maanantai 23. tammikuuta 2017

Irtojuoksutusta ja hiihtojuttuja


Perjantaina 20.1. ajelin innoissani tallille jo hyvissä ajoin, sillä minulla oli koulusta etäpäivä ja ilma oli multihuipentumallisen ihana. Ensin härdellisöin vähän uusia heinäsysteemejä ja siivosin pihattokopin. Tästä lähtien aamu- ja päiväheinät punnitaan ja pussitetaan aina valmiiksi. Kyllä vakkarit taas tykkää miusta, kun keksin lisähommia... Hehee! Ponien kanssa olin ajatellut ajaella, mutta kelin ollessa plussan puolella en uskaltautunut petollisen oloiseen peltoon. Kenttä kuitenkin oli hyvä ja päädyin taas irtojuoksuttelemaan laumani. Voi sitä intoa ja riehumista! Oli aivan ihanaa seurata otuksia. Kentälle ei ollut tunkua, joten saimme olla siellä rauhassa ja kauan. Juoksuttelujen jälkeen vähän kertailtiin ponien kanssa temppuja, jonka jälkeen ruokin otukset ja vein ne takaisin pihattoon. Lopuksi siivosin vielä varustekoppia (varmaan päälle tunnin) ja nappasin Ellun, Brankun ja Ossin harjapakit kotiin pesuun. Annika pesee Penan pakin ja harjat.
     Juuri kun lähdin kotiin, Annika saapui. Pena oli kerinnyt olla pihatolla jo hyvän aikaa ja nyt Annika haki sen ohjasajoon. Hän ajeli kentällä kuulemma noin 45 min, harjoitellen paljon pysähdyksiä ja peruutuksia. Käytössä olleet askellajit olivat käynti ja ravi.
     Myös Olivia kävi kaverinsa kanssa illemmalla taluttelemassa poneja. Hekin olivat menneet kentällä noin 45 min ja Olivia oli taluttanut Ossia käynnissä ja ravissa, kaveri Braameria. Kummatkin ponit olivat kuulemma kilttejä ja reippaita.Sattui vieläpä ihana tuuri, sillä Fanni oli kameran kanssa tallilla! Ihana Fanni, iso kiitos!
Kuvat siis © Fanni Snellman:Lauantaina 21.1. keli oli aivan ihana ja menimme ravitiimin kanssa pellolla. Annika ajoi Penaa, Kiia meni Braamerilla suksilla ja Linnea Ossilla suksilla (Ossin eka kerta). Alku- ja loppukäynneissä Ellu oli Annikalla peräponina ja muun ajan minä talutin sitä kaikissa askellajeissa. Kerran päästin sen myös ottamaan laukkaspurtin itsekseen. Pelto oli hyvä ja sää oli pakkasen puolella. Kärrit kulkivat raskaasti pakkaslumessa ja Pena saikin hieman rankemman treenin.
     Braamerilla ja Ossilla oli virtaa ja niiden eteneminen oli kevyttä. Ne olivat intoa täynnä ja hidastaminen oli aika-ajoin hieman hankalaa. Linnea meni muutaman kerran nurin (silloin Ossi aina pysähtyy vähän matkan päähän odottemaan, kuten ratsastajan tippuessa), Kiia ihme kyllä ei kertaakaan. Pelto oli vähän epätasainen, varsinkin peltoradan osuudelta ja "hangen" puolelta jälkien kohdalta. Loppua kohti Linneakaan ei enää kaatunut. Hauskaa kuulemma oli! Välillä hiihtäjätytöt vaihtoivat poneja. Annikan jo kävellessä loppukäyntejä Penan ja Ellun kanssa, Kiia ja Linnea menivät vielä vähän aikaa ravia. Kun he menivät ohitseni, taputin käsiä yhteen. Kummankin ponin silmissä välähti ja ravi koveni. Heti seuraavan mutkan jälkeen ne nostivat innolla laukan, voi sitä vauhtia! Minä kierin maassa nauraen vedet silmissä, voi sitä näkyä! 
     Ensikerralla pitää kyllä ottaa järkkäri mukaan, nyt on vain kännykkämateriaalia. Täytyy ostaa myös parit minisukset lisää, jotta kaikkien ponien kanssa voi mennä suksilla samaan aikaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)