tiistai 1. marraskuuta 2016

Perusjuttuja

Lauantaina 22.10., kun me olimme HIHS:sissä, kotona Ossin ja Penan liikuttivat Linnea ja Kiia. He ajoivat pellolla noin tunnin ja ponit olivat kuulemma tosi reippaita.

Ps. Facebook taas muistelee... Ossi on ollut elämässäni jo 4-vuotta! <3


Sunnuntaina 23.10. kiersimme autiotalon lenkin. Minä ajoin Ellulla, Ansela Ossilla, Mette Penalla ja Henna ratsasti Braamerilla. Orien kanssa edettiin käynnissä ja ravissa, mutta ruunien kanssa laukkasimme peri mäkeä. Ellu oli ihan intona ja pinkoi hurjana B:n perässä. 

Maanantaina 24.10. menin ajoissa tallille putsailemaan karsinoita Minnan avuksi. Koska Iiris ei päässyt hoitamaan Ellua, touhusin vähän myös sen kanssa. Laitoin kentälle 3 käyntipuomia ja nostin kahdesta toisen pään ylös, yhdestä toisen. Olen huono taas selittämään, mutta siis normi korotetut puomit, joka toinen pää korotettu. Näistä talutin sitten Ellua 5 kertaa kumpaankin kierrokseen (yht. siis 10). Tätä pitäisi nyt alkaa tekemään pari kertaa viikossa. Puomitreenien jälkeen harjoiteltiin kumartamista herkun kanssa. Herranjesta Ellu menee alas! Ei muut miun ponit mene noin paljoa, Ellu taivutti heti jo ensimmäisellä kerralla jalankin. Meinasi kerran kellahtaa nurin kun taivutti niin paljon. Tästähän tuleekin taitava temppuponi.
     Siivosimme ravitiimin kanssa myös pihattoa. Tai okeastaan koko pihaton, minun piti vain yhdessä kohtaa livahtaa laittamaan ponejan ja pitämään tuntia. Super reipas ravitiimi hoiti homman kotiin, eikä pihatossa sen jälkeen ollut enää yhtäkään lantapalleroa... hetkeen. Kunnon kakkatehtaita nuo ponit. Pitää koittaa saada muutkin vakkarit siivoamaan joku päivä.
     Sitten kävivät siis ratsastamassa suloiset pikkuratsastajat, Olivian pikkuveli Osku ja hänen kaverinsa. Olivia talutti tyttöä Braamerilla, Osku sai mennä itsekseen Ossilla. Harjoittelimme kääntämistä: meillä oli pujottelua, sekä kartioilla merkattuja voltteja. Lisäksi menimme suoralla ravia ja kokeilimme vähän myös laukkaa. Meni hienosti! Myös ravitiimi oli tallilla. Tytöt putsailivat ja pakkailivat reippaina kamoja seuraavan päivän raveihin.

Ps. JEII, mulla syysloma koko viikon!! (Tosin koulutehtäviä on lomallekkin.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)