torstai 19. tammikuuta 2017

Maneesilla

13.1.2017 oli kolmastoista päivä perjantai, ja minulla oli kampaaja. Pahaenteistä. Onneksi näistä tuli hyvät, vaalennettiin ja leikattiin. Ponien ja ratsastuskisaajien kanssa suuntasimme tänään maneesille hyppäämään. Pohjat ovat nyt niin surkeassa kunnossa, että alamme käymään viikoittain maneesilla ratsastamassa. Koppiin lastattiin Braamer, Ossi ja Pena.
     Maneesilla Noora ja Olivia ensin varustivat ratsunsa, jonka aikaa Heidi irtojuoksutti Penaa. Poni oli riehakas, heilutteli päätään ja hyppeli Remuloikkia. Ei ihan niin isoja kuin Remu, mutta kuitenkin. Kyllä sillä on kevättä rinnassa, vaikka kevät onkin vielä talven päässä tästä hetkestä. Saa nähdä kuka sillä onnistuu ratsastuksessa kisaamaan..! Kultainen se kuitenkin on. Kun käyn kyykkyyn ja pyydä, se tulee ravilla luokseni rapsuteltavaksi ja kehuttavaksi. Oma rakas!
    Penan juoksenneltua Heidi otti ponin kiinni ja se pääsi mukaan sopimaan tulevien maneesikertojen aikoja, kun me ratsukoiden kanssa aloitimme tunnin. Aluksi tietty käynnit, ravi- ja laukkaverkat ja sitten välikäynnit ja ohjeistus. Meillä oli pienimuotoinen rata, joka on selitetty alempana kuvan kera. Hyppelyt menivät hyvin. B koitti lävistäjällä olleen esteen jälkeen pissittää Nooraa ja kuskata häntä minne sattuu, mutta muutaman yrityksen jälkeen se luovutti ja meni oikein kivasti. Sarjalla meillä oli se ongelma, että puomit olivat vähän liian isot käytössä olleisiin kavalettipaloihin. Koitinkin aluksi laittaa taaemmassa kavaletissa puomin palikan päälle, mutta silloin este oli kyllä liian korkea. Kerran Noora ja B tulivat sen niin, hyppy ei onnistunut ja Noora tippui. Survoin puomin oikealle paikalle, jonka jälkeen sujui hienosti. Keskityimme kovasti siihen, että tytöt saivat itsensä pystyyn heti esteiden jälkeen. Se tuotti hyvin tuloksia.
     Ossi oli laukkaympyrällä vähän jurnukka. Jos se ei keskity kunnolla laukkaamiseen, siltä meinaa hävitä tasapaino ja se korvaa taitoa vauhdilla. Kerran se karkasi yllättävällä liikkeellä puomin jälkeen ympyrältä ulos ja Olivia tippui. Ei muuta kun takaisin ja matka jatkui. Hypyt menivät oikein kivasti ja hyvillä mielin lähdemme KoRrille kisoihin 22.1.

Kun katsotte kuvia, kiinnittäkää huomioita uusiin ohjiimme, jotka tänään hain postista! Ne on tilattu House of Horses -verkkokaupasta ja voin suositella niitä lämpimästi. Voi kunpa tulisi myös vaaleanvihreitä, että saataisiin Penallekin omat.

Ratamme. Ei ihan mittasuhteissa, meillä oli pitkän radan verran tilaa käytettävissä joten teimme päätyyn kunnon ympyrän ja saimme muutenkin tilaa. Punaiset ovat maapuomeja, Sininen on ristikko ja vihreät kavaletteja.
1. Laukka M-B pitkältäsivulta, ympyrä puomin yli C päätyyn.
2. E-kulmasta ravi, kevyessä istunnassa ravilähestyminen lävistäjällä.
3. Esteeltä poni nostaa laukan, koitetaan johtaa jotta saadaan vasen laukka.
4. H-E-pitkältä sivulta sarja.
Lopussa tulimme koko radan laukassa, otin vain ravipuomit pois.
Kuvat © Janne:

Lisäksi meillä oli kaksi muovikasvia totutusmielessä, toinen ympyrän keskellä ja toinen nurkassa niin, että ravilähestymiselle tultaessa mentiin sen takaa. (Toimi kuin kartio merkkinä.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)