lauantai 18. helmikuuta 2017

Maastoilua, harjoitusta ja livevideoita

Sunnuntain 12.2.2017 kokoonpano meni uusiksi Meten ja Hennan ilmoitettua lauantaina, etteivät he pääse tulemaan. Heidän tilalleen saimme Anselan kanssa kavereiksi Nooran ja Olivian ja päätimmekin tyttöjen kanssa suunnata piiiiitkästä aikaa maastoon, kun pohjat kerrankin sallivat sen. Kipsuttelimme ensin vanhaa pirelintietä, sitten jatkoimme alikulkutunnelin ali ja uusille reiteille. Löysimme paljon uusia ihania polkuja, mahtavaa! Nyt kun löytyisi vielä Penalle se oma ratsastava vakkari, niin päästäisiinkin kesän tullessa maastoilemaan ihan huolella. Ponit olivat reippaita ja etenimme lenkillä kaikissa askellajeissa.
     Metsästä tulimme ulos omakotitaloalueella ja siltä jatkoimme asfalttieteitä pitkin lähelle Siltakylän K-kauppaa. Kaupassa emme käyneet tällä kertaa, sillä meillä ei ollut rahaa mukana. Sieltä meinasimme ensin jatkaa moottoritien sillan yli kohti kotia, mutta päätimmekin tutkia lisää uusia polkuja. Niitä pitkin pääsimme takaisin alikululle, josta jatkoimme vanhan peruslenkin kautta lampaiden ohi kotiin. Aikaa meillä meni noin kaksi ja puoli tuntia. Kotona tytöt menivät kerran vielä raviohjelman läpi kentällä, Ansela Ossilla ja Noora ja Olivia Braamerilla. Pena ei kentälle enää maaston jälkeen suostunut, emmekä viitsineet tapella. Parempi että jää ratsastelupäivästä sillekkin hyvä mieli. Maanantaina 13.2. koko laumalla oli loma.

Tiistaina 14.2. Annika ei päässyt paikalle, mutta Kiia tuli, sekä minä ja Olivia. Kiia meni peltoradalle ajamaan Braameria ja otti peräponiksi Penan. Alkukäynneissä ei ollut ongelmaa, mutta kun tuli ravin vuoro, puhelimeni soi. Pena oli jotenkin outo, joko jäykkä tai ep. Ei ihan ontunut, muttei ollut hyvä. Se vietiin takaisin pihattoon. Liekkö tapellut Ossin tai Braamerin kanssa, tai sitten syy on siinä toisessa etukaviossa. Braamerin kanssa meni hyvin ja poni oli reippaalla päällä.
     Olivian kanssa menimme kentällä ja harjoittelimme raviohjelmaa, Olivia ratsain ja minä ohjasajaen. Elmeri oli ihan super hieno pikkuotus, kyllä me kesällä sen kanssa uskaltaudutaan helppoon ohjasajoluokkaan kunhan saadaan varustepuoli kuntoon. Pitää varmaan olla jotkut ajo-ohjia pidemmät ohjat ja pidempi piiska..? Ohjasajon jälkeen kävin Ellun kanssa kävelemässä ja vähän hankikahlaamassa viiskymppisen pellolla.

Keskiviikkona 15.2. harjoittelimme Nooran ja Olivian kanssa raviohjelmaa ja kumpikin ratsasti omalla vakkariponillaan. Meni oikein hienosti, nyt kun vain muistaisivat sunnuntaina kaksi rataa. Itse ainakin sekoitan ne koko ajan vahingossa päässäni. Ratsastuksen jälkeen irtojuoksutin Ellun ja Penan lyhyesti ja kevyesti kentällä. Kumpikin liikkui hyvin ja ongelmitta, painivatkin jonkin verran. Pitäisi joku päivä ottaa kuvia, ne hyppivät tosi korkealle pystyyn painiessaan!

Torstaina 16.2. poneilla oli loma, sillä en saanut kyytiä tallille eikä kukaan vakkareistakaan päässyt paikalle. Mun oli tarkoitus kirjoittaa blogia kuntoon, mutta pidinkin puolivahingossa yli kaksi tuntia livevideota istagramissa. Livet on kyllä hauskoja, vaikka mun videot onkin varmaan aika tylsiä. :'D

SUNNUNTAIMAASTON KUVAT:
Nooralla B, Anselalla Ossi ja Olivialla Pena.

6 kommenttia:

 1. Ihania maastoja teillä siellä!
  Ettekö te ole ohasajoa vielä käyttiksissä kisannu? Mulla olis myös haaveena osallistua tänä vuonna helppoon ohjasajoluokkaan mutta vähän pelottaa jos Kekku hötkyilee ja hommasta ei tuukkaan mitään... joka vuos joku ahdistuksen aihe :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä on aika hyvät maastot silloin kun vaan on pohjat kunnossa! :) Talvella ongelmana liukkaus ja kesällä kovat tiet ja iso sora. Metsäpolut kuitenkin parhautta, kun sinne asti pääsee! Ei olla vielä kisattu ohjasajossa tai ajossa. Jännittää jo etukäteen hurjana..! Aina pitää hei jostain ahdistua, miten se elämä muuten toimisi... ;) Otetaan molemmat tavoitteeksi mennä!

   Poista
  2. Pidetään tavotelistalla, katotaa sit miten käytännössä onnistu ;D onnea teille tän vuoden kisoihin, toivottavasti tavataan! :)

   Poista
  3. Onnea teille myös, ja toivottavasti tavataan! Ootteko Savijärvelle tulossa? :)

   Poista
 2. Oho anselahan alkaa kohta olemaan pitkä poneillesi niin hurjasti on kasvanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksipä Ansela on meillä alunalkaenkin ajavana vakkarina. :) Silloin tällöin voi kuitenkin välillä vielä ratsastaakkin. Ratsastavia meillä on vain Noora ja Olivia, kaikki muut ajaa. :)

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)