maanantai 13. helmikuuta 2017

Hierontaa ja maastakäsittelyä

Lauantaina 28.1. oli poniinien hierontapäivä. Liikutuksen jätimme väliin, sillä edellispäivästä lähtien maa oli kuin luistinrataa. Hyvä että saimme ponit ehjinä talliin hierontaan ja sen jälkeen takaisin pihattoon. Hieronnat menivät hyvin ja ponit nauttivat. Ellu vähän ihmetteli ja vengurteli alkuun, mutta tämä olikin sen ensimmäinen kerta. Tästä eteenpäin koitetaan hierotuttaa lauma kerran kuussa. Ravitiimi oli mukana katsomassa, kuuntelemassa ja auttamassa. Tästä eteenpäin lisäksi Ossilla koitetaan pitää vilttiä selässä sekä alku- että loppukäynneissä ajossa. Lisäksi hierojan suosituksesta pidämme kaikilla poneilla viltin selässä alku- ja loppukäynneissä ratsastettaessa, jonka lisäksi ratsastajat kävelevät ja taluttavan poneja vilttikäyntien ajan.

Muistiinpanot poneista:
  • BRAAMER: Oikea lapa aika jumissa, lautasten päissä jumia, myös koiven sisäpuolet vähän jumissa.
  • PENA: Vasemmalta vähän enemmän jumissa. Pepussa vasemmalla kireyttä. Ei mitään pahoja. Pakaralihas aika jumissa oikealta. 
  • OSSI: Selkä jumissa, vasen puoli enemmän. Lavat tiukat, enempi vasen. Vasemmalta kaula enemmän. Poni takakireän oloinen ja paljon jumeja, mutta ei mitään tosi pahoja. Sai hierottua auki ihan hyvin. Selkä säästä asti, eniten selästä jumissa. 
  • ELLU: Alhaalla koivissa ylikehittyneet lihakset, ylhäällä ei niin paljoa lihaksia kuin mitä voisi olla (vähän lihasköyhä). Kaulan alaosa ja lavat vähän jumissa.

Sunnuntaina 29.1. harjoiteltiin ensin valjastusta Anselan kanssa, jonka jälkeen maastakäsiteltiin kaikkien sunnuntailaisten kanssa poneja kevyesti kentällä. Kenttä oli jäässä, mutta siinä pystyi menemään käyntiä. Välillä ponien jalat kyllä lipsahtelivat, mutta mentiin tosi varoen. Lähinnä väistätyksiä (sivuttain, puomiapitkin sekä niin että etuset on renkaassa ja takapää väistää) sekä jalkojen saamista korokkeelle. Aluksi kaikki olivat omien vakkariponiensa kanssa, mutta sitten vaihdettiin Anselalle B ja Hennalle Ossi. Henna tarvitsi vähän haastetta (on eniten tehnyt maastakäsittelyjuttuja) ja Anselan on kivempi opetella Braamerin kanssa, kun Ossi on aikamoinen juntti välillä (ja Ossi vetää herneet helposti nenään).

Instagramissa oon muuten vähän innostunut noista live-videoista. Aika ovela keksintö kieltämättä! Oletteko itse kokeilleet? Kiinnostavatko teitä ihmisten live-videot ylipäätään? Mun poni-instagram tili on siis "tuulifer".Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)