Tuli pari askelta, kehuttiin paljon. Toisella yrittämällä yksi laukka-askel, kehuttiin. Kolmannella vähän enemmän ja neljännellä puolikas pitkä sivu, eli noin 10 metriä. Vautsi, jos nämä olivat nyt ekat laukat, niin on kyllä viksu kaveri. Ponilla on hyvä asenne ja se oli uteliaan iloinen. Ei tullut pukkejakaan, vaikka laukkaa nostettaessa se näytti vähän ärsyyntyneeltä ennenkö ymmärsi mitä haettiin. Tästä tulee super, Kiian kanssa aletaan sitä pikkuhiljaa opettamaan ratsastuksen saloihin. Käytössä oli Ossin satula, sillä Tuhton oma on tosi kapea. Sitä saatiin mallata Braamerin selkään ja se voisi olla B:lle mahdollisesti ihan hyvä. Loppukäynnit Kiia ratsasti Tuhtolla ilman satulaa.

8 kommenttia:

 1. Kiia on kyl liian pitkä toho koulutushommaan :o jalka menee liikaa taakse noilla jalkkareilla ja ei oo varaa laittaa pidemmiksi.. mut miten oot onnistunnu kyydeissä, ku minullaki koht sama homma??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla on oikeus omaan mielipiteeseesi, vaikka se poikkeaisikin minun mielipiteestäni. :) Kuljen tallille vakkareiden kyydillä, sekä tuttujen kyydillä. Lisäksi saan välillä äitini auton lainaan ja omistan polkupyörän.

   Poista
 2. Minä taas olin tulossa sanomaan että näyttääpä kiia lyhyeltä tuhton selässä :D Mutta varmasti hieno pari ja hyvältä näyttää! Olen hyvin otettu kuinka antaumuksella ja huolellq hoidat ponejasi, ajattelet vain niiden parasta :) Ponit eivät parempaa omistajaa voisi toivoa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, iso kiitos sinulle ihanasta kommentistasi! <3 Parhaamme yritetään ja minustakaan Kiia ei näytä ollenkaan pahalta tuolla, hän on niin taitava että on hyvä opettaja Tuhtolle. Vaikka hän on toki hieman pitkä, hänellä on hyvä tasapaino, pehmeä käsi ja hän mukautuu hyvin ponin liikkeeseen. Hän käyttää selkeitä apuja, ei horjahtele ja tunnistaa niin ponin kuin itsensäkin vahvuuksia ja heikkouksia. :) Nyt kun Kiian kanssa teemme hyvän pohjatyön on Tuhtis sitten hyvä ratsu jollekin pienemmälle ratsastajalle (tai sit kun meidän kisatiimiläiset kasvaa omistaan yli, saavat mahdollisesti lisäaikaa Tuhton kanssa :D).

   Poista
 3. Ihanaa katsoa ja lukea mitä kaikkea Tuhto oppii lisää 💗💗 Ja olethan saanut minulta vapaat kädet ponin koulutukseen ja muuhunkin 💗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 💗💗💗 Iso kiitos sinulle tästä mahdollisuudesta, sekä luottamuksesta!

   Poista
 4. Minustakaa Kiia ei näytä yhtää pitkältä :D. Tos ilman satulaa kuvassakaa ei jalat missää polvissa roiku, vaan näyttää ihan hyvän kokoselta! :)

  VastaaPoista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)