sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Kevät kulkee kulkuaan

Tiistaina 18.4.2017 minulla oli Ellupäivä. Ensin harjailin ponia, josta lähti ihan hurjana karvaa. Pikkuhiljaa siirryimme kentälle, jossa Ellu pääsi tekemään vähän aivotyöskentelyä. Meillä oli rengas johon laitettiin jalkoja, pieni lava jonka päälle noustiin etujaloilla ja lisäksi kuovittiin, sekä keikkaava trukkilava (isoa keinulautaa ei otettu tällä kertaa). Ellu oli höpsökkä, mutta ihana. Palkkana käytin näkkäriä. Kentältä suuntasimme vielä uittokuopalle kahlaamaan ja pellolle syömään. Braamerilla oli vapaapäivä ja Penan ja Ossin ajoivat Annika, Kiia ja Henna. (Henna Ossin, Kiia ja Annika Penan.) Valjakot kävivät peruslenkin lisälenkin kanssa, aikaa meni vähän yli tunti ja ponit olivat reippaita.

Keskiviikkona 19.4. treenailtiin ratsukoiden kanssa ravi- ja laukkapuomeja. Hetki poneilla menee ennenkö ne tajuavat miten jalkojaan käyttävät, mutta loppua kohti meni taas hienosti! Takapäädyssä meillä oli lyhyen sivun keskellä korotettu puomi, josta tultiin yli aina ennenkö tultiin pitkällä sivulla oleville kolmelle puomille. Laukassa B kahteen kertaan hyppäsi sen ja vieläpä kaukaa, ja kumpikin kerta johti Nooran suistumiseen selästä. Heh heh, voi ponia... Sillä on kyllä noissa etäisyyksien hahmottamisissa vielä reilusti parantamisen varaa, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa.
     Otettiin puomeilujen loppuun vielä muutama hyppy yksittäiselle pystylle. Kaikki kolme tyttöä ottivat hypyt Ossilla. Ossi oli taas hieno oma itsensä, suoriutui hyvin ja nätisti. Penalla hyppäsi pari hyppyä ensin Silja, sitten Noora. Poni meni hienosti, vaikka halusikin lähestyä vain ravilla. Braamerilla hyppäsi Olivia. Hän tippui kaksi kertaa, mutta kerran onnistui hienosti! Voi sitä voiton riemua! Pitää pyytää Kiiaa vähän ratsastamaan tota Braameria välillä, on se aika veijari... Mut hei, ei se aina ole hurja, välillä se on maailman ihanin ja kaikki kuitenkin aina haluaa ratsastaa sillä kun se on niin kiva!
     Loppuun tultiin vielä vähän koulurataa viikonlopun kisoja varten ja meni tosi kivasti. Korrilla on siis harkkakisat ja sinne lähtevät raviohjelmaan meidän kaikki ratsukot. Jännää, Penan ja Siljan ekat yhteiset kisat! Ossille ja Braamerille tuo rata on kyllä ihan naurettavan helppo, mutta Noora ja Oliviakin halusivat siihen, joten menkööt. Enskerralla tällasien ratojen kanssa sitten suosiolla C-rata!

Torstaina 20.4. käytiin ratsukoiden kanssa ensin viiskymppisellä ottamassa kaikkia askellajeja ja uittokuopalla kahlailemassa. Myös Ellu oli minulla mukana talutuksessa. Ossi selvästi odottaa jo uimakelejä, se on menossa syvälle! Ponit olivat hyväntuulisia, tosin Ellusta on tulossa oikea jääräpää petolainen! Se haluaa vaan syödä... mutta kun en minä sitä raaski komentaa. Se lähtee ikivihreille niityille luultavasti 1., 2. tai 3.6.
     Kun palasimme pellolta tallille, harjoittelimme kentällä koulurataa. Luulimme katsoneemme sen väärin ja harjoittelimme toisella tavalla, mutta ratsastuksen jälkeen tajusimme harjoitelleemme oikein ensimmäisellä kerralla. Päätimme tehdä laminoidun kirjaimet kentän aitoihin kiinnitettäviksi.

Ps. Onnea meidän Nerokoira 12v!! <3

Perjantaina 21.4. en päässyt tallille ja koko ponilaumalla oli vapaapäivä, kun hoitajatkaan eivät päässeet. Muutenkaan ei ollut tarkoitus muuta kuin harjailla ja rapsutella poneja ja käpsytellä vähän Ellun kanssa. Voi että minua ahdistaa ja surettaa päästää siitä irti, mutta tiedän sen olevan ainoa oikea vaihtoehto. <3 Illalla puhuin mullistavan puhelun jonka seuraukset valkenevat teille myöhemmin. Samaa asiaa kuin pääsiäissunnuntaina. Samalla olen innoissani, onnellinen ja lisää ahdistunut. Voi kyllä elämä on vaikeaa..!

Lauantaina 22.4. minä huristelin Harjuun kuvaamaan nuorten suomenhevosten laatuarvostelukarsintoja, tai tarkalleen ottaen ystäväni Rimman esittämää suokkitamma Sulonaa. Voi että se hevonen oli iso ja vaikuttava! Vautsi! Kotipuolessa poneista huolta pitivät Kiia, Annika ja Noora (Linnea ei päässyt). Penalla oli vapaa, mutta työt ajoivat isot pojat ja kävelyttivät Ellun. Ajaen he kävivät kurvailemassa vanhaa peruslenkkiä niin pitkälle, että tulivat ison mäen alle risteykseen. He eivät kuitenkaan jatkaneet siitä eteenpäin, sillä tiellä kulkee välillä isoja rekkoja ja olemme sopineet, ettei sinne mennä ilman minua. Ponit olivat kuulemma reippaita, mutta yrittivät myös laukkailla. Ajon jälkeen he kävivät Ellun kanssa uittokuopalla kahlailemassa. Uittokuoppa on kyllä ihana asia olla olemassa!!

TIISTAI:


KESKIVIIKKO:

TORSTAI:

LAUANTAI:

Sulona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)