perjantai 25. marraskuuta 2016

If you need to go, I will let you fly

Lauantaina 19.11. aurinko kurkisti pilvien takaa ja hetken maailma tuntui kauniilta ja elämä hyvältä. Kakävimme ravitiimin kanssa talutuslenkillä. Jokainen talutti tietysti omia vakkariponejaan ja minulla oli narun päässä Elmeri. Ellu oli iloinen ja osallistuva, mutta sen ravi oli kummallista. Jollain tavalla ehkä laahaavaa. Huoh. Lenkkeilimme autiotalon lenkin ja vielä vähän metsäpolkuja pitkin. Kiipesimme autiotalon läheisen hyvän mäen, on hyväksi poneille.
     Lenkin jälkeen kokeilin vähän Ossia liinassa ja piuhoissa kentällä. Ei ihan kässännyt hommaa kuten B, mutta kyllä sekin vielä oppii. Testissä riimunnaruviritelmän sijaan tällä kertaa Minnalta lainatut joustavat piuhat.

1. Talutuslenkkeilijöitä. 2. Auringon kultaama (oranssoiva) Ossi. 3. Ossi: "Ööö... mitä tää on?" mie: "Pää ei kuulu sinne maahan... ootas kun vähän säädän näitä..."


Sunnuntaina 20.11 ilma oli ihan pepusta. Aamulla ihailin lumista maisemaa ikkunasta, mutta kyllä kaikki oli jo iltapäivään mennessä lössöksi muuttunut. Sunnuntailaiset ajoivat kentällä vähän agilitytyylisesti ja paikalle pääsemätöntä Hennaa oli tuuraamassa Annika. Minulla oli mukana Nero, jonka vuoksi Ellulla oli vapaapäivä. Parempi vahtia yhtä otusta kerrallaan. Nero oli ihan intona ja juoksenteli ympäriinsä höseltäen. (Kun vein sen kotiin, suojasin auton ponin viltillä ja sisälle päästyäni heti ensiksi pesin koiran.) Pena ja Braamer olivat vähän vaisuja, varmaan oli rankkaa raskaan pohjan vuoksi. Ossi oli normaali oma itsensä. Parempi kuitenkin märkä kenttä kuin jäinen kenttä!
     Pakko sanoa kyllä, että meidän tytöt on ihan mahtavia! Paljon olen heille opettanut ja neuvonut, mutta opettavat ja tsemppaavat upeasti myös toisiaan. Anselakin osaa jo valjastaa melkein kokonaan itse, kun on joka kerta saanut opetusta, suurimmaksi osaksi meidän muilta tytöiltä! Taas olen hurjan ylpeä koko porukasta. On ne vaan niin <3!

Ps. Ossin kuulee hörisevän usein, esimerkiksi ruualle ja Braamerille, mutta tänään Ellu hörisi nähdessään Neron. Awws.

Pps. Tänään oli blogiexpo, harmi kun en päässyt (tai siis uskaltautunut paikalle yksin). Ensivuonna on kyllä tavoitteena mennä!

Meillä oli pujottelua, trukkilavaa, puomikujaa jne. Osa ajasta mentiin myös seuraa johtajaa -tyylillä.

Maanantaina 21.11. Iiris ei päässyt Elluilemaan, joten koko ponilaumalla oli vapaapäivä. Tiistaina 22.11. ravitiimi kävi ajelemassa ponit. Kyllä, ravitiimi, sillä Mette ei päässyt ja Linnea kävi tuurailemassa. Aluksi Kiia ja Annika varustivat Ossia ja Penaa ja Linnea kävelytti Ellua. Ellu oli kuitenkin tosi jäykkä ja haluton. Tytöt laittoivat videon... ei hyvä. MSM-arnikointi, ruokinta ja takaisin pihattoon. Ajossa Linnea oli Kiian kyydissä pitäen Braameria peräponina. Valjakot menivät kentällä käynnissä ja ravissa. Tytöt keksivät vuorotellen tehtäviä joita suorittivat (esim. pääty-ympyrä ravissa, pitkällä sivulla pysähdys jne.) ja hauskaa oli. Annika mainitse Penan olleen reipas.

Keskiviikkona 23.11. Kirjoitetaanpa vähän eri järjestyksessä, mutta avaan: Annika oli ennen meitä tallilla ja ajoi Penan. Hänen lopetettuaan tulimme minä, Olivia ja Olivian kaveri. Olivia ratsasti Ossilla, hänen kaverinsa Braamerilla. Ratsukot menivät kentällä ja harjoittelimme vähän poniin vaikuttamista. Meillä oli kaksi puomia, joilla oli väliä muutama metri. Ensin tultiin normaalissa käynnissä ja laskettiin askeleet. Sitten koitettiin saada enemmän askelia, sitten vähemmän. Samaa tehtiin myös ravissa. Mukavaa oli ja hyvin meni. B oli aika reipas otus, sillä olisi ollut virtaa vaikka mihin. Ossi oli ihan normaali oma itsensä. Olivia otti sen kanssa vähän laukkaakin. Ihanaa kun kenttä on niin hyvä, vaikka onkin märkä. Ratsastuksen jälkeen vielä vähän juoksutin Braameria liinassa piuhojen kanssa. Siitähän saattais tulla vaikka aika hieno..!
     Annika ajoi Penalla kentällä, hieman alle tunnin. Valjakko eteni käynnissä ja ravissa ja teki muun muassa ympyröitä, siirtymisiä, sekä pysähdyksiä. Poni oli reppaalla tuulella, vaikka loppukäynneissä olikin aika naattina. Ajon jälkeen Annika vei Penan pihattoon ja haki Ellun tallin pihaan. Tässä vaiheessa minäkin olin jo tallilla. Katsoimme Ellun liikkeet. Käynnissä tosi jäykkä, ravissa ontuu. Voi suru ja murhe. Kiitos Minnalle siitä, että saamme nyt pitää Ellua sisällä yöt. Kokeiltava on, josko se auttaisi kun on lämpimässä yöt. Kylmyys ja kosteus tuntuu pahalta usein reumaisista jne. ihmisistäkin? Aiemmin tänään, saksan tunnilla, olin jo nieleskellyt itkua eilen tytöiltä saamani videon takia. Vasta silloin ehdin kunnolla ajatella sitä. Mitä jos tämä olikin nyt tässä? Katsoin kalenterista päivän. Eläinlääkäri on tulossa raspaamaan ja rokottamaan hevosia 5.12 ja saa samalla katsoa Ellua. Jos hän on sitä mieltä että on aika lähteä, niin koitan saada hirvimiehen lauantaille 10.12. Kädet kyynärpäitä myöden ristissä että tilanne paranisi kuten viime vuonna... Onneksi poni on muutoin nytkin hyvin innokas ja utelias. Se tulee pihatossa innolla luokse ja vaatii heti huomiota. Ei siis ole mitään kiirettä laittaa pois, koska ei akuutisti kärsi.

Torstaina 24.11. Olivia ratsasti Ossilla ja pieni tyttö Braamerilla. Pidin tuntia kentällä ja harjoittelimme ihan perusjuttua, kääntämistä isolla keskiympyrällä. Pieni tyttö ei ole ratsastanut vielä paljoa, mutta meni hienosti itsekseen Braamerin kanssa. Mulla on kyllä loistavat ponit. Ravissa Braamer seurasi Ossia kuin hai laivaa ja ratsastaja sai keskittyä täysillä kevennyksen harjoitteluun ja kiinni pitämiseen, kun ravissa ohjaaminen tuottaa vielä hieman hankaluuksia. (Voi että miten SÖPÖ voi pieni ratsastaja olla!!) Ennen loppukäyntejä talutin Braameria ja otimme vähän laukkaa pitkillä sivuilla. Olivia sai sillä välin laukata Ossin kanssa keskiympyrällä kumpaankin suuntaan. Sitten vaihdettiin lopputunniksi poneja, jotta Olivia sai laukattua myös Braamerilla. Pienikin sai kokeilla laukkaa Ossilla, kun talutin. Loppukäynneissä kysyin, kumpi poneista on kivempi? Kuulemma Ossi ja tosi kivaa oli!
     Meten piti tulla ajamaan Pena, mutta hän ei valitettavasti päässytkään. Onneksi saatiin Annika tuuraamaan, sai Penakin liikuntaa. Minä en olisi voinut ajaa tunninpidon jälkeen, sillä nyt kun minulla ei ole autoa, olen aina muiden kyydeillä ja silloin on lähdettävä kun kyyti lähtee. Annika ajoi kentällä ja teki saman laisia juttuja kuin eilenkin. Pena oli kuulemma normaali ja kiva.

Ps. Tyttöjen ratsastustunnin jälkeen otin Elmerin sisälle talliin. Se on nyt jonkin aikaa yöt karsinassa ja tuli tänään vähän ajoissa, ettei yhden ison hepan tarvinnut olla yksin sisällä. Pieni helpotus tulvahti sisälleni. Ellu käveli normaalisti pihatolta talliin ja ravasikin hyvin. Auttaako tallissa yöpyminen?

Perjantaina 25.11. poneilla oli loma. Minnan kanssa soiteltiin ja Ellu on kuulemma aamulla kävellyt ihan normaalisti ulos. Huomenna katson jos sitä saisi vähän kävelyteltyä. Voi minun pikkuistani. Ainakin harjoittelen sen kanssa etujalkojen nostoa, sitä tein toissapäivänä ja se on sen mielestä hauskaa kun se saa herkkuja. <3

Ellu eilen karsinassa ja tänään Annikan snäpissä. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

HUOM. KOMMENTIT

Kommentteja voi laittaa sekä anonyymisti, että kirjautuneena. Kaikki kommentit tulevat ensin minulle hyväksyttäviksi, eli ne näkyvät vasta kun olen hyväksynyt ne. Kommentoikaahan asiallisesti, kiitos! :)