torstai 24. marraskuuta 2016

We have Oona!

"Kärsi Tuulin ja Oonan aikana, naruilla hirtettiin, kuoli ja haudattiin. Astui alas tuonel..."
"Braamer mitä siä teet?!"
"Ömm... ömmm... Kirjotan siitä kun Oona kävi..?"
"Jospa miä kuiteki kirjottaisin..."

Torstaista perjantaihin, 17.-18.11.2016, sain kylään Oonan! Ihanaa ihanaa, vihdoin! Kävimme tallilla sekä torstaina että perjantaina, jonka lisäksi muun muassa juttelimme ja herkuttelimme! (Hyi sitä jäätelöähkyä!! Päälle poppareita, mikä loistava ajatus!) Keskityn nyt täällä blogin puolella ponipuoleen.
     Torstaina nappasimme pihatosta Ellun ja Braamerin. Kävelytimme niitä jonkin aikaa kentällä ja katsoimme Ellun liikkeet käynnissä ja ravissa (ei onnu). Sitten siirryimme talliin harjailemaan ja nunnuttelemaan, sekä temppuilemaan. Oona otti loistavaa videomateriaalia, kun sähläsin ponskien kanssa! Torstaina Ossin kanssa touhusi Olivia, joka oli talutellut ja maastakäsitellyt ponia kentällä noin 30 min. Ossi oli ollut vähän laiska, mutta muuten kuulemma ihan super.
     Perjantaina aloitimme kiusimalla vähän Braameria. No ei, ei me kiusattu, me opetettiin. En ole koskaan juoksuttanut omia ponejani minkään piuhojen kanssa, mutta nyt teimme Braamerille omaviritelmä juoksutussysteemit kadesta riimunnarusta. Hetki sitten testattiin kentällä kumpaankin suuntaan ja ai että, poni näytti ihan erilaiselta. Pitää koittaa keksiä jotain vähän kehittyneempää kuin riimunnarut ja jatkaa harjoituksia! Braamerin päästyä takaisin vapauteen, otimme tallin pihaan orit. Teimme teille videon siitä miten itse valjastan ponin ja sen jälkeen ajelimme laidunpellolla. Ponit olivat energisiä ja hauskaa oli!

Kiitos Oona kun kävit! <3
Ps. unohdit sen mehun!! Nyt mä joudun ite juoda sen. :'D


Temppuilua. <3


Hei tää on nyt vähän tällanen nopee ja epämääränen, jossa kerron kuinka mie ite valjastan. 
Tapoja on monia, tämä minulle on opetettu. Alla kuvassa nimetty valjaiden osia.


Ensin testailua kentällä, sitten meidän hauskasti sulaneelle peltoradallemme.

"Mitä sä teet äiti..?"
"Hei apua, mitä tapahtuu?"

"Mä vihaan sua..."

5 kommenttia:

 1. Ihan älyttömän ihania poneja, ja tosi hyvin koulutettuja😍❤️

  VastaaPoista
 2. Ihania karvapalluroita! :D Kuivuuko ne ikinä jos sataa viikon putkeen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pallurat kiittää! :D Välillä meinaa iskeä epätoivo, mutta kyllä ne kuivaa aikanaan. ;)

   Poista
  2. Varmuuden vuoksi vielä mainittakoon ennen kukkahattutätien saapumista, että karvan altahan ne on kuivia, märkää vaan päältä. :D Muuten ei pihatossa selviäiskään.

   Poista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)