torstai 29. joulukuuta 2016

Jouluviikko

Maanantaina 19.12.2016 kävi pari hoitajakokelasta katsomassa ja taluttamassa poneja kanssani. Tytöt ottivat aluksi Penan ja Ossin ja mie talutin Braameria ja Elmeriä. Menimme laidunpellon yläpäässä kaikissa askellajeissa ja meni hyvin. B ja Ellu ravasivat ja laukkasivatkin molempiin suuntiin hienosti. Välillä vaihdettiin talutettavia niin, että kumpikin tytöistä taisi kokeilla ainakin kolmea eri ponia. Minulla meni kahden ponin kanssa hyvin niin kauan, kunnes parina olivat Braamer ja Pena. Laukassa Pentti koitti hyökätä Braamerin kimppuun, B veti herneet nenään ja molemmat ponit ottivat hatkat... Onneksi sain ne pian kiinni, vaikka Pena menikin innoissaan katsomaan Oivaa. (Suokki meidän tallilla, Penan kaveri. Sori Ida!) Vaihdettiin suosiolla mulle ponit niin, ettei ollut B:tä ja Penkkua samaan aikaan. Heh. Tytöt tykkäsivät ja tulevat uudestaankin, heidät esitellään teille lukijoille myöhemmin.

Tiistaina 20.12.2016 Annika ja Kiia saapuivat tallille ennen Metteä ja kerkesivät talutella odotellessa Ellua noin 45 min, sekä täyttää ponien yöheinäverkot. Meten saavuttua talutukseen otettiin Ossi, B ja Pena, joita talutettiin myös noin 45 min. Ponit olivat kuulemma reippaita.

21.12.2016 oli keskiviikko ja koko ulkomaailma oli ihan ketun liukas! Pellossa sitten luisteltiin yläpäätyyn taluttaen ja toivottiin ettei ponit kaadu... onneksi pysyivät pystyssä liukastelusta huolimatta, eikä tullut mitään näkyviä revähdyksiä. Olivia ratsasti Ossilla, Noora Braamerilla ja Penaa oli kokeilemassa sama tyttö joka ratsasti viime viikolla Ossin. Annika talutti Elmeriä. Pellon yläpäätykin oli ihan surkeana. Ratsukot pystyivät ramppaamaan pientä soikiota ympäri ja sai siinä mentyä juuri ja juuri kaikissa askellajeissa. Ponit olivat kilttejä, vaikkakin aika tosi reippaita. Penan kokeilijalla meni oikein hyvin ja hän sai hienosti ponin laukkaamaankin (mikä on Penalle välillä vaikeaa), mutta suureksi harmistukseksi hän on kyllä Penan kisakuskiksi liian pitkä. Voihan kökkelö! Pitäisi löytää max 140 cm pituinen napakka ja taitava ratsastaja kisaamaan kesällä. Hankalaa on, tai sitten pitää laittaa aina joko Olivia tai Noora kyytiin. Noh, katsoo nyt.

Torstaina 22.12. rupesimme hurjiksi ja lähdimme Korrille maneesiin pakoon liukkautta! Ellulla oli vapaapäivä, sillä reissuun mahtuivat vain Braamer, Ossi ja Pena. Braamerilla ratsasti Olivia ja Ossilla hänen kaverinsa. Minä talutin Penaa ja pidin tytöille tuntia. Ponit olivat kilttejä ja reippaita ja vaikka Oliviaa aluksi jännitti, laukkasi B kuin pikku-enkeli kumpaankin kierrokseen.
     Ennen loppukäyntejä päästimme koko lauman hetkeksi irti ja irtojuoksutin niitä hetken. Penan sisäinen orhi nostaa taas päätään, toivottavasti pysyy silti kilttinä läpi kevään ja myös alkukesästä. Se haastaa Ossia, mutta uskoisin että Ossi pysyy johdossa jatkossakin. Rallituksen jälkeen tytöt saivat ratsastaa loppukäynnit ilman satuloita ja minä vielä hätken juoksutin Penaa liinassa. Se oli aika hyvän näköinen, siitä tulee vielä ihan hieno.
     Maneesilla olisi tarkoitus käydä jatkossa useamminkin nyt kun on muuten huonot kelit. Tosin kävisimme ehkä pääasiassa Pyölillä, sillä sinne on huomattavasti lyhyempi matka. Tulispa kunnon talvi ja hyvät pohjat! Sitä odotellessa...

Perjantaista sunnuntaihin, 23.-25.12.2016, poneilla oli joululoma ja itse olin vanhempieni luona viettämässä joulua perheeni kanssa. <3 (Ja töissä 23. ja 25. pv.) Joululahjoistani olikin jo blogijoulukalenterin vikassa luukussa.

Toivottavasti teillä kaikilla oli ihana joulu! <32 kommenttia:

  1. Kuka on tämän sinun lauman johtaja? Ja missä järjestyksessä ne menävät ns "alaspäin"?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ossi on poneista pomo ja Braamer toinen. Uskoisin että Ellu on alin, mutten ole ihan varma. Pena siis siinä Braamerin ja Ellun välissä, tai sitten se on tällä hetkellä alin.

      Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)