maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pääsiäsviikonloppu

Perjantaina 14.4. Ossille tuli suloinen pikku talutusratsastaja, jonka kanssa käytiin rauhallinen maastolenkki autiotalolla. Tytön vanhemmat lenkkeilivät mukana ja oli tosi mukavaa. Ilmakin oli puolellamme, ihanan aurinkoinen päivä. Granbackalta suuntasin suoraan Virolahdelle katsomaan pitkästä aikaa rakasta ystävääni Astaa. Pääsin moikkaamaan varsoja ja löysin pikkuisen kultakimpaleen, mustan ja suloisen linssilutikan! Pääsin myös ajamaan Astan Wandalla ja Asta tuli mukaan Dassella. Loistava lenkki, ja hitsi että Wanda olikin nopea ja hyväravinen!
     Illalla mietin, että mitä sillä elämällään tekisi kun kaverit ei lähde juhlimaan. Sitten välähti! Laitoin viestiä ravitiimille, että lähdetäänkö yöajelulle. Tytöt innostuivat ja niinpä käytiin yön pimeydessä puolenyön aikoihin ajamassa Braamerilla (mie ja Linnea) ja Penalla (Annika ja Kiia) peruslenkki ilman lisäosaa! Hauskaa oli, mutta kylmä. Tosi pimeä, välillä pelotti, mä pelkään piemää. Otsalamput oli päässä että nähtiin missä tie menee. Pakkasta oli lämpömittarin mukaan -8,5, hyrr! Tiet olivat jäässä ja B oli tosi tahmea. Sille pitää ehkä harkita kesäksi kenkiä, sitten kun tiet kuivuvat ja kovettuvat. Pena puolestaan oli loistava, se ei yrittänyt laukata yhtään ja pinkoi hienosti!

Lauantaina 15.4. muilla poneilla oli vapaapäivä, mutta Ellun kanssa käytiin vähän kävelemässä ja laiduntelemassa viiskymppisen pellolla. Poni taas meni vapaana ja minä otin rennosti. Ajatukset risteilevät mielessä. Suljen silmäni. Yht'äkkiä poni singahti hurjaan laukkaan, pysähtyi ja tuijotti metsikköön. Se näytti upealta. Poni otti hienoa ravia muutaman askeleen kohti metsää ja pysähtyi puhisemaan ja tuijottamaan. Kiiruhdin sen luokse ja rauhoittelin. Lähdimme yhdessä kävelemään kohti metsikköä ja pian näin hurjan pedon: naapurin kissan. Poni oli hienon pörheä, mutta rauhoittui kun juttelin (lupasin mm. että jos joku sen yrittää syödä, teen pedosta selvää) ja tajusi että vastustaja olikin kovin pieni ja harmiton. Rapsuttelin kissaa joka tuli luokse pyytämällä ja Ellu nuuski sen pörröistä turkkia. Kun päästin ponin taas irti, se singahti innolla hurjaa ja mahtipontista kiitolaukkaa pienen pätkän ja pysähtyi jälleen tyytyväisenä syömään.
     Päivän luontohavainto: itikantoukkia lammikossa. Nyt on sitten niitäkin, leskenlehdet, muurahaiset, joutsenet ja muut olikin jo bongattu.

Sunnuntaina 16.4. meillä oli Olivian ja Nooran kanssa kenraaliharkat käyttöluokkakisoja varten. Kokeilin Penalle valjakkosuitsia joissa oli laput, mutta poni kiemurteli niin paljon että vaihdoin takaisin normaaleihin suitsiin. Sitten meni ihan kivasti, nyt on sitten harjoiteltu. Jännittää!
     Ps. Sain viestiä, jonka vuoksi sydämeni jätti ehkä pari lyöntiä välistä ja hetkeksi koko maailma pysähtyi. Nyt ajatukset vasta myllertävätkin, saatte tietää ajallaan! Jotain tulee tapahtumaan.

Maanantai 17.4. oli jännä päivä jännässä elämässä, eli Valkealan käyttikset. Reissuun lähti aikamoinen seurue: Hanne (kuski), minä, Olivia, Heidi (Olivian äiti), Noora, Outi (Nooran äiti), Siiri (Olivian kaveri) sekä poneista Ossi, B ja Pena. Elmeri jäi hirnumaan pihatolle, kyllä riipi sydäntä, mutta se pärjää hyvin. (Hirnuu usein kun muut ovat kentällä tai maastossa.) Olivia ja Noora osallistuivat käyttiksissä vaikeaan ratsastusluokkaan Ossilla ja Braamerilla, minä ohjasajoon Penalla.

  • Tytöt tulivat jaetulle 2.-sijalle/3. En nähnyt Olivian koko rataa, sillä olin laittamassa Penaa kuntoon, mutta loppu ainakin meni hienosti, joskin Ossi oli aika hidas. Braamerin ja Nooran radan näin, se oli oikein hyvä. Kummatkin ponit olivat vähän tahmeita ja tuomari sanoikin, että tulokset olisivat olleet ihan toista luokkaa jos poneilla olisi ollut enemmän poweria. Sanoi myös, että jospa laitumelle päästessään saisivat virtaa. Oma pohdintani on, että lisätään heiniä vähän. Ovat laihtuneet hienosti ja nyt voidaan jo hidastaa tahtia, että saadaan kasvatettua lihaksia. Väkkäreitäkin katsotaan, mutta heinä on tärkeämpi ja ruokinnan perusosa. Lisäksi nyt on ollut aika tiukkaa settiä, järjestän pari ekstra vapaapäivää lähiaikoina. Ainiin! Kummatkin ratsukot saivat kuitenkin finaalipaikat, vaikka yleensä vain voittaja saa! Tuomari taisi nähdä potentiaalia! <3
  • Penalla ja minulla meni hyvin. Poni oli toimiva, vaikka verkassa vähän kiemustelikin ja hirnuksi muille poneille. Sekin oli tuomarin mukaan liian hidastempoinen, vaikka minusta tuntui että mentiin hurjaa haipakkaa. Lisää vaan treeniä meille, olihan tämä sekä minun että Penan ensimmäinen käyttöluokka. Radan muistin muutoin, mutta ajatuksiini oli hivuttautunut tyttöjen radoista peruutus, joka ei kuulunut meidän luokkaan olleskaan... hups! Sijoitus oli jaettu 4.-sija ja osallistujia oli viisi.

21c Ratsastusluokka vaikea
1. Eerika Käyhty 13v-Fruitbat Finaaliin
2. Olivia Mustikkaniemi 10v-Goldberrys Swish Tail Finaaliin
2. Noora Mettinen 10v-Pikkuvirran Braamer Finaaliin

22a Ohjasajo helppo
1. Heljä Kämäräinen-Usvaniityn Jasper-Usvaniityn Joe Finaaliin
2. Inka Uronen-Fruitbat
3. Milana Ahtiainen-Pirttirannan Iisa
4. Tuuli Jääskeläinen-Olkijoen Osmo
4. Eerika Käyhty-Castanja Liquorice


Oikein kiva reissu, kiitos meidän huipputiimille! (Kiitos myös kisojen järjestäjille ja pakko mainita, Kiviharjun tila oli aivan ihastuttava paikka!) Eilen ilmoitin Penan Harjuun rotukehään ja Kiian ja Braamerin junnuhandleriin. Lisäksi ollaan Braamerin kanssa pitämässä ilmaista talutusratsastusta, tervetuloa paikalle ihailemaan hienoja poneja! https://www.facebook.com/events/273329463091037/. Savijärven näyttelyt jätämme varmaan erinäisistä syistä johtuen tänävuonna väliin, mutta Ypäjälle lähdetään kansallisiin.

Ellun kanssa aikaa vietti Annika, joka ensin harjaili ponia pitkään ja antaumuksella. Ellusta lähtee ihan hurjana karvaa! (Siitä vaan lapasia huovuttamaan... Saat Annika ottaa niin paljon jouhiakin talteen kun haluat, niitä voi saksillakin leikata, kunhan ei näytä ihan kynityltä.) Harjailun jälkeen kaksikko suuntasi pellolle kävelemään ja kävi kahlailemassa uittokuopassa. Ellu kävi pari kertaa vedessä ihan kunnolla ja kahlailujen jälkeen tietysti piehtaroi, tyypilliseen tapaansa. Annika vielä syötteli ponia pellolla, ennenkö palautti sen takaisin pihattoon.


PERJANTAI:
Virojoelta löytyi jotain ylisöpöä..!
Lähtö oli perjantaina, paluu lauantaina. :)
LAUANTAI:


SUNNUNTAI:
Turpahihna pitää muistaa ottaa kisoihin mukaan!
MAANANTAI:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)