sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Irtohypytystä, aitatalkoot ja koulukilpailut!Lauantaina 29.4.2017 teimme ravitiimin kanssa kentälle kujan ja irtohypytimme poneja. Aluksi koko laumaa juoksutettiin alkuverkkana (tai siis Ellu niitti aidanvieruksia ja osallistui vain vähän halutessaan). Sitten B, Ossi ja Pena tulivat muutaman kerran kujaa pelkillä puomeilla yhdessä ja kun olimme valmiita aloittamaan hypyt, otettiin kaksi kiinni ja yhtä tuotiin kujaan kerrallaan. Suitsia ei laitettu, mutta riimuihinkin sai hyvin kiinni pienen narun josta taluttaa kujaan vietäessä. Ponit hyppäsivät hyvin. B on kyllä kaikkein lennoikkain, se tuli lopuksi pari kertaa puhtaasti 60-70 cm väliltä olevana viimeisen esteen. Orit tiputtivat ja niille laskettiin matalemmaksi, jotta jää hyvä mieli. Hypytyksen jälkeen poneilla oli vuolu. Luultavasti Elmerin viimeinen. Sillä on hyvät kaviot ja se oli kiltti ja ihana, kuten aina. Rakas. Vuolun jälkeen ponit pääsivät pihattoon päiväheinille.

Vielä emme lähteneet kotiin, sillä meillä oli laitumen aitatalkoot! Mukaan saapuivat ravitiimin ja minun lisäkseni myös Kiian ja Annikan äidit, sekä Silja, Noora ja Nooran kaveri. Isolla porukalla homma taittuu nopeasti ja saimme projektin todella hyvään alkuun. Jouduimme kuitenkin lopettamaan kesken, kun alkoi tulla vaakatasossa räntää. Talkoilut jatkuvat toisella kertaa, iso kiitos kaikille osallistuneille!
Huomatkaa Ellu, joka niittää työkseen kentän reunoja.


Sunnuntaina 30.4. herätyskello soi 5.30 ja edessä oli kisapäivä. Lähdimme Hannen, Heidin, Outin, Nooran, Olivian, Braamerin ja Ossin kanssa kohti Lahtea, Takkulan Ratsastuskoulua ja 1-tason kouluratsastuskilpailuita. Tytöt osallistuivat siellä ratsuillaan luokkaan Helppo D:3 2013 ja samalla shettisten koulurtasastus cup-osakilpailuun. Keli oli vähän mitä oli, satoi ja maa oli valkea. Kunnon vappukelit, olisipa joulunakin ollut näin paljon lunta..! Onneksi tiet olivat sulat ja ajokelit siltä osin hyvät.
     Luokan toisina starttasivat Noora ja Braamer. Pohja oli raskas, mutta suoritus oli riittävän tarmokas. Rata oli siisti, poni malttoi pysähdyksissä ja ratsastaja ratsasti huolelliset tiet. Kun ratsukko tuli lopputervehdykseen ja poistui radalta, sanoin Nooralle: "todella hyvä rata, nyt on hyvät mahdollisuudet sijoittua". Myös Olivia ratsasti tosi hyvän radan Ossilla. Ossi oli tänään pysähdyksissä vähän rauhaton ja keskiravissa rikkoi laukalle, mutta ratsukko paikkasi virheitään tekemällä muutoin loistavan suorituksen. 
     Kuulutuksista kuulimme, että meidän ratsukkomme olivat johdossa. Jännityksellä odotimme tuloksia, ja viimein kuulutettiin luokassa sijoittuneet. Osallistujia oli 8, joista kaksi sijoittui. Ensimmäisiksi Noora ja Braamer, toisiksi Olivia ja Ossi! Hyvä tytöt, super!! Siellä ne sitten olivat palkintojenjaossa ja minä olin hurjan ylpeä! Heidin hakiessa Olivian tavarapalkintoa, tuomari kysyi olivatko ponit tyttöjen omia ja kuka heidän valmentajansa on. "Tuo vaaleanpunapipoinen tuolla". Onhan noita moni muukin opettanut, mutta ehkä minäkin olen jotain tehnyt oikein!

Luokka 1, Helppo D:3 2013
1) Noora Mettinen / Pikkuvirran Braamer (STARA) 122/64,211, 
2) Olivia Mustikkaniemi / Goldberry's Swish Tail (STARA) 119/62,632, 
3) Heidi Pihlava / Beat Bettina 861 SH (UPU) 117/61,579, 
4) Johanna Marvaila / Prince De Luna (VEKARA) 113/59,474, 
5) Juuli Strand / Almnäs Raspberry 1224 SH (UPU) 112,5/59,211, 
6) Lilja Merimaa / Gaterley Golden Actress 1155 S (UPU) 109,5/57,632, 
7) Emmi Innanen / Anyan Dandelion 1349 SH (UPU) 102/53,684, 
8) Lilli Aaltola / Indico Brave (VEKARA) 101,5/53,421
Päivän luontobongaukset tehtiin Hannen kanssa automatkalla: yhdellä pellolla 3 peuraa, toisella 3 ja kolmannella 2. Yhteensä siis 8 peuraa! Lisäksi yhdellä pellolla oli kaksi kurkea.Palkintojenjaossa.
Ossi poseerasi tosi söpösesti. B kiemurteli.
Meidän hienot!
Tyttöjen ruusukkeet!
Pikkupoikien sunnuntai oli vapaapäivä ja ne ottivat rennosti pihatolla.

2 kommenttia:

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)