sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Yksi, kaksi, kolme, hiihdä!

Lauantaina 12.11. teimme yllättävän havainnon laidunpellolla. Ilmielävä poro! No okei okei, ehkä se oli Pena, vaikkei asiasta voi koskaan olla täysin varma... Asiaan, otimme siis ravitiimin ja Olivian kanssa poneista joulukuvia! Viime vuonna kävi niin, että ajattelin lumen aikaan: "otan kuvia joku päivä". Sitten lumi suli enkä kerinnyt kuvailemaan ennen joulua. Nyt sitten päätin, että asiat pitää tehdä HETI eikä "joku päivä". Saatte kuvia sitten myöhemmin. Nyt laitan vain Annikan snäpistä ryövätyn porokuvan ja yhden jonka räpsäisin pellolta. Saatte itse päätellä, onko se Herra Poro, vai vaan meidän Pentti.
     Kuvailujen jälkeen Penkku ja Kellu palasivat pihattoon ja Brankku ja Osku valjastettiin. Ossin tiimissä olivat Linnea ja Olivia, Braamerin Kiia ja Annika. Lasse oli aurannut laidunpellolle radan, jossa tytöt sitten hiihtoajoivat. Itsekin olisin halunnut, mutta flunssan uuvuttamana katsoin parhaaksi olla ihan rauhassa. Onneksi saimme Olivian mukaan, jotta kaikilla oli pari! Hauskaa oli, ponit olivat reippaita eikä kukaan kaatunut montaa kertaa.
     Ajon jälkeen kun tytöt purkivat poneja, Minna kysyi haluaisinko käydä Peran selässä. Menin sen kanssa kentällä hetken aikaa työskennellen käynnissä. Se on kyllä upea hevonen. Taitava, kevyt, pehmeä. Vähän on ratsastamista ikävä aina välillä.Vähänhän sitä ruohoa näkyy (kehkeh), mutta hyvin luisti!


Sunnuntaina 13.11. yksikään sunnuntaivakkari ei päässyt paikalle, mutta kanssani ajamaan tulivat Olivia, Heidi ja Olivian kaveri. Me otimme Olivian kanssa Penan niin että minä ajoin ja Olivia tuli suksilla perässä. Heidi ajoi Ossilla, Olivian kaveri Braamerilla. Peltoradalla lumi oli sulanut edellispäivästä, mutta sukset luistivat vielä. Kokeilimme laittaa niiden pohjaan silikonia (ostettu hevosten kavioiden pohjiin laitettavaksi ettei tule tilsoja) ja se paransi suksien luistavuutta! Hyvin meni ja hauskaa oli! Vähän ennen loppukäyntejä Heidi lähti auttamaan kun Pokullakin kokeiltiin hiihtoajoa (onnistuneesti), jolloin Olivia ajoi Ossia. Mitähän Poku sanoisi hiihtoratsastuksesta... Suunnitelmat tulevaa vakkarien viikkoa varten alkavat muovautua, vaikka joululomaan onkin vielä aikaa!

Vaihdettiin järjestystä, turvallisinta kun hiihtäjä tulee ihan viimeisenä.

Miun ponksterit pihatollaa. <3 Levitin päiväheinät ympäriinsä,
jotta niiden syömisessä menisi kauemmin ja samalla tulisi liikuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)