sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Monipuolista tekemistä huhtikuussa

Torstaina 6.4.2017 näimme tallimatkalla käärmeen. Se ylitti juuri tietä, mutta osui onneksi auton renkaiden väliin, eikä litistynyt alle. Vautsi, kesä tulee jos nuokin kaverit jo heräilevät. Oli ratsastuspäivä ja Ossin kyytiin kiipesi Olivia, Braamerin Noora ja Penan Silja. Kävimme aluksi viiskymppisen pellon poikki uittokuopalla ja otin Ellunkin mukaan kahlaamaan. Ponit olivat iloisen pirteitä ja matkalla takaisin kohti kotia ja kenttää ratsukot ottivat ravia ja laukkaa. Laukka otettiin viiskymppisen pellon keskellä olevan kumpareen mäkeen ja oripojat menivät nätisti ja mallikkaasti, mutta tuo ruuna... Se oli intoa täynnä, oikein puhkui, puhisi, ampaisi liikkeelle, veti saman tien ihme jurnutukset, Noora pysyi melkein kyydissä mutta tuli lopulta alas. Ei sattunut.
     Kentällä treenasimme ympyröitä ja lävistäjiä. Ponit olivat reippaita ja toimivat hyvin ja arvatkaa mitä! Pena teki Ossin perässä laukassa ympyrän! Ensimmäinen laukkaympyrä ratsain, olin hirmuttoman iloinen ja ylpeä!! Pena kehittyy kyllä silmissä ja on ihanaa, että sille on löytynyt oma hyvä ratsastaja! Loppukäynnit kävimme käpsyttelemässä tietä pitkin.

Perjantaina 7.4.2017 ohjasajelin ensin Penan kanssa kentällä. Laitoin sille uusien valjakkovaljaiden silat ja otin käyttöön uudet ohjat, jotka kummatkin olivat valjaista jotka ostin Penan kasvattajalta ennen joulua. Aluksi avuksi oli viritetty myös piuhat, mutta otin ne pois noin puolessa välissä. Harjoittelimme hetken helpon ohjasajoluokan ohjelmaa ja Pena toimi oikein kivasti. Kun harjoitusten jälkeen nostin ohjat selälle ja korjailin kakkoja kentältä, pikkuinen seurasi kiltisti irtona perässä. On se vaan kultainen murunen.
     Ohjasajon jälkeen otin Penalta varusteet pois ja hain muun laumani kentälle. Kaatunut kentän aita on paikattu, joten pääsin irtojuoksuttamaan. Ponit olivat reippaita ja energisiä, villejä suorastaan, ja Elmeri oli oikea hurjimus innostaessaan Ossia taistoon. Ei sen takapää ihan pysynyt mukana ja jossain kohtaa se päätti siirtyä kentän reunalle hengailemaan muiden jatkaessa, mutta hauskaa sillä oli hetken. Muut saivatkin sitten kyytiä, juoksivat ihan kunnolla!
     Juoksutuksen jälkeen paikalle saapuneet Elea ja Marissa kävivät kävelyttämässä Ossia ja Braameria tiellä, kun taas me Ellun ja Penan kanssa (Ellun ehdotuksesta) päädyimme viiskymppiselle kävelemään ja lopulta viiskymppisen peltoon syömään. Pena pysyi koko ajan nätisti vierellä, mutta Ellu halusi vaeltaa hiljalleen paremman heinän perässä. Vippasin narun sen selkään ja annoin sen mennä. Se hiljakseen laidunteli menemään, pysyen kuitenkin suhteellisen matkan päässä. Voi pientä rakasta.

TORSTAI:
Torstain poneiluja, ihanaa kun uittokuopassa voi jo kahlata!

PERJANTAI © FANNI SNELLMAN:
(Jälleen iso kiitos Fannille ihanista kuvista!)
Ohjasajoa med Pena. <3
Nää kaks on kyllä... :D <3Satuponi. <3
Ne ensimmäiset 3 ponia. <3

Lauantaina 8.4. kävimme Hannen ja ravitiimin kanssa hiitillä Loviisassa. Pena oli laukkaherkkä, Ossi haparoi ja Braamerkin oli talven jäljiltä ruosteessa, mutta nyt on päästy vähän taas herättelemään ajatusta näistä ravihommista. Ajat olivat seuraavat: Ossi 3.33, Braamer 3.36 ja Pena 3.39, nyt ei muuta kun ajamaan lisää vauhtia. Kehuja kuitenkin saivat taas, kun on niin kilttejä ja toimivia oreja mulla (ja toki hieno ruuna Braamer).
     Hiitin lisäksi tapasin radalla yhden ystävän, jonka kanssa suunnittelemme yhteistä ajoleiriä. Jos jotakuta kiinnostaa poniajoleiri jolla olisi myös mm. uittoa, agilityä, maastakäsittelyä ja ehkä ratsastustakin, niin pistäkääpä korvan taakse. Ainakin Braamer ja Ossi olis leiriponeina.

Ps. Ellun kävelytti Annika sillä välin kun sähelsimme Kiian ja Linnean kanssa tavaroiden kanssa.

Sunnuntai 9.4. meidän ratsukoillamme oli Aunin pitämä estevalmennus maneesilla. Meillä oli kolme tehtävää: innarit (puomi, ristikko, kavaletti, puomi), 3 esteen linja, sekä kahden esteen kaareva linja. Ensin tultiin innareita, joista ponit eivät alkuun tajunneet hölkäsen pöläystä. "Apua, mitä, siirryn käyntiin..." Ensimmäinen joka tajusi oli Pena ja pikkuhiljaa muutkin alkoivat hahmottaa tilannetta. Kumpikin oreista otti esteelle kieltoja/ohituksia, mutta kummankin kuski pysyi kyydissä. Braamer puolestaan teki monta jäätävää jättiloikkaa ja Noora taisi tippua arviolta viisi kertaa..? Kukaan ei tainnut laskea. Ei onneksi sattunut, tyttö vain nauroi! (Pitää alkaa muuten menemään poneilla reilusti enemmän puomeja ja irtohypyttelemään, että oppivat itsekin.) Pena toki on vielä pikkuinen, se oppii pikkuhiljaa. Ossilla ja Olivialla puolestaan on henkinen este edellisistä epäonnistumisista ja Braamerilla hyvin omalaatuinen tapa elää. Kun lopuksi juoksin kertaalleen jokaisen ponin mukana, onnistuivat hypyt loistavasti kolmen esteen linjalla. Sekä tytöt että ponit tarvitsevat henkistä tukea. Hahaa, harjoitellaan pikkuhiljaa. Näistä tulee hyviä. Kiia saa luvat hypätä välillä ainakin isoilla pojilla, on hyvä että varma kuski välillä tukee ponia suorittamisessa.

Maanantaina 10.4 kävimme Anselan kanssa ajamassa tiellä, jatkoimme lampaiden ohi ja käännyimme juuri ennen keltaisen talon pihaa peltotielle, jota pitkin kävimme kääntymässä rautasillalla. Sieltä palasimme kotiin päin, kiertäen lopuksi viiskymppisen lenkin kautta. Ansela ajoi Ossilla, minä Braamerilla ja Pena oli minulla perässä. Ellua kävelytteli ja syötteli viiskymppisellä ja pellolla Annika.

Tiistaina 11.4 Kiia ajoi Braamerilla, Annika ja Henna Penalla ja Ossi oli peräponina. Tytöt kävivät peruslenkin ilman lisäosaa. Minä puolestani hoidin Ellun. Menin sen kanssa viiskymppiselle, laskin sen irti ja kävin maahan makuulleni. Siinä me sitten oltiin. Poni söi, minä katselin taivaalla kiitäviä pilviä. Välillä poni kävi kauempana, mutta palasi välillä tarkistamaan tilannettani. Se kiersi minua hitaasti laiduntaessaan ja yhdessä kohtaa kaikista parasta heinää oli juuri piponi kohdalla. Rakas, niin mielettömän rakas poni. Maailma on surullisen kaunis paikka.

LAUANTAI:SUNNUNTAI:

Semmonen pikkunen loikka... "Se tunne ku tiedät, että se on menoa nyt!"
Pläts!
Ossi: "Mä sitte kävelen tästä yli!!" (Eikä muuten tiputtanut.)


TIISTAI:


Keskiviikkona 12.4. harjoittelimme ratsukoidemme kanssa kentällä tulevan maanantain käyttöluokkakisojen riding class -luokkaan. Olivia on menossa Ossilla ja Noora Braamerilla, Pena ja Silja harjoittelivat mukana vaikkeivät vielä osallistukkaan. Aluksi harjoiteltiin pysähdyksiä, sitten alku-/lopputervehdyksiä, sitten laukkatehtäviä ja lopuski kaikki tulivat radan kahteen kertaan läpi. Pena teki samat asiat kuin muutkin, lukuunottamatta laukkaympyröitä. Pari kertaa sen kanssa kuitenkin tehtiin laukassa ympyrä Ossin perässä, voi pieni hieno poni! (Sekä sopiva uusi kuski!) Kyllähän se Pena yrittää kääntyillä kaverien perään ja omiin suuntiinsa, mutta kehittyy koko ajan.
     Harjoitusten jälkeen haimme Ellun ja suuntasimme viiskymppiselle. Ellu sai maistella heinää kun oikaisin sen kanssa pellon poikki ja ratsukot ottivat vielä ravia ja laukkaa viiskymppisen tiellä. Kohteemme oli uittokuoppa ja kauhlailuhetki. Ellu kävi kastelemassa jalat ja laskin sen sitten pellolle syömään. Jäätä ei ollut enää lainkaan ja ratsukot kahlailivat innolla. Ossi melkein lähti jo uimasyvyyteen. Kertaalleen ratsukot kiipesivät myös uittokuopan viereiselle korkealle mäelle, hyvää treeniä! Oi että, ponien kahluuttaminen ja uitto on kyllä parasta! Liian kylmällä ei kuitenkaan vielä kannata uittaa, tule kesä tule! Kotimatkalla Ellu kippasi nurin ja piehtaroi yli söpösti. Voi pientä ruunikkoani, on se vaan persoona. <3

Torstaina 13.4. mentiin aluksi vähän puomeja ravissa ja laukassa. Pari kertaa meni ennenkö ponit pääsivät laukkapuomeista jyvälle, mutta tajuttuaan homman jujun menivät tosi hyvin. Lisää tällaista harjoitusta ehdottomasti! Puomien jälkeen treenattiin taas tulevaa ratsastusluokkaa varten ja homma sujui oikein kivasti kaikilla. Penalla taas jätettiin vaan laukkaympyrät pois. (Ossilla ja Olivialla oli kokeilussa kannukset, kiitos lainasta Minnalle.) Kun kaikki olivat tulleet radan, vaihtoivat Silja ja Noora ratsuja ja sitten tultiin rata vielä kerran. Silja pääsi kokeilemaan Braameriakin, taisi olla ihan kiva. Ainakin helpompi kuin Pena. Ratojen jälkeen tytöt pääsivät vähän vikeltämään. He tekivät mm. maailmanympärimatkaa, seisoivat ponien selässä ja tulivat vauhdissa alas ja takaisin ylös sekä käynnissä että ravissa. Voi hauskuus, ja kyllä meillä on taitavat tytöt ja kiltit ponit!

KESKIVIIKKO:
Alakulmassa reippaat Noora ja Olivia, jotka siivosivat muiden tallilaisten jättämiä lantoja kun odoteltiin kyytiä.


TORSTAI:

Ihanat! <3

7 vuotta sitten oltiin Tuhton kanssa näyttelyissä ja 5 vuotta sitten hyvästeltiin. </3

4 kommenttia:

  1. Voi Pena kun se on niin symppis, varsinkin tuossa ekassa raviratakuvassa! :D♥ oot kyllä niin onnekas kun sulla on noin hienoja poneja ja tomeria pikkukuskeja niille, tästä sun vakkarisysteemistä ottaisin varmasti mallia jos joskus olis monta pikkuponia omana ja etsisin niille hoitajia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehee, kunnon karvapulla! <3 Olen kyllä tosi onnekas, mutta olen myös tehnyt hulluna töitä sekä ponien että tyttöjen eteen. Tämä systeemi toimii meillä hyvin ja on ihanaa, että poneista on iloa niin monelle. <3

      Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)