tiistai 21. helmikuuta 2017

Kenraaliharkat ja peltorallia

Perjantaina 17.2.2017 meillä oli ratsastuskisaajien kanssa kenraaliharkat maneesilla. Ratsuina tytöillä oli omat poninsa, eli Nooralla Braamer ja Olivialla Ossi. Verryttelimme ensin, jonka jälkeen kumpikin tuli tulevien kisojen C-radan kaksi kertaa läpi. Maneesin katolta tuli lunta alas useaan otteeseen. Kumpikaan poneista ei pelännyt suoraan sitä, mutta Ossi oli jännittynyt eikä halunnut ollenkaan tallin puolen pitkän sivun uralle (puolelle josta lumia tuli alas). Talutin sen muutamaan kertaan uraa pitkin sillä sivulla ja pikkuhiljaa se alkoi suostua sinne myös ilman minua.
     Ratojen muistamisessa esiintyi hiukan ongelmia. Olivialla menivät herkästi raviohjelma ja C-rata sekaisin, aivan kuin minullakin, mutta saatiin C-ratakin kuntoon. Nooran ja Braamerin vahvoja alueita ovat raviosuudet, hyvät tiet ja tarkat kulmien ratsastukset. Olivian ja Ossin ehdottomasti parhaat osat ovat laukkatehtävät ja niissä erityisesti lävistäjät. Kisojen jälkeen keskitymme seuraavaksi hiomaan kummankin ratsukon kanssa asetusta ja oikeiden laukkojen nostamista.
     Ponien tilasta vielä sen verran, että Ossi oli tällä kertaa aika tahmea, varmaan ainakin osittain jalan jumista johtuen. Hieroja tulee ensiviikon lauantaina. Braamer puolestaan oli täynnä virtaa, iloinen ja energinen.
     Penan ja Elmerin hoitivat Elea ja Marissa. He kävelyttivät pikkupoikia pellossa noin 30 minuuttia, ottaen myös hieman ravia. Kelit ovat taas huonontuneet, mutta pelto oli vielä ihan ok. Kumpa nyt saataisiin vielä hetkeksi kiva talvikeli ja sitten oltaisiinkin jo valmiita kevään tuloon!

Maneesilla. Rataosuus rajattiin puomeilla, mutta verkassa ja käynneissä oli käytössä koko maneesi.

Lauantailta 18.2.2017 on videopostaus, irtojuoksutimme ravitiimin kanssa ponit ja Pokun. Huomasin muutes, että Pena on kyllä laihtunut tosi hyvin. Kaikki miun ponit on laihtuneet, saatte varmaan viimeistään ensiviikolla rakennekuvia nähtäväksi..

VIDEO:

Suloinen Ossi (ja Pena) © Heidi Mustikkaniemi


© Annika
Raadot © Annika :D

2 kommenttia:

  1. Vitsit, Ossi näyttää hyvältä näin hiukan hoikistuneena! Komia poika.

    VastaaPoista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)