torstai 23. maaliskuuta 2017

Sulaa tietä!

Sunnuntaina 12.3. keli oli aivan ihana ja tiet vihdoin semi hyvässä kunnossa, joten suuntasimme Anselan kanssa ajaen kohti Pirelintietä, joka kuulemamme mukaan olisi jo sula. Minä ajoin Braamerilla peräponinani Pena ja Anselan ajokkina toimi Ossi. Pirelintie oli kuin olikin sula! Ihanaa! Kipsuttelimme ensin vähän lampaiden ohi kohti autiotaloa loivaa ylämäkeä, käännyimme ja palasimme takaisin päin.
     Sulalla hiekkatiellä kotimatkalla kysyin Anselalta, rallitettaisiinko vähän. Anselan vastatessa kyllä, vaikkakin jokseenkin epäileväisesti, korjasin asentoa ja pyysin poneilta laukkaa. Karvakaverit lähtivät kuin tykin suusta. Pena koitti Braamerista ohi. Onneksi se oli hyvin kiinni kärreissä. Kun yritin hidastaa, tilanne oli tämä: "Valitsemaanne Braameriin ei juuri nyt saada yhteyttä. Olkaa hyvä ja yrittäkää myöhemmin uudelleen". Sain tehdä hulluna työtä että sain ponin käyntiin ennen jään (tai siis oli siinä sen verran sohjoa että käynnissä ok) alkamista. Riemulliset ponit ja ihana baanatus! Kyllä on pojilla virtaa!

Myös maanantaina 13.3. Ansela tuli ajamaan. Myös Annika ja Olivia pääsivät kärryttelemään, sillä hoitajat eivät päässeet tulemaan. (Noh, ehkä saamme heidät myöhemmin ajamaan.) Anselan kärrien eteen valjastettiin Ossi, Annikan Pena ja Olivian Braamer. Minä lähdin mukaan taluttaen Ellua. Ellu oli reipas ja innokas, mutta se kompastelee jonkin verran. Kävimme kuivurinmäellä ja takaisin.

Tiistaina 14.3. Annika, Kiia ja Henna kävivät poneilemassa. Mette ei päässyt. Annika talutti Ellua, Kiia ajoi Braamerilla ja Henna ajoi Ossilla. Ellu oli ollut alkuun vähän laiska, mutta vertyessään se oli reipastunut ja halunnut juosta kovaa. Laukannutkin innoissaan. Ajelijat olivat menneet Pirelintietä eestaas kahteen kertaan ja ponit olivat olleet reippaita.

Keskiviikkona 15.3. kysyin Erikalta, haluaisiko hän tulla ratsastamaan Penan samaan aikaan kun Noora ja Olivia ratsastaisivat omat poninsa. Hän tuli ja niinpä Penakin pääsi maastoon ratsuna! Ilma oli tosi kiva ja tiet hyvässä kunnossa. Kävimme Pirelintien lopussa ja käännyimme ennen metsäylämäkeä takaisin. Tytöt ottivat laukkakisaa sulalla tiellä ja ponit olivat innokkaita. Maaston jälkeen kävimme vielä viiskymppisen pellolla ottamassa hankilaukkaa. Hauskaa taisi olla, vaikkakin B koitti välillä lähteä Noora kyydissään kohti kotia. Yksi yllättävä käänne tuli, kun Erika laukkasi Penan kanssa. Satula yhtäkkiä kiepsahti ja tyttö tuli alas. Perässä tullut B veti stopit ja myös Noora lensi. Hölkkäsin äkkiä tyttöjen luokse katsomaan sattuiko, mutta onneksi maasta nousi kaksi nauravaa ratsastajaa joista kumpikin kiipesi takaisin kyytiin (kun Penan satula oli fiksattu ja vyötä kiristetty) ja jatkoi matkaa! Hauskaa oli, kiva kun pääsit Erika!
     Ennen tyttöjen tuloa olin käynyt kävelemässä Ellun kanssa taluttaen kotitietä pitkin puupaikalle ja takaisin. Poni oli vaisu eikä halunnut lenkille, mutta takaisin päin kännyttäessä siihen tuli virtaa. Liekkö polvet kipeät, tyhmää kun ei ollut ponikavereita mukana, vai kumpaakin..? Voihan pikkumuru.

Torstaina 16.3. hipsimme taas Olivian kanssa sulille teille, minä taluttaen Ellua ja Olivia ratsastaen Penalla ilman satulaa. Mukaamme kevyelle reissulle lähti myös Helmi, joka ratsasti Pokulla. Kävimme kuivurinmäellä ja käännyimme takaisin. Ellu oli reipas, laukkasikin innoissaan, mutta kompasteli jonkin verran etusillaan. Pena oli super ja toimi hienosti vaikka Poku oli mukana eikä ollut satulaa. On se kyllä ihan huippu poni.

Perjantaina 17.3. Marissa ei päässyt hoitamaan, mutta poneilemaan menivät Elea ja hänen kaverinsa. Reippaita tyttöjä, keli oli aika hirveä! Satoi, paljon. He taluttelivat Ossia (Elea) ja Braameria (kaveri) viiskymppisen pellolla noin 40-45 minuuttia käynnissä ja ravissa ja hyvin meni.Maastoratsastajat keskiviikkona.
Ihana kevätsää! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)