keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Piste-esteitä Korrilla

Ennen kisoja oli valmistelua ja kurakäpälien pesua. Kätevää nostaa yksi jalka kerrallaan ämpäriin tiskaukseen.

Sunnuntaina 27.11.2016 Ossi kävi kylvämässä kauhua isompien heppojen joukossa, kun osallistuimme Kotkan Ratsastajien naamiaisesteharjoituskilpailuihin. Sekä Olivia että Noora osallistuivat Ossilla piste-estekilpailun luokkaan 3. piste-esteet 30 - 60 cm. Tavoitteenamme oli päästä harjoittelemaan estekisatilannetta ja pitämään hauskaa.
     Saavuttuamme Korrille Hannen kyydillä juuri sopivasti. (Hanne oli kisoissa toimihenkilönä.) Kun minä ottaisin ponin ulos ja satuloisin sen tyttöjen käydessä ilmoittautumassa, ehdittäisiin ponia verkata noin 20 min ennen luokan alkua. Aloitimme verkan pikkumaneesissa ja Olivia ratsasti, sillä hän starttaisi ensin. Ossi oli vähän säpsynä kun ei ollut kaveria mukana ja pelkäsi maneesin takapäätyä. Kävin sen tukena näyttämässä ettei hätää ole, mutta sitä rassukkaa hirvitti silti. Päädyimme jättämään takapäädyn rauhaan ja pysyttelemään S-R-linjan etupuolella. Muutoin kaikki meni hienosti. Luokan alku venyi. Ilma oli kylmä, ensikerralla laitamme paaaaaljon enemmän vaatetta päälle! Pääsimme tunti saapumisemme jälkeen isoon maneesiin jossa luokkamme alkoi ja noin tunnin päästä siitä Olivia pääsi ottamaan verkkahyppyjä omassa verkkaryhmässään.
     Isot hevoset kyttäsivät ponia. Yksi oli ihan kauhuissaan. Päädyimme siihen lopputulokseen yhdessä tuomarin kanssa, että Nooran ottaessa pari verkkahyppyä, hän on radalla ainoana ratsukkona, hyppää verkat ja kisasuorituksensa ja poistumme sen jälkeen maneesista. Olivian rata meni hienosti. Yksi pudotus ja yhdestä esteestä Ossi kiikutti Olivian ohi (tekee sitä, käynyt myös Simolle), mutta muut menivät oikein hienosti. Nooran ja Ossin rata oli loistava myös, yksi pudotus, samalle esteelle kuin Oliviallakin.


Kun oma osuutemme oli ohi, saimme majoittua hetkeksi talliin odottelemaan luokan loppumista, osallistujien palkitsemista ja Hannen toimarina (=toimihenkilö) olemisen päättymistä. Korrilla on kyllä ihana talli ja kivat tilat. Tallissa saimme jäiset itsemme vähän sulamaan. Ossi oli super onnellinen saadessaan huilata ja syödä heinää. Tytöt saivat osallistumisestaan muistoksi söpöt ruusukkeet ja lopulta oli kotimatkan aika.
     Kotitallilla kamat heitettiin koppiin, Ossi hoidettiin ja vietiin pihalle ja minä vielä kävelytin Ellua Hannen kanssa. Kertailin taas vähän jalan nostelua, pitihän äitylille näyttää kuinka taitava poni mulla on! <3Iso kiitos Korrilaisille kivojen kisojen järjestämisestä! 
Tulemme mielellämme uudelleenkin, jospa enskerralla ei oltaisi niin pelottavia. :D

 

 

Huilaamassa.

Ehei, ei tämä ihan vielä loppunut! Kotona meidän sunnuntaivakkarit kävivät ajamassa Braamerilla ja Penalla. Tiellä ei pystynyt menemään kun se oli ihan jäässä ja puoliltapäivin hyvänä ollut kenttäkin oli jo kolmeen mennessä kivi kova. Tytöt ottivat siinä alkukäynnit, mutta siirtyivät sen jälkeen pellolle. Braamerilla ajoi Henna, Penalla Mette ja Ansela. Valjakot menivät tänään aika rauhallisesti ja Mette kertoi Penan olleen laiskahko. Ajon jälkeen ponit oli huollettu, ruokittu ja palautettu pihattoon.

4 kommenttia:

  1. Kävitte sitte pelottelemassa isoja heppoja x'D On niillä mahtanut mennä pasmat sekasin pikku Ossista ♡

    VastaaPoista
  2. Oon vähän myöhässä tän kommentin kanssa mut ite kun käyn korrilla ni vähä kiva kuulla tollain mp "ulkopuoliselta"! :Dd

    VastaaPoista

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)